HU-rizont: 8 milliárd hazai egyetemek nemzetközi kutatásaira (x)
Prémium

HU-rizont: 8 milliárd hazai egyetemek nemzetközi kutatásaira (x)

PR cikk
Magyar egyetemek vezetnek nemzetközi kutatásokat világszerte.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal új pályázata 8 milliárd forint keretösszeggel támogatja, hogy kiváló magyar műhelyek vezetésével olyan nemzetközi kutatási projektek induljanak a világ legkiválóbb egyetemeinek és kutatóintézeteinek közreműködésével, amelyek Magyarország és ezen keresztül a nagyvilág számára egyaránt fontos társadalmi és gazdasági kihívások megoldására fókuszálnak.

A gazdaság és a társadalom szinte minden területét átölelő digitalizáció, a zöld átállás, valamint az egészséges élet megőrzése terén égető kihívásokkal találkozunk a világban. Az új pályázati felhívás keretében az NKFI Hivatal a Neumann János Programban megjelölt három kiemelt fókuszterületen várja magyar vezetésű nemzetközi kutatócsoportok kutatási projektjeit. A pályázatokat 2024. július 5-ig lehet benyújtani. A HU-rizont Program célorientáltsága, hatásvezéreltsége segíti a magyar egyetemek piaci szemléletének erősödését és nemzetközi beágyazódását.

A magyar kutatók és a magyar kutatás nemzetközi együttműködését támogató HU-rizont programunk azt jelenti, hogy ha megpróbálnak minket bezárni, akkor nyitunk a világra. Az Európai Bizottság igaztalan, diszkriminatív és Magyarország, valamint Európa versenyképességével ellentétes döntésével szemben mi hiszünk a nemzetközi kutatási együttműködések fontosságában. A HU-rizont programban a magyar társadalom és gazdaság érdekei szerinti kutatásokat finanszírozzuk, úgy hogy a partner legkiválóbb külföldi egyetemek kutatási költségeit is álljuk.

– mondta el Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára.

A program keretében külföldi kutatóhelyek és kutatók nemcsak Európából, hanem – kiválósági alapon – a világ bármely országából bevonhatók, a kutatásokat végző nemzetközi konzorciumokat azonban minden esetben magyar felsőoktatási intézmények fogják vezetni. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból elnyerhető, akár 400 millió forint támogatás a kutatás-fejlesztési projektek teljes költségvetését, tehát a magyar intézmények és a társult partnerekként bevont külföldi résztvevők költségeit egyaránt fedezi.

A 24−36 hónap futamidejű együttműködési projektek stratégiai fontosságú nemzetközi partnerségek kialakulását indíthatják el, és felkészítik a magyar kutatókat arra, hogy akár nagy létszámú nemzetközi projekteket is képesek legyenek vezetni a későbbiekben.

(x)

Holdblog

Ahol minden jó, mégis mindenki boldogtalan

Választást tartanak három német tartományban, amelyek az egykori NDK-hoz tartoztak. Ennek apropóján osztja meg Zentai Péter, Zentuccio személyes tapasztalatait az országrészről, ami hiába tart

Holdblog

Jó reggelt, migráció, eltűntél?

Egyre kevésbé foglalkoztatja a hírportálokat az illegális bevándorlás kérdése - főképp hazánkban. Csak hozzászoktunk a témához vagy tényleg eltűntek a migránsok? Egyik válasz sem tükrö

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Leállhat a Barátság kőolajvezeték? Itt a Mol reakciója
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
recruitech