Befejeződött az Allee 18 millió eurós felújítása (x)
Prémium

Befejeződött az Allee 18 millió eurós felújítása (x)

PR cikk
A fenntarthatóság és a vásárlói élmény növelése volt a cél

Befejeződött az Allee felújítása Budapesten, amely a külső és belső terek újrateremtésével egyszerre járul hozzá a vásárlói élmény növeléséhez, a bérlői összetétel és a fenntartható működés fejlesztéséhez. A teljes felújítási költség közel 18 millió euro volt, amiből önmagában a karbonsemlegesség elérését célzó fenntarthatósági beruházásokra közel félmilliárdot fordítottak.

A Multi irányításával az Allianz Real Estate és a CBRE IM által képviselt Allianz intézményi befektetők tulajdonában álló Allee Bevásárlóközpont korszerűsítése 2020-ban kezdődött, és a munkálatok a koronavírus-járvány alatt sem szüneteltek. A beruházás célja az Allee vezető pozíciójának megtartása az egyre erősödő versenyfeltételek mellett működő piacon.

A felújítás után a bevásárlóközpontot üzemeltető Multi Corporation BREEAM minősítése a korábbi „nagyon jó” besorolásról „kiemelkedő” minősítésre változott. Az Allee az első olyan üzletközpont Magyarországon, amelynek sikerült a legmagasabb BREEAM minősítési szintet elérnie. A létesítmény környezetvédelmi teljesítménye ugyanakkor szintén „kiválónak” bizonyult. Emellett az Allee a bérlők fenntarthatósági törekvéseit is proaktív módon ösztönzi.

Allee_ételudvar

A felújítás során kibővült és átalakult az ételudvar, a kínálatot újabb éttermek és kávézók létesítésével tették még színesebbé, az ülőhelyek számát pedig a kétszeresére növelték. Így a három jól elkülöníthető, különböző hangulatú, elegáns és kifinomult vendégtér, kiegészülve a Családi étkező és játszósarokkal összesen 750 vendégnek nyújt kényelmes étkezési lehetőséget.

A belső terek megújulásának részeként az épület két átriumába látványos térinstallációk kerültek: az Október huszonharmadika utca felőli bejárathoz tavaly ősszel emelték be végleges helyére a három elemből álló mennyezeti térinstallációt, az úgynevezett „Staccato-t”. Az alumínium mozaikokból álló óriásalkotást Szinyei Merse Pál három világhírű festményének újraértelmezésével magyar képző- és iparművészek álmodták meg. A Váli úti átriumba felszerelt, fényszűrő funkciót is betöltő láncfüggöny-rendszer szintén az újdonságok közé tartozik. A látványos belsőépítészeti megújulás mellett kiemelt figyelmet fordítottak a közösségi mosdók felújítására és korszerűsítésére is.

A projekt teljes körű tervezése, koordinálása és kivitelezése a Multi saját építész- és tervező csapata, a TTDesign munkáját dicséri.

Az átépítéssel zöldebbé is vált az Allee: az épület közösségi tereiben a világítást energiahatékony LED-es lámpákra cserélték, az üvegtetőn hőszigetelő fóliát helyeztek el, jelenleg pedig egy 710 négyzetméteres napelem park telepítése zajlik. Ezek mellett a teljes légkondicionáló rendszer energiatakarékossá tétele is megvalósult, ami az energiafogyasztást jelentősen csökkenti.

A beruházás hatására a létesítmény éves energiafogyasztása 1,8 millió kWh, a szén-dioxid-kibocsátása pedig a becslések szerint mintegy 660 tonnával csökken. Az Allee Bevásárlóközpont 2019 óta kizárólag megújuló forrásokból származó villamos energiát használ.

Allee_Nordic Light_láncfüggöny

A technikai átalakítások mellett jelentősen növekedtek a zöld felületek is, melynek leglátványosabb eleme a bevásárlóközpont Kőrösy József sétány felőli bejárata mellett található, 17 méter magas, 65 négyzetméter felületű, élő, virágos és örökzöld növényekből épített növényfal. Az innovatív zöld fal oxigént termel, megköti a széndioxidot, felfogja a port és környezetében jelentősen képes növelni a páratartalmat, és ezzel hűteni a levegőt.

