Uniós források

Kiderült: később lehet pályázni a havi 40 ezres bölcsődei támogatásra

Portfolio
A július 31-re ígért nyitáshoz képest legfeljebb két hetet csúszik a havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatási díjat ígérő uniós pályázat - derül ki a frissített szabályrendszerből, amely hivatalos uniós pályázati oldalon jelent meg.
Jó hír, hogy ezen felül a jelek szerint nincs további érdemi változás, azaz azok a szülők, akik a támogatási kérelem benyújtásakor nem aktívak a munkaerőpiacon és családi, vagy munkahelyi bölcsődébe járatják a gyereküket, vagy elutasító határozatot kaptak az önkormányzati bölcsődétől, az ország teljes területén megkaphatják a havi legfeljebb 40 ezer forintos támogatást. A pályázat mögött részben EU-s pénz, részben pedig a Nemzeti Foglalkoztatási Alap forrása áll. Utóbbi összegét 1,95 milliárd forintban határozza meg a pályázat, ami hozzáadódik az 9,8 milliárd forintos eredeti pályázati kerethez (EU-s és magyar költségvetési támogatás együtt), így tehát csaknem 12 milliárd forintnyi támogatási keretről beszélhetünk.

Amint múlt heti nagycikkünkben rámutattunk: a Magyar Államkincstár előzetes tájékoztatójában és az szerepelt és most is az van benne, hogy július 31-től nyílik meg a pályázat, igaz a szöveges összefoglaló arra is figyelmeztetett, hogy

A végleges feltételeket a Magyar Államkincstár a továbbadott támogatásokra irányadó jogi szabályozás és a fenti pályázati felhívás alapján közleménnyel kiadott pályázati kiírásban teszi közzé 2019. július végén, augusztus elején.

Az Államkincstár oldalán egyelőre nincs frissítés a két héttel ezelőtti szabályrendszerhez és előzetes tájékoztatóhoz képest, de amint levezettük: úgy lehet országos kihatású egy GINOP-pályázat, hogy "hozzácsaptak" egy magyar költségvetési keretet, a Nemzeti Foglalkoztatási Alap forrásait.

Kiderült: később lehet pályázni a havi 40 ezres bölcsődei támogatásra
Gyerekek alszanak az új épületrésszel bővült nyírteleki Kastélykert óvoda és bölcsődében az átadóünnepség napján, 2018. október 25-én. MTI/Balázs Attila
A módosított uniós pályázati szabályrendszerben ezen változás mellett az látszik még, hogy
  • A jogosultsági feltételek közé beemelték azt a (logikus) elvárást is, hogy csak annak folyósítható támogatás, "akinek a támogatási kérelem benyújtását megelőzően arra a gyermekre, akire tekintettel támogatási kérelmet nyújtott be, csecsemőgondozási díjat, gyermekgondozási díjat, gyermekgondozást segítő ellátást, vagy gyermeknevelési támogatást folyósítottak"
  • A kommunikációs kampány ütemterve úgy módosult, hogy most már nem idén március végéig, hanem legkésőbb 2019. augusztus 15-ig kell teljesíteni az indító tájékoztatási kampányt, azaz az online megjelenéseket, tájékoztató kiadványokat, sajtómegjelenéseket. Ez arra utal, hogy a következő két hét során tényleg elindulhat maga a tájékoztató kampány és vele együtt a pályázat beadhatósága is megnyílik.
  • Ugyanez az augusztus közepi dátum a határidő arra is, hogy a pályázattal kapcsolatos informatikai és kiszolgáló rendszer működjön, tehát tényleg rövidesen megnyílik a pályázat és legkésőbb szeptember 1-ig el is indul a támogatásra való jogosultság megállapítása.


Kiderült: később lehet pályázni a havi 40 ezres bölcsődei támogatásra
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
mutragya mezogazdasag gazar