Prémium

Ingatlanközvetítés magasabb szinten egy magyar alkalmazással (x)

PR cikk

Az ingatlanközvetítők hatékonyságát jelentősen rontja a szakmára jellemző aluldigitalizáltság. Az Agora nevű magyar alkalmazás forradalmasíthatja az iparágat. 

Az ingatlanközvetítés területén még nem terjedtek el széles körben a modern digitális megoldások. Az adminisztrációhoz és az ingatlanok kezeléséhez még mindig Excel-táblákat, vagy számítógépes használatra fejlesztett ingatlannyilvántartó rendszereket használnak. Ugyanakkor ez egyáltalán nem illeszkedik az ingatlanosok munkafolyamataihoz, így lényegesen csökken a hatékonyságuk.

portfolio 02

Időveszteség és hibák az elavult rendszerek miatt

Nézzünk egy átlagos napot! Az értékesítők jellemzően napi 5-6 órát töltenek terepen, találkozóról találkozóra mennek, idejük nagy részében eladó ingatlanokat vesznek fel, lakásokat mutatnak be, ügyfelekkel találkoznak. Az egyik legnagyobb probléma, hogy az ehhez kapcsolódó adminisztráció papíralapon történik, majd az adatokat az irodában még egyszer fel kell vinni az adatbázisba. Ez gyakorlatilag dupla munkát jelent, és mivel az elavult ingatlan nyilvántartó rendszerek nem működnek jól mobiltelefonról, a találkozók közti időt sem lehet kihasználni. 

Egy másik sarkalatos pont az ingatlanok meghirdetése. Ingatlanonként akár fél napi munkát is jelenthet a képek kiválogatása, retusálása, majd a hozzájuk tartozó szövegek megírása, és végül a feltöltögetés egyenként a hirdetőoldalakra. Nem ritka, hogy az ingatlan tulajdonosának sokszor több napot is várnia kell, mire az eladó ingatlana elérhetővé válik a piacon.

portfolio 02

További gondot jelentenek az útközben kapott hívások érdeklődőktől, a meghirdetett ingatlanokkal kapcsolatban. Ha egy ingatlanközvetítő sok ingatlant kezel, lehetetlen fejben tartani az összes információt. Az adatbázis csak az irodából érhető el, a jegyzetek pedig nincsenek mindig kéznél, így gyakori, hogy elmarad a vevő megfelelő tájékoztatása, aki ennek hiányában tovább nézelődik és mire az értékesítő visszahívná, már nem érdekli a korábbi ajánlat. Emellett sajnos az is előfordul, hogy visszaérve az irodába elfelejtődik egy-egy ajánlatküldés, vagy az, hogy mire is kellene pontosan ajánlatot küldeni, így az érdeklődő ügyfél vagy teljesen más típusú ajánlatokat kap, mint amit keres vagy egyáltalán nem kap semmit.

A nyíregyházi székhelyű startup, az Agora fejlesztői felismerték a fenti problémákat, és újragondolva a munkafolyamatokat egy olyan felhőalapú mobilalkalmazást fejlesztettek, amellyel az értékesítők a helyszínen elvégezhetik a szükséges adminisztációt és bármikor, bárhonnan kényelmesen dolgozhatnak az ügyfeleikkel és ingatlanjaikkal.

Agora

Innovatív megoldások a munka minden fázisában

Az alkalmazás egyik legnagyobb előnye, hogy a feladatok nagy része a mobiltelefon segítségével elvégezhető. Az ingatlan a helyszínen felvihető a felhőalapú adatbázisba, majd a hirdetőoldal-szinkronizáció segítségével egyetlen kattintással feltölthető az előre beállított hirdetőoldalakra, például a Jófogásra.

További hasznos funkció az egy-kattintásos ajánlatküldés, amivel az értékesítők azonnal kiküldhetik az ügyfeleknek a számukra releváns ajánlatokat. És még ennél is izgalmasabb a jelenleg fejlesztés alatt álló mesterséges intelligencia, amely a korábbi javaslatok alapján képes lesz önállóan kiválasztani az ügyfelek számára érdekes ingatlanokat. Így nem kell majd fejben tartani az ügyfelek keresési igényeit, vagy Excel-táblákból összeszedni, hogy kinek mit ajánljanak. 

“Az Agorával nem csak rengeteg időt spórolok, de sokkal simábban mennek a feladataim is.”
E. Balázs, egyéni ingatlanközvetítő

Az Agora fejlesztői igyekeznek figyelmet fordítani az apró részletekre. Az integrált teendőlistának és az automatikus emlékeztetőnek köszönhetően nem fordulhat elő, hogy az értékesítők megfeledkezzenek egy ügyféltalálkozóról vagy fontos feladatról. Később aztán ezekből kimutatásokat is készíthetnek, hogy például melyik ingatlanra volt a legtöbb mutatás vagy ezek milyen gyakorisággal történtek. Sőt, már az utcaneveket sem kell megjegyezni, mert az innovatív térkép funkció segítségével elegendő egy területet körberajzolni és máris megtalálhatóak a keresett ingatlanok.

Agora_web

Támogatás az egész irodának

A felhőalapú adatbázisból az egész iroda profitál. Mivel az adatbázis mobilról elérhető, hatékonyabbá válik a keresztértékesítés. A kollégák bármikor elérhetik egymás portfólióját, így azonnal elkezdhetnek dolgozni a frissen felvett ingatlannal, ezzel még hatékonyabban kiszolgálva az ügyfelek igényeit.

Nemsokára pedig érkezik a kifejezetten vezetőknek szánt admin felület, amely átláthatóbbá teszi majd az egész iroda működését. Követhető lesz, hogy melyik munkatárs melyik ingatlanon dolgozik, de látványos kimutatások is készíthetők majd, melyek jelentősen megkönnyítik a döntéshozatalt.

Személyre szabott értékesítés-támogató rendszer minden szakmabelinek

Az Agora mérettől függetlenül éppúgy elérhető ingatlanközvetítő irodáknak, mint egyéni ingatlanértékesítőknek. Nincs többé szükség határidőnaplókra, jegyzetfüzetekre, vége az átláthatatlan Excel-tábláknak. Már fejlesztés alatt áll a digitális aláírás funkció is, mellyel a megbízási szerződések, megtekintési nyilatkozatok átültethetők elektronikus formába, a hatályos jogszabályoknak megfelelően. Az eredmény egy letisztult, átlátható és minden eddiginél hatékonyabb ingatlaniroda.

Ön ingatlanos? Tesztelje Ön is és takarítson meg akár 3 órányi időt a napjából!

A fejlesztők ingyenes tesztidőszakot hirdettek, annak érdekében, hogy a lehető legmegfelelőbb szolgáltatást nyújtsák a ingatlanszakértők legszélesebb körének. Ennek keretén belül az alkalmazás kötetlenül és korlátozásmentesen letölthető és kipróbálható, a fejlesztők pedig minden visszajelzést szívesen fogadnak. Ha bármire szüksége van, vagy bármit másképp csinálna, most még jelezheti és segíthet egy igazán testreszabott rendszer kifejlesztésében.

Csak letölti, telepíti és az Agora használatra kész. Az alkalmazás Androidra és iOS-re is elérhető:

iOS: https://apps.apple.com/app/id1495361994

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.agorasolutions.app

(X)

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13