Üzlet

Itt az első online hitel, amit szinte bárki felvehet Magyarországon

Portfolio
Mától érhető el a K&H Banknál a teljesen online személyi kölcsön, így akár már az otthonunkból, mindössze néhány kattintással és egy videós azonosítással is tudunk hitelt felvenni. Nem szükséges a bank ügyfelének lennünk ahhoz, hogy teljesen online vegyünk fel kölcsönt. A pénzintézet új szolgáltatásához egy interneteléréssel, kamerával és mikrofonnal rendelkező eszközre van szükségünk. A CIB is rendelkezik online hiteltermékkel, ők is jelezték korábban, hogy ezt a lehetőséget kinyitják majd külsős ügyfelek előtt is, most úgy tűnik, a K&H megelőzte őket ebben.
A témával külön szekcióban foglalkozunk holnapi Banking Technology konferenciánkon.

A Bank360 tesztje szerint egyelőre a maximálisan igényelhető hitelösszeg 3 000 000 forint az online igénylési felületen, ahol a hitelösszeget és a törlesztőrészlet nagyságát kell megadnunk, továbbá jelölhetjük, ha nettó fizetésünk elég magas a kamatkedvezményekhez és vállaljuk, hogy a K&H-nál vezetett folyószámlára érkeztetünk legalább havi 100 000 forintnyi jövedelmet. Személyi kölcsönök összehasonlítására itt elérhető a Pénzcentrum kalkultátora. Jelenleg azok az ügyfelek igényelhetik teljesen online a személyi kölcsönt, akik az alábbi bankok valamelyikénél vezetnek folyószámlát:

 • Budapest Bank
 • OTP Bank
 • K&H Bank
 • Erste Bank
 • MKB Bank
 • Raiffeisen Bank
 • UniCredit Bank

A portál szerint ez a lista már azt is előrevetítheti, hogy mely bankok lesznek a következők a sorban. Amennyiben megfelelünk a feltételeknek, és kijelöltük az igényelni kívánt hitelösszeget, egy négylépéses folyamatban először a személyes adatainkat és elérhetőségeinket kell megadnunk, és el kell fogadnunk az adatkezelési tájékoztatót, mindezek után pedig nyilatkoznunk kell a:

 • kölcsön céljáról,
 • jövedelmünk nagyságáról és forrásáról,
 • meglévő havi adósságaink és kiadásaink nagyságáról,
 • lakhatási körülményeinkről,
 • családi állapotunkról.

Az adatok megadása után az eszközök technikai feltételeit ellenőrzi a bank rendszere, majd megkezdődik a videós azonosítás. A rövid tájékoztatás meghallgatása után személyes adatainkat kell megadnunk és okmányainkat bemutatnunk, továbbá el kell fogadnunk a szükséges nyilatkozatokat. Ha az ügyintéző megerősítette a személyazonosságunkat, folytathatjuk az igénylést. Ha mindezek megtörténtek, jóvá kell hagynunk a bank hitelajánlatát, majd egy, a K&H által biztosított kóddal digitálisan aláírhatjuk a hitelszerződést, amennyiben mindent rendben találtunk. A bank legkésőbb a szerződés hatályba lépését követő banki munkanapon utalja a kölcsönt. A CIB is rendelkezik online hiteltermékkel, ők is jelezték korábban, hogy ezt a lehetőséget kinyitják majd külsős ügyfelek előtt is.

Csányi Péter OTP Eölyüs Endre Mastercard
befektetés kereskedés kriptodeviza árfolyam
palkovics lászló itm
virág_barnabás_mnb
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Ingynes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
GettyImages-1202271610 (1)