Prémium

Az új Nissan Juke útnak indul Barcelonában (x)

PR cikk
A JUKE egy sportos, atletikus coupé-crossoverré nőtte ki magát, és fantasztikus testreszabási lehetőségeket kínál.

Az DIG-T 117 motor gondoskodik a hatékonyságról és a meggyőző teljesítményről. Opcionálisan a fejlett, új 7-sebességes dupla tengelykapcsolós sebességváltó is megrendelhető hozzá. Innovatív technológiák mint a Nissan ProPILOT egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a sofőrök mindennapjait. A vezeték nélküli frissítések és a csatlakozó szolgáltatásoknak köszönhetően a JUKE könnyebben kapcsolódik és kommunikál környezetével, mint eddig valaha.

Az új JUKE december elején kerül a magyar kereskedésekbe.

BARCELONA, Spanyolország (2019. október 29.) – A vadonatúj JUKE végre megérkezett az utakra és a média első alkalommal tesztelhette az autókat Barcelonában. Immár egy évtized telt el az úttörő eredeti JUKE bemutatkozása óta, ez idő alatt több mint 1,5 millió talált belőle gazdára és a modell meghonosította a kompakt crossoverek merőben új és számtalanszor lemásolt stílusát.

A vadonatúj JUKE ugyanazt a stílust és szórakoztató karaktert kínálja, de immár egy fejlett technológiai csomaggal együtt, ami a legjobban hálózatba kapcsolt Nissanná teszi.

preview-928x522

A kompakt, élénk és gazdaságos turbómotorra épülő hajtáslánc is a legújabb technológiákat kínálja. Most először a JUKE hétsebességes dupla tengelykapcsolós automata sebességváltóval is rendelhető, amely a kormányon található sebességváltó fülekkel vagy teljesen automata módban is használható. A teljesen megújult futóművel együtt garantált a szórakoztató vezetési élmény, a kifinomult és hatékony karakter és kompromisszummentes biztonság.

„A Nissan JUKE sosem követte a tömeget. Ehelyett egyéniségével és agilis vezetési élményével utat mutatott,” mondta el Marco Fioravanti, a Nissan Europe termékfejlesztésért felelős alelnöke. „Az új modell hozza magával a sportos és izgalmas formatervet, amit az emberek imádnak a Juke-ban, ezeket egészíti ki az olyan vezetés közben tapasztalható élményekkel, mint a ProPILOT rendszer és az intelligens technológiák nagy választéka.”

A Nissan JUKE a CMF-B-platformra épül, és a Nissan több szakmai díjjal elismert angliai üzemében, Sunderlandben készül majd.

SPORTOS STÍLUS

A vadonatúj JUKE felnőtt, mégis megtartotta fiatalos hangulatát az utastér és a külső formavilágának köszönhetően, amellyel ismét új mércét állított fel a B-crossover szegmensben. Egy kupé stílusát ötvözi egy crossover kiállásával. A két világ legnagyszerűbb elemeit gyúrja össze, és ez tökéletes társsá teszi a városban és azon kívül is.

Ugyan kívül-belül teljesen megújult, az új Juke mégis megtartotta az olyan ikonikus formai megoldásokat, mint a kör alakú fényszórók, amelyek azonnal felismerhető megjelenést biztosítanak neki. Hogy az újdonság erejével hassanak és a formaterv naprakész legyen, a lámpákhoz immár jellegzetes Y-formájú LED-es nappali menetfény is tartozik, ami kiegészíti a a Nissan jellegzetes „V-Motion” hűtőmaszkját.

A 19 hüvelykes keréktárcsák impozáns és sportos kiállást kölcsönöznek az új JUKE-nak. A „lebegő” hatású tető és az élesen megtört oldalsó elemek magasabb szintű presztízzsel ruházzák fel az új JUKE megjelenését.

A 11 választható karosszériaszín 3 különböző tető fényezéssel garantálja, hogy a JUKE kitűnjön a tömegből, így a karosszéria, tető és utastér színösszeállítása harmonizáló és kontrasztos is lehet. 

