Uniós források

"Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon" - Egy uniós projekt keretei

Portfolio
"Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" címmel egy 12 hónapos, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogramot valósít meg a Portfolio-t kiadó Net Média Zrt. az Európai Unió finanszírozásával, amely az uniós kohéziós politika hazai fejleményeinek, eredményeinek minél nagyobb ismertségét, a lakosság uniós projektek iránt való nagyobb tudatosságát célozza meg.
Bár Magyarország a tagállamok között a harmadik legtöbb (a GDP kb. 19%-át kitevő) uniós felzárkóztatási forrásra jogosult a 2014-2020-as költségvetési ciklusban, mégis a tagállamok között csak a nyolcadik legmagasabb arányú a lakosság körében az uniós fejlesztésekkel kapcsolatos tudatosság. Az Eurobarometer 2017 tavaszi felmérésében ugyanis csak a megkérdezett magyarok 60%-a tudott a közvetlen környezetében megnevezni valamilyen uniós társfinanszírozású projektet (a 2015-ös felméréskor még 67% volt ez az arány), miközben a lengyeleknél ugyanez az arány 80%-os, a cseheknél 68%-os volt.

Ez tehát azt jelenti, hogy bár több tízezer fejlesztés valósul meg projekttáblákkal együtt a mintegy 8000 milliárd forintnyi strukturális és beruházási forrásból, a magyaroknak csak szűk többsége tud megnevezni a szűk környezetében részben EU-finanszírozású projektet. Az Európai Bizottság által kiírt pályázat az uniós kohéziós politika láthatóságát, a lakossági tudatosság erősítését célozza meg és a Portfolio.hu által kidolgozott, az Uniós Forrás rovat 5 mellékletének cikkein keresztül megvalósított munkaprogram éppen ezt célozza meg az alábbi stratégia segítségével:
  • a magyarországi kohéziós fejlesztések széles tárházáról készít, illetve közöl objektív, informatív összefoglalókat rendszerint a nyertesek megnevezésével, a különböző projekt közleményeket pedig térítésmentesen közzéteszi az Uniós Források rovat Projektek mellékletében az uniosporjekt@portfolio.hu címre küldött anyagok segítségével
  • az aktuálisan kiírt, módosított pályázati felhívások segítségével bemutatjuk az adott kiírás célját, azaz azt, hogy az adott kohéziós forrás milyen magyarországi adottság, kihívás kezeléséhez járul hozzá
  • bemutatjuk mind a 7 magyarországi NUTS2 régió legnagyobb uniós finanszírozási fejlesztéseit, illetve a Modern Városok Program keretében az egyes vidéki nagyvárosokban megvalósuló legnagyobb uniós projekteket
  • folyamatosan nyomon követjük a Brexit folyamatát, hiszen az akár a 2014-2020-as uniós költségvetésre is kihathat, a 2021-2027-es büdzsé méretében pedig mindenképpen és ezáltal informatív, lényegre törő összefoglalókban mutatjuk be azt, hogy mire számíthat Magyarország, illetve a különböző területek érdekeltjei a következő uniós ciklus forrásai terén
  • az objektivitást célul tűző anyagok mellett szívesen vesszük a szakmai véleményeket, külső elemző írásokat, összefoglalókat, illetve a kohéziós politika magyarországi hatásait akár kritikusan bemutató vélemény cikkeket, ezáltal nyilvános szakmai vitát is generálunk a magyar gazdasági növekedés egyik fontos hajtóereje kapcsán.

A fent vázolt stratégiai célok és munkaprogram megvalósításában az Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal, illetve tartalmi téren maximális függetlenséget biztosít a Portfolio számára, a megszülető cikkek tartalmába semmilyen módon nem szól bele, nem ad iránymutatásokat. A cikkek tartalma tehát a munkaprogramot megvalósító szakmai stáb szakértelmén és objektív hírfeldolgozásán alapul, amelyért szakmai felelősséget a Projekt vezető koordinátora, az Uniós Források rovat 15 éves elemzői és újságírói tapasztalattal rendelkező vezetője vállal. A vezető koordinátor objektív munkavégzésének kereteit a Portfolio menedzsmentje biztosítja.

A munkaprogram maximális hatásának elérése érdekében a Portfolio-t kiadó Net Média Zrt. a projektben rejlő szinergiák teljes körű kiaknázására törekszik a számára elérhető minden kommunikációs csatornán keresztül.

Címlapkép forrása: Michele Spatari/NurPhoto via Getty Images
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Delta_4_1500