Bánhidi Bálint

Bánhidi Bálint 2018-ban végzett az ELTE szociológia alapszakán. A Digitális Szociológia Kutatóközpont korábbi tagja, majd az Első Pesti Egyetemi Rádió műsorkészítője, ahol több podcastben is közreműködött, mint műsorvezető, technikus és szerkesztő. Egyetem mellett M&A elemzőként dolgozott. Jelenleg a Portfolio podcast szerkesztője és tartalomkészítője.
Cikkeinek a száma: 3
Új stratégia alapján építenék újra a magyar bor nemzetközi hírnevét

Új stratégia alapján építenék újra a magyar bor nemzetközi hírnevét

2022 nyarán nevezték ki nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztosnak Rókusfalvy Pál borászt, kommunikációs szakembert, korábbi rádiós és televíziós műsorvezetőt. A hazai borágazat ismerői szerint a feladat könnyűnek semmiképp sem nevezhető: az elmúlt évtizedekben több próbálkozással találkozhattunk már, stratégiák születtek és tűntek el szinte nyomtalanul, miközben sokszor még borrégiókon belül sincs egységes marketing, a pincészetek jóval kisebb kérdésekben sem jutnak egységes álláspontra.

Tankcsapda: 30 milliós gázsi? Ha ez így lenne, te most nekünk dolgoznál

Tankcsapda: 30 milliós gázsi? Ha ez így lenne, te most nekünk dolgoznál

A szerdán megjelent Portfolio podcastben ismét a kultúra üzleti hátterével foglalkoztunk. Vendégünk volt a stúdióban a Tankcsapda: Lukács Lacit, Sidlovits Gábort és Fejes Tamást kérdeztük a koncertszervezés szépségeiről és nehézségeiről, a nagyszínpadok átalkulásáról, arról, hogy lehet meghatározni 2023-ban a belépők árszínvonalát, és hogy mennyire idegen közeg számukra a céges fellépések világa, amikor sokan öltönyben, nyakkendőben éneklik velük együtt azt, hogy "Az élet a legjobb méreg".

Úttörő okosváros, vagy a szaúdi koronaherceg modern piramisa?

Úttörő okosváros, vagy a szaúdi koronaherceg modern piramisa?

Neom néven futurisztikus megaprojekt épül Szaúd-Arábiában, a Vörös-tenger északi partján. A 2017-ben bejelentett projekt részeként felépülne többek között egy félig vízen úszó kikötőváros, az Arab-félsziget első kültéri síkomplexuma, valamint a The Line néven elhíresült 170 kilométer hosszúra, és 200 méter szélesre tervezett okosváros is. A projekt kapcsán a modern városok létrejöttéről, tervezettségéről, valamint a bennük élő emberekre gyakorolt különböző hatásokról kérdeztük Balázs Bálint építészt, a Kortárs Építészeti Központ és a BME UFLab munkatársát. Az adásban az is szóba került, hogy egyáltalán miért akar valaki a sivatag közepén egy ilyen adottságokkal rendelkező várost felépíteni.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.