Uniós források

Már elérhető az összes vidékfejlesztési EU-pályázati nyertes adatbázisa

Portfolio
Pénteken új arculatot kapott az uniós pályázatok hivatalos kormányzati oldala, a palyazat.gov.hu, de ennél is fontosabb fejlemény, hogy immár az összes nyertest el lehet érni a Vidékfejlesztési Program keretében.
A régi arculatú oldalon hónapok óta az látszott, hogy bő 91 ezer nyertesnél stagnál a VP-ben elnyert projektek darabszáma és mindig feltüntették, hogy informatikai okok miatt nem minden VP-beli nyertest mutat a kifizetési adatbázis. A jelek szerint ezt a problémát sikerült mostanra megoldani és közben új arculatot is kapott a pályázati oldal, hiszen most már bő 116 ezer nyertes VP-projekt részletei érhetők el. Ezzel egyébként az 1300 milliárd forintos keretből immár 957 milliárd forintnyi nyertes projekt részleteit mutatja az új oldal (igaz sajnos nem 100, hanem csak 30 projektenként lehet látni a listát és péntek este nem működött a lista támogatási döntés dátuma, illetve mérete szerinti sorba rendezés lehetősége). A főbb témacsoportok szerinti nyertes volumenekről pénteken beszélt egy rendezvényen az Agrárminisztérium illetékes államtitkára:A VP mellett a többi 2014-2020-as fejlesztési programban további bő 34 ezer nyertes projekt adatai érhetők el, amelyekre összesítésünk szerint már 8143 milliárd forint támogatást osztottak ki.

A két csoportra együttesen tehát már mintegy 9100 milliárd forintnyi támogatást ítéltek meg, azaz a 7 évre szóló keret lényegében 102%-át, de a túlvállalások engedélyezése miatt a következő időszakban is folytatódik még a nyertesek kihirdetése.

Az új oldal arculatát vizsgálva elmondható, hogy az eddiginél is áttekinthetőbb lett az oldal, miközben a főbb funkciók, illetve a hozzájuk tartozó almenük nem változtak. Az eddiginél markánsabban láthatóvá vált a főoldalon a pályázók, nyertesek által leggyakrabban használt három funkció: a pályázati kereső, a pályázati dokumentumok és a támogatott projektek keresője. Utóbbiban külön almenüként láthatóvá/letölthetővé váltak a 2014-2020-as ciklus vidékfejlesztési programjának nyertes projektjei (Széchenyi 2020 VP név mellett).

A főoldal alján láthatók időrendben visszafelé a különféle pályázati közlemények. Ezek kapcsán is elmondható, mint a nyertes projektek darabszámának oldalanként 100-ról 30-ra szűkítésénél, hogy a főoldal alján már csak az utolsó 5 közlemény látszik és így kell időrendben visszafelé lapozni.

Már elérhető az összes vidékfejlesztési EU-pályázati nyertes adatbázisa
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
vargamihaly0921