Videó: ilyen robotraktárból csak egy van Magyarországon
Üzlet

Videó: ilyen robotraktárból csak egy van Magyarországon

Portfolio
Az építőipar erősödésének következtében megnövekedtek a vásárlói igények, úgy, hogy a Szatmári Kft. a teljesítést a túrajárattól függően akár a megrendelés másnapjára vállalja, ráadásul minimumtétel-korlát nélkül. A zsúfolt raktárak, a munkaerőhiány kérdésének kezelése és a vásárlói elégedettség növelése érdekében a cég úgy döntött, a LOG-X Systems Kft. segítségével életre hív egy automata raktárt Jászberényben. Megnéztük, hogyan működik az új rendszer, mennyiben más ez, mint a hagyományos raktárak.

Az ország egyik egyedülálló, hatsoros automata raktára épült fel Jászberényben. Nyitó Róbert, az épületgépészeti, fürdőszoba- és konyhatechnológiai eszközök, gépek és kellékek forgalmazásával foglalkozó Szatmári Kft. kereskedelmi igazgatója a Portfolio-nak elmondta, reagálni kellett a megnövekedett vásárlói igényekre, mert a cég az ország 36 áruháza mellett napi több száz kiszállítási pontot lát el úgy, hogy a teljesítést a túrajárattól függően akár megrendelés másnapjára vállalja, ráadásul minimumtétel-korlát nélkül. Az építőipar erősödése odavezetett, hogy már a meglévő több 10 ezer négyzetméteres raktár-alapterületen is sűríteni kellett a készletet. Ezért a LOG-X Systems Kft. segítségével új, hatsoros automata raktárt építettek Jászberényben.

A LOG-X Systems rendszerének lényege, hogy a raktárépületben elhelyezett gépsor teljesen automatikusan válogatja össze, és készíti elő a kezelő számára a megrendelt termékállományt. Vagyis nem a kezelő megy az áruért, hanem azt a gép – a vállalat raktárinformatikai és anyagáramlási rendszerébe érkező igénylési és más adatok alapján – komissiózza, készíti össze. Közben, e folyamat elején-végén is méri, ellenőrzi a darabszámot, a súlyt és a magasságot.

Az automatizálás egyrészt megoldja a munkaerőhiány és a zsúfoltság problémáját is, másrészt nagy a helykihasználtság hatékonysága: a LOG-X Systems beruházások révén általában 40-60%-kal kevesebb raktár-alapterületre van szükség ugyanannyi árucikk tárolásához-mozgatásához. Emellett az energiaköltségek is csökkennek: mivel a raktári gépsorok nem igényelnek fényt és fűtést, a rezsikiadások jelentős része is lefaragható.

Székely Róbert, a Szatmári Kft. logisztikai vezetője megjegyezte,

az új, automata rendszer nagy előnye, hogy a benne tárolt termékek esetében sikerült a pontatlanul kiadott (elcserélt, elszámolt) áruk reklamációját csökkenteni,

ezzel növelve a vevői elégedettséget. A logisztikai vezető egyúttal aláhúzta, hogy az automata raktárhoz érkező új munkaerő egyik napról a másikra képes önállóan dolgozni, rövid a betanítási idő, és nem szükséges a költséges, hosszú időt igénybe vevő targoncavezetői engedély.

Az automatizálási és hajtástechnikai elemek meghatározásában oroszlánrésze van a Siemens Zrt.-nek, a LOG-X Systems Kft. automata raktári rendszerének fejlesztője, Nagy Attila másfél-évtizedes szakmai és munkakapcsolatot ápol a vállalattal, amely a kezdetektől fogva támogatta a fejlesztést a rendszer szoftveres és hardveres komponenseinek meghatározásával.

A cikk megjelenését a Siemens Zrt. támogatta.

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.