Most különösen megéri műtárgyat venni (x)
Prémium

Most különösen megéri műtárgyat venni (x)

PR cikk
ㅤA BÁV májusi árverésén több rekord is megdőlhet

Az aktuális gazdasági helyzet kedvez az alternatív befektéseknek. A BÁV 2023-ban készült kutatása szerint a megkérdezettek 80 százaléka jó választásnak tartja a műtárgybefektetést, mert az inflációval arányos, vagy akár azt meghaladó hozamot is realizálhat. Ha nem mellékes a nyereség, akkor érdemes egy olyan két napos aukción körülnézni, melyet a BÁV rendez május 23-án és 24-én, ahol közel 700 tétel közül lehet választani.

Nagy potenciál van a műtárgybefektetésben

A BÁV immár ötödik éve készíti el országos lefedettségű, reprezentatív kutatását, melyben a műtárgybefektetési hajlandóság mellett megvizsgálja a műtárgypiac aktuális megítélését is. Az idei Műtárgybefektetési index alátámasztja, hogy a piac felívelő fázisban van. A mutató ugyanis egy év alatt 8 százalékkal 40,6 pontra emelkedett, felülmúlva az eddigi rekordnak számító 2021-es értéket is.

Az eredmények alapján megállapítható, hogy a magas inflációs környezetben a reálhozam elérése megnehezedett, így a kockázatvállalási hajlandóság is jelentős erősödést mutat: a megkérdezettek 32 százaléka szívesen próbál ki új befektetési formákat.

Az elmúlt három év tekintetében kirajzolódik az is, hogy nagyobb növekedést csak a deviza, valamint az arany, ékszer és műtárgy kategóriák mutatnak. Különösen figyelemfelhívó a műtárgybefektetések várható hozamának pozitív megítélése: a megkérdezettek 80 százaléka szerint ugyanis az inflációval arányos vagy annál magasabb profitot képes realizálni.

BAV_ART_Mutargybefektetes_2023_infografika_2

A műtárgyvásárlás iránt nyitottak körében változatlanul a festmények (62%) örvendenek a legnagyobb népszerűségnek, viszont szorosan mögöttük ott sorakoznak az ékszerbefektetések is, amelyek iránt az érdeklődés az elmúlt 5 évben 35-ről 53 százalékra nőtt, így még jobban megerősítették második helyüket a listán.

BAV_ART_Mutargybefektetes_2023_infografika_3

Hogy érdemes elkezdeni a műgyűjtést?

Az aukciók azért számítanak jó választásnak kezdő műgyűjtők számára, mert itt minden esetben olyan válogatott tételek szerepelnek, melyeket a szakértők már előzetesen felmértek és megvizsgáltak. A BÁV május 23-án és 24-én tartja 81. Művészeti aukcióját, ahol 700 tétel közül lehet választani. A cég egyik védjegye, hogy a magyar piacon egyedülálló módon fedi le a műkereskedelem széles spektrumát.

„A BÁV 250 éves történetének középpontjában mindig az ügyfeleink állnak, és a kor fejlődésével párhuzamosan felmerülő, új igények maximális kiszolgálása. Éppen ezért művészeti árveréseinken most már külön napot biztosítunk az ékszerek és a luxusórák szerelmeseinek”- emelte ki az egyik legfontosabb újítást Fertőszögi Péter, a BÁV ART művészeti vezetője.

Az idei árverés egyik kiemelt tétele egy közel 6000 briliánst tartalmazó fehérarany nyakék lesz, mely 8,5 milliós kikiáltási árával rendkívül jó befektetésnek számít, akárcsak a többi ékszer, főként, ha az elmúlt másfél év kiugró arany árfolyamának növekedését is figyelembe vesszük.

252_tetel_2013228_kiemelt_lanc_egyben_sRGB

A luxusóra piac egyre növekvő népszerűségének oka a benne rejlő potencial. Nem meglepő módon a soron következő BÁV árverés legértékesebb óra tétel egy Rolex lesz, mely sokszor csak hosszú várólistával érhető el. A Rolex President Day-Date arany férfi karóra induló ára 6 millió forint.

87_tetel_BAV_2381_ora_2013253_sRGB

De mind közül a legkiemelkedőbb tétel Kondor Béla Várvédők című nagyméretű festménye lesz. Az alkotás kikiáltási ára 65 millió forint, mellyel megszerezte a BÁV történetének legmagasabb áron induló tétele címet és nagy esély van arra, hogy megdönti az eladási rekordot is.

(x)

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

Kiszámoló

Ez történt a héten 0421

A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki 320 drónnal és rakétával lőtte Izrael területét, bosszúból a szíriai iráni konzulá

Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk mellett és részben miatt hajlamosak vagyunk... The post Félrealkalm

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13