Az új JUKE utastere is megújult: stílusosabb, tágasabb és magasabb szintű minőség és technológia jellemzik. Több helyet kínál mind utasai, mind csomagjaik számára: a hátsó lábtér 5,8 cm-rel, a hátsó fejtér 1,1 cm-rel lett nagyobb, míg a csomagtartó befogadóképessége 20%-kal nagyobbra, 422 literre nőtt.

Az újragondolt belső tér prémium anyagválasztása és belső megvilágítása stílusosabb és kényelmesebb környezetet kínál. A prémium érzetről a műszerfal az ajtókárpitok és a lábtér puha tapintású anyagai gondoskodnak. A monform kialakítású ülések sportos megjelenést kölcsönöznek; Alcantara® vagy bőr kárpitozás is választható hozzájuk.

A jó megjelenésen és a első osztályú kényelmen túl az első ülések a kimagasló minőségű és magával ragadó hangélményt nyújtó Bose Personal Plus hangrendszerrel is kényeztetik utasaikat egyes felszereltségi szinteken. A rendszer kezelése a 8 hüvelykes „lebegő” infotainment kijelzőről lehetséges, amely egyszerű hozzáférést kínál a Nissan Connect szolgáltatásokhoz.

preview-928x522_2

SZEMÉLYES HANGULAT AZ N-DESIGN FELSZERELTSÉGGEL

A Nissan nem feledkezett meg azon vásárlókról sem, akik számára fontos, hogy autójuk is kifejezze egyéni stílusukat – a megszokott Visia, Acenta N-Connecta és Tekna felszereltségek mellé megérkezett az N-Design csomag is, amely mélyreható testreszabási lehetőségeket kínál.

A vásárlók az üléskárpitok, műszerfal, ajtópanelek és kartámasz háromféle kombinációjára építve alakíthatják ki saját, egyedi utasterüket. Az Urbanizer csomag fehér és fekete műbőr használatával teremt modern, kontrasztos és friss hangulatot. A Midnight változat kifinomult stílusát a fekete Alcantara® és bőr kölcsönzik, míg a Juke változat bőrkárpitja esetén a narancssárga és fekete szín kombinációja gondoskodik az utastér feltűnő és energikus megjelenéséről. Mindhárom változat kifejezetten prémium érzetet biztosít a JUKE-ban.

N-Design kivitelben az alapfelszereltség részét képzik a 19 hüvelykes gyémántcsiszolt alumínium keréktárcsák, amelyek sportos és dinamikus karaktert kölcsönöznek az autó külsejének.

Az N-Design csomagban az egyéni utastér és külső 20 féle kombinációja állítható össze.

ENERGIKUS VEZETÉSI ÉLMÉNY

Az új JUKE tervezése során fontos szempont volt, hogy nagyszerű élményt kínáljon a meglévő és az új ügyfeleknek is. „Már az alapoktól kezdve az agilitást szem előtt tartva terveztük meg az új JUKE-ot” - mondta el David Moss A Nissan Europe kutatásért és fejlesztésért felelős vezető alelnöke. „A vezetők már a kormánykerék megérintésétől kezdve érezhetik ennek előnyeit.”

A domborított motorháztető alatt található 3 hengeres benzinmotor egyszerre gazdaságos és élénk. Az 1,0 literes erőforrás kompakt és könnyű, mely turbófeltöltőt kapott, és ennek köszönhetően nem marad el a tulajdonosok által elvárt agilis viselkedés és szórakoztató vezetési élmény sem. 117 LE teljesítményre képes 180 Nm (200 Nm a túltöltés funkcióval) nyomaték mellett. Alapfelszereltség a hatsebességes kézi sebességváltó, de most először egy új dupla tengelykapcsolós sebességváltó kormány váltófülekkel is elérhető.

Az üzemanyag-fogyasztás is kedvezőbb lett: 5,9l/100 km (WLTP) kézi sebességváltóval, illetve 6,0 l/100km (WLTP) automata sebességváltó esetén. A CO2-kibocsátás is csökkent 135 g/km-től (WLTP szerint) a kézi sebességváltó esetében, illetve 138 g/km (WLTP) a DCT-vel szerelt változatnál.

