HU-rizont: 8 milliárd hazai egyetemek nemzetközi kutatásaira (x)
Prémium

HU-rizont: 8 milliárd hazai egyetemek nemzetközi kutatásaira (x)

PR cikk
Magyar egyetemek vezetnek nemzetközi kutatásokat világszerte.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal új pályázata 8 milliárd forint keretösszeggel támogatja, hogy kiváló magyar műhelyek vezetésével olyan nemzetközi kutatási projektek induljanak a világ legkiválóbb egyetemeinek és kutatóintézeteinek közreműködésével, amelyek Magyarország és ezen keresztül a nagyvilág számára egyaránt fontos társadalmi és gazdasági kihívások megoldására fókuszálnak.

A gazdaság és a társadalom szinte minden területét átölelő digitalizáció, a zöld átállás, valamint az egészséges élet megőrzése terén égető kihívásokkal találkozunk a világban. Az új pályázati felhívás keretében az NKFI Hivatal a Neumann János Programban megjelölt három kiemelt fókuszterületen várja magyar vezetésű nemzetközi kutatócsoportok kutatási projektjeit. A pályázatokat 2024. július 5-ig lehet benyújtani. A HU-rizont Program célorientáltsága, hatásvezéreltsége segíti a magyar egyetemek piaci szemléletének erősödését és nemzetközi beágyazódását.

A magyar kutatók és a magyar kutatás nemzetközi együttműködését támogató HU-rizont programunk azt jelenti, hogy ha megpróbálnak minket bezárni, akkor nyitunk a világra. Az Európai Bizottság igaztalan, diszkriminatív és Magyarország, valamint Európa versenyképességével ellentétes döntésével szemben mi hiszünk a nemzetközi kutatási együttműködések fontosságában. A HU-rizont programban a magyar társadalom és gazdaság érdekei szerinti kutatásokat finanszírozzuk, úgy hogy a partner legkiválóbb külföldi egyetemek kutatási költségeit is álljuk.

– mondta el Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára.

A program keretében külföldi kutatóhelyek és kutatók nemcsak Európából, hanem – kiválósági alapon – a világ bármely országából bevonhatók, a kutatásokat végző nemzetközi konzorciumokat azonban minden esetben magyar felsőoktatási intézmények fogják vezetni. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból elnyerhető, akár 400 millió forint támogatás a kutatás-fejlesztési projektek teljes költségvetését, tehát a magyar intézmények és a társult partnerekként bevont külföldi résztvevők költségeit egyaránt fedezi.

A 24−36 hónap futamidejű együttműködési projektek stratégiai fontosságú nemzetközi partnerségek kialakulását indíthatják el, és felkészítik a magyar kutatókat arra, hogy akár nagy létszámú nemzetközi projekteket is képesek legyenek vezetni a későbbiekben.

(x)

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
GettyImages-654401327