A műtárgybefektetéseké a jövő? Jön a BÁV 80. Művészeti Aukciója! (x)
Prémium

A műtárgybefektetéseké a jövő? Jön a BÁV 80. Művészeti Aukciója! (x)

PR cikk
A változó gazdasági helyzetben egyre nagyobb igény mutatkozik az értékálló befektetésekre.

Az ékszerbe, órába vagy műtárgyba befektetők aránya 2022-ben a duplájára nőtt az előző évhez képest.[1] Az ékszer- és műtárgybefektetések mellett szól az is, hogy könnyen szállíthatók és a világ bármely pontján értékesíthetők.

A briliánsok kora

Az ékszerek értékét leginkább a bennük foglalt arany mennyisége és a felhasznált kövek minősége határozza meg. A használt ékszerek ára jóval kedvezőbb, mint az újaké. Tehát ha a befektetési célok prioritást élveznek, akkor különösen érdemes figyelni a piacon megjelenő aukciós tételekre. Itt ugyanis olyan egyedi, az országban nem vagy csak limitált számban elérhető darabokra lehet lelni, melyek nemcsak stílusosak, hanem rendkívül jó befeketésnek is tekinthetőek.

Jelenleg a magyarországi aukciók eddig legdrágábban elkelt ékszere egy több mint 10 karátos, GIA tanúsítvánnyal rendelkező, szív alakú függő, amely a BÁV Aukciósház történetének legnagyobb briliánsa. Idén tavasszal, hosszú licitharc után, jutalékkal együtt 57,5 millió forintént vihette haza a szerencsés nyertes.

A BÁV idei, 80. Művészeti Aukciójának licitharcai közül az egyik legnagyobb várományosa egy sárga, több mint négy karátos gyémántgyűrű lesz, melynek kikiáltási ára 10 millió forint. Továbbá az ékszerkollekció részeként a nemzetközi népszerűségnek örvendő Bulgari B.Zero1 és Cartier Love kollekciók több darabja mellett számos történelmi múlttal rendelkező ritkaság is megjelenik majd az árverésen.

292

Luxusóra, az új trend

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az órabefektetések piaca dinamikusan nő és népszerűségben már utolérte a műtárgyakat. Tavaly ilyenkor a 8 millió forintról induló, ikonikus Rolex GMT-Master II karóra a kikiáltási ár kétszereséért, azaz 16,8 millió forintért kelt el. A trendeket ismerve nem meglepő, hogy december 6-án az ékszerek mellett az órákra ugyanolyan főszerep vár.

A tétellista egyik különleges darabja az Oris Aquis Date Upcycle unisex karóra, amelynek egyedi számlapja a tengerből kihalászott PET palackokból készült, ezzel is felhívva a figyelmet a környezettudatos életmódra. A 80. Művészeti Aukció legnagyobb értékű óra-tétele a Breguet Tradition arany férfi karóra, amely 8 milliós kikiáltási árról indul. Az árszabásban nagy szerepe van annak, hogy a Breguet továbbra is őrzi a kézi megmunkálás hagyományát.

115

Az eredeti az igazi

A műtárgybefektetések piacán léteznek hamisítványok. Ez visszatartó erőként hat, mikor arra gondolunk, hogy mibe fektessük a pénzünket. A BÁV aukciói azonban garanciát jelentenek az eredetiségre, itt ugyanis minden esetben szakértők által megvizsgált, sokszor tanúsítvánnyal is rendelkező darabok közül választhatunk.

„Ha jó befektetést keresünk, akkor meg kell találni a jövő műtárgyát, ami értékálló. Érdemes olyan területtel kezdeni, ami közel áll hozzánk. Ha szeretjük a divatot, akkor mondjuk órával vagy ékszerrel, ha a lakásunkat szeretnénk színesíteni, akkor festménnyel, műtárggyal vagy esetleg valamilyen bútorral. A BÁV-nál különösen figyelünk arra, hogy a hagyományok megőrzése mellett dinamikusan fejlődjünk, és aukciós tétellistánk rendkívül sokszínű legyen. Ennek megfelelően az idei 80. Művészeti Aukción a festmények, műtárgyak, órák és ékszerek mellett egyedi újdonságok, így például hangszerek, fegyverek és old timer motorkerékpárok is megjelennek majd” – nyilatkozta Fertőszögi Péter művészeti igazgató.

[1] https://bav-art.hu/sajtokozlemenyek/a-keszpenz-es-bankbetet-felol-hatarozottan-az-arany-az-ekszer-es-a-mutargy-fele-fordult-a-befektetesi-piac/

(x)

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13