Uniós források

Befejezte milliárdos kapacitásbővítő projektjét Napkoron a Gémtech Kft.

MTI
Több mint egymilliárd forintból fejlesztette gyártókapacitását az elsősorban acélszerkezetek gyártásával foglalkozó, napkori székhelyű Gémtech Gépészeti Mérnöki Technológiai Tervező és Gyártó Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.
A fejlesztés keretében egy új könnyűszerkezetes lakatos üzemcsarnok épült meg, emellett két, többfunkciós esztergagépet, illetve egy huszonöt tonna teherbírású híddarut és egy száz tonna teherbírású darupályáját vásároltak.

A Gémtech Kft. ezzel áramfejlesztő motorok, turbinák, valamint emelő- és anyagmozgató gépek, daruk és azok részegységeinek gyártására irányuló tevékenységét fejlesztette és új termelési kapacitást alakított ki

- olvasható közleményükben.

A beruházás megvalósításához a cég mintegy 500 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán nyert el vissza nem térítendő hazai és uniós támogatásként. A beruházásnak köszönhetően a vállalat közel hetven munkahelyet tud megőrizni.

A 2009-ben alakult, egyedi gépgyártással és forgácsolással, nagy méretű hídelemek, daruk, generátor és turbina alapkeretek, illetve acélszerkezetek gyártásával foglalkozó cég 2014-ben felépített egy kétezer négyzetméteres gyártócsarnokot 330 millió forintból a napkori gyártóegységben, majd a másik, Nyíregyházán lévő telephelyükön 2015-ben egy új termelésellenőrzési- és irányítási rendszert fejlesztettek ki csaknem 467 millió forintból. A cég 2016-ban egy újabb, szintén kétezer négyzetméter alapterületű ipari gyártócsarnokot épített fel mintegy egymilliárd forintból, 500 millió forintos támogatással.

A támogatott projektkereső adatbázis szerint a cég a GINOP-1.2.1-15 - Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázaton 499,7 millió forint forrást nyert el "A Gémtech Kft fémmegmunkálási kapacitásának bővítése" projektre, majd ennek a pályázatnak a 2016-os "kiadásakor" 2017 végén további 498,6 millió forintot kapott "Termelési kapacitásbővítő beruházás megvalósítása a GÉMTECH Kft.-nél" című projektjére. Jelen projektzáró közlemény erre az utóbbi projektrek vonatkozik. A cég egyébként 2017 végén további 500 millió forintot is elnyert a GINOP-1.2.7-17 - Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása pályázaton, illetve 2018 augusztusában további 385 millió forintot is a GINOP-2.1.2-8-1-4-16 - Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében pályázaton. Aztán 2018 decemberében kerek 100 millió forintot is elnyert a cég a GINOP-3.2.6-8-2-4-17 - Versenyképes vállalatok tevékenységének emelt szintű digitalizálása című pályázaton.

A nyilvános cégadatok szerint a Gémtech Kft. 2018-ban 4,6 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 863 millió forint adózott eredményt ért el. A cég árbevétele 2017-ben 3,4 milliárd forint, nyeresége pedig 503 millió forint volt.
Továbbra is várjuk a Portfolio Uniós Források rovatába a lehetőleg 1 millió eurónál nagyobb összegű uniós hátterű fejlesztések közleményeit és fotóit az uniosprojekt@portfolio.hu címre, amelyeket térítésmentesen közzéteszünk.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
integritás hatóság