A „D-Mode” funkcióval a vezető zökkenőmentesen válthat a három üzemmód (Standard, Eco és Sport) között, hogy az autó viselkedését az útviszonyoknak és saját hangulatának megfelelően hangolja.

 „Az új JUKE motorja a teljesítmény, üzemanyag-gazdaságosság és kifinomultság optimális egyensúlyát nyújtja,” tette hozzá Moss. „Igazán lenyűgöző nyomatékot és teljesítményt kínál; jó példája annak, hogy mit is képes egy méretcsökkentett hajtáslánc kínálni a vezetőknek a szórakoztató élmény és az alacsonyabb költségek terén.”

preview-928x522_3

FEJLETT TECHNOLÓGIA

Az új Nissan JUKE fejlett vezetéstámogató technológiák és infotaiment-funkciók valóságos armadájával gondoskodik arról, hogy minden egyes utazás biztonságosabb, egyszerűbb és még élvezetesebb lehessen.

Olyan biztonsági technológiák őrködnek az autó felett, mint a gyalogosok és kerékpárosok felismerésére képes intelligens vészfékezési asszisztens, az intelligens sebességtartó, a közúti jelzések felismerése, az intelligens sávelhagyás-jelzés és -megelőzés, a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer, illetve a holttérfigyelés.

A holttér-figyelő most mutatkozik be először a Nissan modellpalettáján. Figyelmezteti a vezetőt, ha mellette haladó jármű a holttérben van, és visszairányítja a JUKE-ot a sávjába, hogy elkerülje az ütközést.

A JUKE vezetői élvezhetik a Nissan fejlett ProPILOT technológiájának előnyeit is, ez a rendszer stresszmentesebbé teszi a hosszú ingázásokat és a sűrű forgalommal járó helyzeteket, hiszen önállóan a sávjában tartja a JUKE-ot, miközben állandó, biztonságos távolságot tart a többi autótól, még lassan araszoló forgalomban is.

Hogy jobb legyen a kilátás a biztonság szempontjából kritikus területen, az ajtókeretek és a szélvédő között elhelyezkedő A-oszlopok vékonyabbak lettek, ugyanakkor a nagy szilárdságú acél átgondolt felhasználásának köszönhetően semmit sem vesztettek merevségükből. Az alapfeleszereltségben is rendelkezésre álló LED-fényszóróknak köszönhetően az éjszaki vezetés során is javult a kilátás, a 10 méter széles látótér a legjobb a kategóriában.

LAZA, NYUGODT ÉS ÖSSZEKAPCSOLT

A Nissan tisztában van azzal, hogy az az ügyféltípus, aki a JUKE-ot választja elvárja, hogy az autó tökéletesen illeszkedjen online életébe. Így nem meglepő, hogy a JUKE az eddigi legfejlettebb infotainment-rendszerrel szerelt Nissan. Zökkenőmentes okostelefon-integrációt és az autó kezelését és megfigyelését lehetővé tévő alkalmazást is kínál az utasoknak.

Az NissanConnect infotainment rendszer legújabb változatával az ügyfelek akár az Apple CarPlay®, akár az Android Auto rendszereken keresztül az autó 8 hüvelykes érintőképernyős kijelzőjére tükrözhetik okostelefonjuk alkalmazásait.

Ha nem szeretné a telefon navigációs alkalmazását használni, a vezető rendelkezésére állnak a TomTom térképek és élő közlekedési információk. A JUKE kompatibilis a Google asszisztenssel is, és sokféle parancsot képes végrehajtani, például a vezetők elmondhatják úti céljukat okoseszközüknek, és az elküldi azt az autó navigációs rendszerének.

A JUKE innovatív Bose Personal Plus hangrendszerét is élvezhetik az utasok egyes felszereltségi szinteken. Nyolc nagy teljesítményű hangszórójával – köztük az első ülések fejtámláiba épített két-két BOSE® UltraNearfield hangsugárzóval – ez a rendszer 360 fokos zenei élményt és ultra tiszta hangzást kínál.

A JUKE december elejétől elérhető a kereskedésekben.

(x)

Advertisement
Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13