Prémium

Béres: a gyógyszeripari óriás növeli az exportját (x)

PR cikk
A több mint harminc éve töretlen sikerként működő Béres Gyógyszergyár folyamatosan növeli az éves árbevételét – ezzel együtt a nyereségét is –, tavaly már a 13 milliárdot is meghaladták. S bár a vény nélkül kapható készítmények piacán itthon megkerülhetetlenek, tudatosan terjeszkednek a nemzetközi piacokon is – a sikeres expanziónak megvan az eredménye: ma már a bevételük negyede származik az Angliától Mongóliáig terjedő exportpiacokról. Nagy Miklós, a Béres gazdasági igazgatója mesélt növekedésről, exportról, pénzügyi stratégiáról.
Nagy Miklós, a Béres Gyógyszergyár gazdasági igazgatója
Nagy Miklós, a Béres Gyógyszergyár gazdasági igazgatója

Milyen utat járt be a vállalat az alapítás óta? Melyek voltak a legfontosabb mérföldkövek?

A Béres Gyógyszergyár Zrt. 1989-ben alakult a Béres Csepp gyártására és forgalmazására, mára Magyarország legnagyobb, hazai, magántulajdonban lévő gyógyszergyártója, közel 150 különböző termékkel, amelyek közül több a hazai egészségmegőrző piac meghatározó márkája. Piacvezető termékeink a Béres Csepp, a Béres C-vitaminok, az Actival multivitamin-multiminerália termékcsalád, a Béres ízületi- és szemvitaminok, valamint a kalciumpótlást szolgáló készítmények. A Béres Gyógyszergyár Magyarországon sikerrel veszi fel a versenyt a világcégekkel, amely a Béres márkanév itthoni magas ismertségére, valamint a vállalat töretlen elköteleződésére vezethető vissza az emberek egészségvédelme, egészségmegőrzése iránt. Ezek együttesen biztosítják a Béres márkaértékét, amelynek alapja a magas minőség és a hitelesség. Vállalatunk egyébként résztulajdonosa a gyógyszer-nagykereskedelemben piacvezető Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt.-nek és közel húsz éve borászatot is működtetünk a Tokaji borvidéken, Erdőbényén.

BeresGyar

Mekkora a piaci részesedésük Magyarországon?

Azokon a magyarországi öngyógyszerezési egészségmegőrző piacokon, amelyeken a Béres Gyógyszergyár jelen van a készítményeivel, beleértve a vény nélkül is kiadható gyógyszereket és az étrend-kiegészítőket is, a társaság piaci részesedése 29 százalék. Büszkén állíthatjuk, hogy a márkáink népszerűsége folyamatosan nő, ami egyben a termékeink iránti fogyasztói bizalom folyamatos erősödését is jelenti.

Mennyire fontos az árbevételükön belül az export, mekkora hányadot takar? Mik a főbb exportpiacaik?

A nettó árbevételünk tavaly 8%-kal bővült és elérte a 13,3 milliárd forintot. A forgalom döntő része a belföldi partnerektől származik, azonban az export árbevétel is – a 26%-os növekedési ütemének köszönhetően – elérte a 3,2 milliárd forintot, így már a teljes árbevétel közel negyede származik a külföldi piacainkról. A társaság export árbevételének folyamatos növekedése több lábon áll: a stratégiai exportpiacaink Románia és Ukrajna, ezekben az országokban a cég saját képviseletet is fenntart. A külkereskedelmi tevékenységünket egyre több országra terjesztjük ki, a pozíciónk folyamatosan erősödik Oroszországban, Szlovákiában, Szerbiában, Törökországban, Csehországban és Mongóliában is. Az elmúlt néhány évben jelentős sikereket értünk el az üzletfejlesztés területén: CalciviD nevű termékünk az Egyesült Királyságban Accrete D3 néven vényes készítményként van forgalomban, és ott a negyedik legnagyobb piaci szereplőnek számít a kalcium-D3-vitamin-készítmények között.

Tablettak2

Ekkora volumenekkel dolgozva és ennyire diverzifikált vevőportfólió esetén hogyan lehet kezelni az exporttal járó fizetési kockázatokat?

A Béres Gyógyszergyár vevői gyógyszer-nagykereskedők, valamint drogéria- vagy élelmiszer-kereskedelmi láncok, amelyek ugyan nagyméretű társaságok, de fizetőképességük sok esetben országszintű gazdasági és társadalmi kockázatok függvénye is. Társaságunk a pénzügyi kockázatok csökkentése érdekében a külpiacokon exportbiztosítás segítségével fedezi a vevők nemfizetési kockázatát – a szabályozói környezethez alkalmazkodva EU-tagországokban piaci biztosítókkal együttműködve, azon kívül pedig 2009 óta az EXIM segítségével. A távoli piacokon a nemfizetési kockázatot biztosítás nélkül csak előre fizetéssel tudnánk kizárni, ami termékeink jellegéből eredően sok partnerünknek nem elfogadható, hiszen a nagykereskedői modellbe beletartozik a készletek részbeni, szállítói finanszírozása. Emiatt a legtöbb esetben csak az exporthitel-biztosítás megléte teszi lehetővé, hogy egy adott piacra exportálni tudjunk. Az EXIM-mel való együttműködésünk a vevő nemfizetési kockázatának kezelése mellett nagy segítség az exportpartnereink hitelképességének vizsgálatában, a vevői hitelkeretek meghatározásában is, hiszen távoli országokról az állami hátterű és kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal bíró EXIM segítsége nélkül nehezen jutnánk hiteles információkhoz. Egy hitelbiztosító adott esetben már a rá való hivatkozással is segítséget jelenthet a fizetési feltételek tárgyalása során vagy egy kisebb fizetési késedelem rendezésében.

BeresCsepp3

Hogyan hatott Önökre a COVID-járvány okozta válság?

A vállalatnál bevezetett és alkalmazott szigorú járványvédelmi intézkedéseknek köszönhetően a működésünk folyamatos. Az immunrendszer védelmét szolgáló készítményeink iránt megnövekedett az igény, emiatt e termékeink gyártását növeltük éjszakai és hétvégi műszakok beállításával. Az exportpiacainkon a belföldihez hasonló tendenciákat látunk, vevőink stabilan tudnak működni a pandémiás helyzetben, hiszen gyógyszer-nagykereskedőkről és nagy kereskedelmi láncokról van szó. A legnagyobb problémát a vásárlások és a vevői kintlévőségek volatilitása jelenti, a részükre nyújtott, gyakran megugró összegű kereskedelmi hitelek exportbiztosítás nélkül biztosan nem lennének kezelhetőek kockázati szempontból.

(x)

richter4_forras_richter
vakcina_oltas_covid19_2021
frankfurt
auto_fiatalok_shutterstock-20170927
bét

Kiszámoló Mennyi az órabéred

Az, hogy milyen órabérért dolgozik egy alkalmazott, látszólag egyszerű kérdés. Keres X ezer forintot havonta, ezért...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
mariott budapest hotel