Üzlet

Keresi az új akvizíciós lehetőségeket a Duna House

Portfolio
A Duna House szerdai sajtótájékoztatóján a társaság menedzsmentje pozitívan értékelte a cégcsoport elmúlt két évét és a vállalat tőzsdei jelenlétét is, a Duna House társ-vezérigazgatói szerint a társaság növekedése folytatódhat, a cég továbbra is aktívan keresi az új akvizíciós lehetőségeket, míg a Duna House célja mindemellett, hogy tovább növelje a részvényesei számára kifizetett osztalékot.
Guy Dymschiz kedvezően értékelte a társaság tőzsdére lépését, azonban a Duna House társ-vezérigazgatója szerint a cég jelenlegi részvényárfolyama nem tükrözi a társaság valódi értékét. A cégcsoport track record építése továbbra is zajlik, és a menedzsment reményei szerint a Duna House-nál a folytatódó növekedés a későbbiekben még vonzóbbá teheti a kisbefektetők szemében a társaság részvényeit. Guy Dymschiz mindemellett kiemelte, hogy a Duna House a későbbiek folyamán is évről-évre növelni kívánja majd a kifizetett osztalék mértékét.

A Duna House esetében meglehetősen mozgalmasan telt az elmúlt két év, a társaság 2017-ben megvásárolta a MyCity ingatlanfejlesztőnek további 50 százalékos részesedését, így a tranzakció lezárását követően a Duna House annak 100 százalékos tulajdonosává vált. A cégcsoport a lengyel és a magyar hitelvolumenét megduplázta, míg a cégcsoport lengyel leányvállalata, a Metrohouse a múlt héten vásárolta meg a lengyel piac meghatározó hitelközvetítőjét, a Gold Finance-t.

Guy Dymschiz szerint a cégcsoport növekedése folytatódik, és a Duna House célja, hogy a magyar alaptevékenység esetében tovább növelje a piaci részesedését, akár az ingatlan-, akár a hitel oldalról, és a társaság a kieső LTP-bevételek pótlására koncentrál majd. A további ingatlan-fejlesztésekkel kapcsolatban a Duna House társ-vezérigazgatója kiemelte, hogy a cég bár nem minden áron, de továbbra is keresi az üzleti lehetőségeket, és megfontolja az új projektek elindítását.

A Duna House további akvizícióival kapcsolatban Schilling Dániel kiemelte, hogy a cégcsoport továbbra is keresi az új lehetőségeket, és a Duna House számára az ideális célpont ingatlanközvetítő társaság, ami nem végez hitelközvetítői tevékenységet. A Duna House gazdasági igazgatója szerint a cégcsoport Európán belül aktívan keresi a bővülési lehetőségeket, és a vállalat Nyugat- vagy Dél-Európában is keresi az akvizíciós lehetőségeket, 2 millió és 20 milliós euró közötti nagyságrendben. Schilling Dániel szerint a cégcsoport nem elsősorban piacot, hanem felvásárlási célpontot keres, ahol a társaság értéket teremthet, és a potenciális szinergiahatások is érdemben kihasználhatók.
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
facebook libra szablyozás
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
lemairegetty
barabasialbertlaszlocimlapkep-20181130
elektromosroller
Brexit london tuntetes1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
facebook libra szablyozás