Uniós források

Megnövelte az uniós kutatásokra és az Erasmus programra szánt idei forrásokat az Európai Parlament

Portfolio
Az Európai Parlament képviselői szerdán jóváhagyták az Európai Unió kutatási programjaira és az Erasmus+ programra szánt források összesen 100 millió euróval való bővítését.

A képviselők a 614 szavazattal, 69 ellenszavazat és 10 tartózkodás mellett meghozott döntéssel 100 millió euróval emelték az Európai Unió két kiemelt programjának, a kutatás-fejlesztésnek és az Erasmus+ programnak a támogatását. A döntés nyomán a Horizon 2020 kutatási program további 80 millió, az Erasmus+ diákcsereprogram pedig további 20 millió euróból gazdálkodhat idén. A többlettámogatásról a Parlament és a Tanács 2018 decemberében, a 2019-es költségvetésről szóló megállapodásuk keretében egyezett meg.

Egy másik szavazás során a Parlament 601 szavazattal, 40 ellenszavazat és 12 tartózkodás mellett 1,8 milliárd euró visszatérítéséről döntött a tagállamoknak a 2018-as költségvetésből. A tagállamoknak ennyivel kevesebbet kell befizetni a közös kasszába. Az általában kamatokból és a Bizottsághoz beérkezett büntetésekből, illetve a fel nem használt programforrásokból keletkezett összeg visszatérítése rendszeres, minden évben elvégzett gyakorlat – emeli ki az EP közleménye.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
foglalkoztat munkavállaló dolgozó uniós pályázat támogatás