Uniós források

Már elérhető az összes vidékfejlesztési EU-pályázati nyertes adatbázisa

Portfolio
Pénteken új arculatot kapott az uniós pályázatok hivatalos kormányzati oldala, a palyazat.gov.hu, de ennél is fontosabb fejlemény, hogy immár az összes nyertest el lehet érni a Vidékfejlesztési Program keretében.
A régi arculatú oldalon hónapok óta az látszott, hogy bő 91 ezer nyertesnél stagnál a VP-ben elnyert projektek darabszáma és mindig feltüntették, hogy informatikai okok miatt nem minden VP-beli nyertest mutat a kifizetési adatbázis. A jelek szerint ezt a problémát sikerült mostanra megoldani és közben új arculatot is kapott a pályázati oldal, hiszen most már bő 116 ezer nyertes VP-projekt részletei érhetők el. Ezzel egyébként az 1300 milliárd forintos keretből immár 957 milliárd forintnyi nyertes projekt részleteit mutatja az új oldal (igaz sajnos nem 100, hanem csak 30 projektenként lehet látni a listát és péntek este nem működött a lista támogatási döntés dátuma, illetve mérete szerinti sorba rendezés lehetősége). A főbb témacsoportok szerinti nyertes volumenekről pénteken beszélt egy rendezvényen az Agrárminisztérium illetékes államtitkára:A VP mellett a többi 2014-2020-as fejlesztési programban további bő 34 ezer nyertes projekt adatai érhetők el, amelyekre összesítésünk szerint már 8143 milliárd forint támogatást osztottak ki.

A két csoportra együttesen tehát már mintegy 9100 milliárd forintnyi támogatást ítéltek meg, azaz a 7 évre szóló keret lényegében 102%-át, de a túlvállalások engedélyezése miatt a következő időszakban is folytatódik még a nyertesek kihirdetése.

Az új oldal arculatát vizsgálva elmondható, hogy az eddiginél is áttekinthetőbb lett az oldal, miközben a főbb funkciók, illetve a hozzájuk tartozó almenük nem változtak. Az eddiginél markánsabban láthatóvá vált a főoldalon a pályázók, nyertesek által leggyakrabban használt három funkció: a pályázati kereső, a pályázati dokumentumok és a támogatott projektek keresője. Utóbbiban külön almenüként láthatóvá/letölthetővé váltak a 2014-2020-as ciklus vidékfejlesztési programjának nyertes projektjei (Széchenyi 2020 VP név mellett).

A főoldal alján láthatók időrendben visszafelé a különféle pályázati közlemények. Ezek kapcsán is elmondható, mint a nyertes projektek darabszámának oldalanként 100-ról 30-ra szűkítésénél, hogy a főoldal alján már csak az utolsó 5 közlemény látszik és így kell időrendben visszafelé lapozni.

Már elérhető az összes vidékfejlesztési EU-pályázati nyertes adatbázisa
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
forint pénz getty stock
Csúnya veszteségbe szaladt bele a CIG Pannónia
B_RKL20170422012
Frankfurti tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Grafikonelemzési fortélyok aktuális tőzsdei helyzetekben.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior modellező, pénzügyi modellező

Junior modellező, pénzügyi modellező
2020. június 3.
Financial and Corporate IT: Digital UX a bankoknál
2020. június 4.
Járműipar: Az új technológiák átrendezik az erőviszonyokat
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
unios palyazat technologia korszerusites elso tamogato dontesek200603