Prémium

A magyar kamarazene értékes kulturális exportcikk (x)

PR cikk
A Liszt Ferenc Kamarazenekar régóta meghatározó és kulcsfontosságú szereplője a hazai és a nemzetközi zenei életnek, az együttest a kamarazenei műfaj egyik legkiválóbb képviselőjeként tartják számon világszerte.
Liszt Ferenc Kamarazenekar

Minden nagy múltú zenekar számára komoly kihívást jelent, hogy a hagyományok megőrzésével párhuzamosan a megváltozott piaci körülményeknek is meg tudjon felelni. A zenekar megújulásáról kérdeztük dr. Körmendy-Ékes Juditot, a Liszt Ferenc Kamarazenekar Alapítványának kuratóriumi elnökét.

„A zenekar szeretné a majdnem hatvanéves tradícióit megőrizni, ugyanakkor tisztában van azzal, hogy piacképessé is kell válnia. Az, hogy a zenekar a nemzetközi zenei elitben évtizedeken át biztosította helyét, nem tekinthető állandónak, folyamatosan tennünk kell érte. Ezért a kamarazenekar életében 2020-ban egy új fejezet kezdődött. Várdai István művészeti vezetőként ekkor csatlakozott a zenekarhoz, majd szakértők bevonásával átfogó, a zenekari működés minden elemét érintő, több évre szóló stratégiát készítettünk. A cél az, hogy a megújult zenekar néhány éven belül a nemzetközi klasszikus zenei élet trendalkotója legyen. A stratégiai tervezést hazai és külföldi szakértők bevonásával piac- és célcsoportkutatás előzte meg, amely kiterjedt a zenekar működésére, a művészeti tevékenységre és a márka megújítására is.

Körmendy-Ékes Judit
dr. Körmendy-Ékes Judit, a Liszt Ferenc Kamarazenekar Alapítványának kuratóriumi elnöke

Megújult a Liszt Ferenc Kamarazenekar arculata is, ami nemzetközi összevetésben is egyedülálló. A zenekar új, „zenevezérelt” logója egy újragondolt kottarendszer, amely Bartók Divertimentójának első ütemeit teszi láthatóvá, lényegében egy alternatív zenei nyelv használatával. A megújult arculat és a kapcsolódó kommunikációs kampány nagy örömünkre a hazai és a nemzetközi szakma elismerését is kivívta, többek között az International PR Association (IPRA) Golden World Awards verseny első díját is elnyertük.

Célkitűzésünk továbbá, hogy kiegyensúlyozottabb finanszírozási modellt hozzunk létre állandó támogatókkal, nemzetközi fellépésekkel. Azt gondolom, hogy a magyar klasszikus zene fontos exportcikk, s szerencsére még mindig töretlenül jó a híre. Reméljük, hogy hamarosan a járványügyi helyzet is újból lehetővé teszi majd a külföldi fellépések szervezését. Addig is a hazai koncerteken arra kell koncentrálnunk, hogy az eddigi törzsközönség megtartása mellett új célcsoportokat szólítsunk meg, vonzzunk be, ezért törekszünk arra, hogy minden alkalommal valami újat, meglepőt is mutassunk.  

István Várdai1102_resize
Várdai István, a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeti vezetője

Az Örökség és megújulás címet adtuk a következő, december 5-i zeneakadémiai koncertünknek is, ami jól mutatja, hogy ez a téma nem csak üzleti, hanem művészeti szempontból is izgalmas kérdés. A hangversenyen Várdai István csellóművész, Sergei Dogadin és Sárközy Lajos hegedűművészek közreműködésével, a népzenétől és a cigányzenétől kapott sokrétű motiváció kerül reflektorfénybe a zeneirodalom klasszikusain keresztül.”

További információ: www.lfkz.hu

(x)

omikron koronavírus tüskefehérje
kórház koronavírus covid-19
electric car
bear_1
richard-moore-mi6-kulfoldi-hirszerzes-kem-egyesult-kiralysag
vlagyimir-putyin-oroszorszag-joe-biden-amerikai-egyesult-allamok-elnok
mobiltelefon telefon

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

Ingyenes online előadás
Könnyebb, mint gondolnád.
Online előadás
Hosszú távú befektetési módszerek, portfólióépítés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Koleszár Róbert_Mercarius_ügyvezető_igazgató