A XI. kerület szívében található Allee Bevásárlóközpont több mint 160 üzletnek, egy 13 termes multiplex mozinak, éttermeknek, irodáknak, és egy fitnesz teremnek biztosít helyet, valamint a bevásárlóközpont felújított  mélygarázsában 1200 parkolóhely áll az autóval érkezők rendelkezésére.

A multifunkcionális komplexum látogatóinak száma meghaladja az évi 13 millió főt, és Budapest egyik legkedveltebb bevásárlóközpontjai közé tartozik.

Luca Maganuco, a Multi Magyarország, Olaszország és Szlovákia ügyvezető igazgatója elmondta: „Az Allee az első olyan bevásárlóközpont Magyarországon és a kelet-közép-európai régióban, amely a vásárlói élmény és a fenntarthatóbb üzemelés fokozása érdekében jelentős felújításon ment keresztül. Nagyon örülünk az elért eredménynek és a BREEAM-In-Use „kiemelkedő” értékelésének.”

„A pozitív vásárlói élmény alapvető fontosságú a kiskereskedelemben, mivel az ágazat éppen csak próbál kilábalni a pandémia okozta jelentős visszaesésből. Nagy izgalommal tölt el bennünket az elért eredmény, mindamellett, hogy nagymértékben sikerült növelni a bevásárlóközpont fenntarthatóságát, és ezzel hozzájárultunk dekarbonizációs céljaink eléréséhez.” - fogalmazta meg Lars Fröhling, az Allianz Real Estate észak- és közép-európai vagyonkezelési vezetője.

Philippe Brand, a CBRE Investment Management vezető portfóliómenedzsere elmondta: „A Multi Corporation nagyszerű munkát végzett a felújítás során, annak érdekében, hogy a vásárlóknak minél nagyobb élmény legyen a látogatás és a vásárlás, miközben javította a bevásárlóközpont energiahatékonyságát egyben csökkentve a szén-dioxid-kibocsátást. Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy az Allee Center egy kivételes és egyben fenntartható bevásárlóközponttal járul hozzá a helyi közösség mindennapjaihoz.

A Multiról

A Multi Hungary Kft a Multi Corporation részeként  az integrált ingatlanüzemeltetési szolgáltatások vezető páneurópai platformja. A vállalat 1982-es alapítása óta több mint 200 ingatlanprojektet valósított meg, amelyek összterülete meghaladja az 5 millió négyzetmétert, eszközértéke pedig, közel 13 milliárd eurót tesz ki, és már 200 iparági díjban részesült. A Multi jelenleg több mint 80 ingatlant üzemeltet Európa-szerte, és évente 400 milliónál is több látogatót fogad, akik 6000 üzletben, étteremben és szabadidős létesítményben a becslések szerint mintegy 4 milliárd eurót költenek el. A vállalat a szolgáltatások teljes spektrumát kínálja, ideértve az aktív vagyon- és ingatlankezelést, üzemeltetést, átalakítást és felújítást, bérbeadást, tanácsadást, valamint a jogi és szabálymegfelelőségi szolgáltatásokat. A Multi a kiskereskedők, a befektetők, a látogatók és a helyi piacok alapos ismerete révén integrált, független platformot biztosít az ingatlantulajdonosok számára, az ingatlanok értékének védelme és növelése érdekében, mindezt az ingatlanok életciklusának teljes szakaszában. A Multi széles körű pénzügyi, kereskedelmi és műszaki ismeretei lehetővé teszik, hogy a több éves relációban vett kihasználtság, a bérleti díjbevétel, valamint a korszerű marketinget illetően is az iparágat meghaladóan teljesítsen. A vállalat 13 országban végez vagyonkezelési tevékenységet. A társaság székhelye Hollandiában található, de emellett vannak irodái Belgiumban, Németországban, Magyarországon, Olaszországban, Lettországban, Lengyelországban, Portugáliában, Szlovákiában, Spanyolországban, Svájcban, Törökországban és Ukrajnában is. További információkért, valamint a vállalati profil letöltéséhez látogasson el a www.multi.eu oldalra.

(x)

Via Credit

A projekt megkezdése és igazolása

A projekt megkezdéséről a pályázati felhívásokban, valamint a Miniszterelnökség által kiadott általános útmutatóban találhatunk információkat. Most a Miniszterelnökség által, a 2021-202

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a \"mágikus hetes\" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása - a február 22-i kereskedési nap zárása utáni értékek szerint.

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Rég nem voltak ekkora bajban az ukrán erők – Itt van három frontszakasz, ahol beüthet a katasztrófa
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!