Uniós források

Befejezte milliárdos kapacitásbővítő projektjét Napkoron a Gémtech Kft.

MTI
Több mint egymilliárd forintból fejlesztette gyártókapacitását az elsősorban acélszerkezetek gyártásával foglalkozó, napkori székhelyű Gémtech Gépészeti Mérnöki Technológiai Tervező és Gyártó Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.
A fejlesztés keretében egy új könnyűszerkezetes lakatos üzemcsarnok épült meg, emellett két, többfunkciós esztergagépet, illetve egy huszonöt tonna teherbírású híddarut és egy száz tonna teherbírású darupályáját vásároltak.

A Gémtech Kft. ezzel áramfejlesztő motorok, turbinák, valamint emelő- és anyagmozgató gépek, daruk és azok részegységeinek gyártására irányuló tevékenységét fejlesztette és új termelési kapacitást alakított ki

- olvasható közleményükben.

A beruházás megvalósításához a cég mintegy 500 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán nyert el vissza nem térítendő hazai és uniós támogatásként. A beruházásnak köszönhetően a vállalat közel hetven munkahelyet tud megőrizni.

A 2009-ben alakult, egyedi gépgyártással és forgácsolással, nagy méretű hídelemek, daruk, generátor és turbina alapkeretek, illetve acélszerkezetek gyártásával foglalkozó cég 2014-ben felépített egy kétezer négyzetméteres gyártócsarnokot 330 millió forintból a napkori gyártóegységben, majd a másik, Nyíregyházán lévő telephelyükön 2015-ben egy új termelésellenőrzési- és irányítási rendszert fejlesztettek ki csaknem 467 millió forintból. A cég 2016-ban egy újabb, szintén kétezer négyzetméter alapterületű ipari gyártócsarnokot épített fel mintegy egymilliárd forintból, 500 millió forintos támogatással.

A támogatott projektkereső adatbázis szerint a cég a GINOP-1.2.1-15 - Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázaton 499,7 millió forint forrást nyert el "A Gémtech Kft fémmegmunkálási kapacitásának bővítése" projektre, majd ennek a pályázatnak a 2016-os "kiadásakor" 2017 végén további 498,6 millió forintot kapott "Termelési kapacitásbővítő beruházás megvalósítása a GÉMTECH Kft.-nél" című projektjére. Jelen projektzáró közlemény erre az utóbbi projektrek vonatkozik. A cég egyébként 2017 végén további 500 millió forintot is elnyert a GINOP-1.2.7-17 - Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása pályázaton, illetve 2018 augusztusában további 385 millió forintot is a GINOP-2.1.2-8-1-4-16 - Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében pályázaton. Aztán 2018 decemberében kerek 100 millió forintot is elnyert a cég a GINOP-3.2.6-8-2-4-17 - Versenyképes vállalatok tevékenységének emelt szintű digitalizálása című pályázaton.

A nyilvános cégadatok szerint a Gémtech Kft. 2018-ban 4,6 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 863 millió forint adózott eredményt ért el. A cég árbevétele 2017-ben 3,4 milliárd forint, nyeresége pedig 503 millió forint volt.
Továbbra is várjuk a Portfolio Uniós Források rovatába a lehetőleg 1 millió eurónál nagyobb összegű uniós hátterű fejlesztések közleményeit és fotóit az uniosprojekt@portfolio.hu címre, amelyeket térítésmentesen közzéteszünk.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
facebook_getty
wall street_shutterstock
Sundar Pichai, CEO of Google, getty
BET
Denso
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 20: Britain's Prime Minister Boris Johnson arrives to welcome the Emir of Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani for bilateral talks at 10 Downing Street.