Videó: ilyen robotraktárból csak egy van Magyarországon
Üzlet

Videó: ilyen robotraktárból csak egy van Magyarországon

Portfolio
Az építőipar erősödésének következtében megnövekedtek a vásárlói igények, úgy, hogy a Szatmári Kft. a teljesítést a túrajárattól függően akár a megrendelés másnapjára vállalja, ráadásul minimumtétel-korlát nélkül. A zsúfolt raktárak, a munkaerőhiány kérdésének kezelése és a vásárlói elégedettség növelése érdekében a cég úgy döntött, a LOG-X Systems Kft. segítségével életre hív egy automata raktárt Jászberényben. Megnéztük, hogyan működik az új rendszer, mennyiben más ez, mint a hagyományos raktárak.

Az ország egyik egyedülálló, hatsoros automata raktára épült fel Jászberényben. Nyitó Róbert, az épületgépészeti, fürdőszoba- és konyhatechnológiai eszközök, gépek és kellékek forgalmazásával foglalkozó Szatmári Kft. kereskedelmi igazgatója a Portfolio-nak elmondta, reagálni kellett a megnövekedett vásárlói igényekre, mert a cég az ország 36 áruháza mellett napi több száz kiszállítási pontot lát el úgy, hogy a teljesítést a túrajárattól függően akár megrendelés másnapjára vállalja, ráadásul minimumtétel-korlát nélkül. Az építőipar erősödése odavezetett, hogy már a meglévő több 10 ezer négyzetméteres raktár-alapterületen is sűríteni kellett a készletet. Ezért a LOG-X Systems Kft. segítségével új, hatsoros automata raktárt építettek Jászberényben.

A LOG-X Systems rendszerének lényege, hogy a raktárépületben elhelyezett gépsor teljesen automatikusan válogatja össze, és készíti elő a kezelő számára a megrendelt termékállományt. Vagyis nem a kezelő megy az áruért, hanem azt a gép – a vállalat raktárinformatikai és anyagáramlási rendszerébe érkező igénylési és más adatok alapján – komissiózza, készíti össze. Közben, e folyamat elején-végén is méri, ellenőrzi a darabszámot, a súlyt és a magasságot.

Az automatizálás egyrészt megoldja a munkaerőhiány és a zsúfoltság problémáját is, másrészt nagy a helykihasználtság hatékonysága: a LOG-X Systems beruházások révén általában 40-60%-kal kevesebb raktár-alapterületre van szükség ugyanannyi árucikk tárolásához-mozgatásához. Emellett az energiaköltségek is csökkennek: mivel a raktári gépsorok nem igényelnek fényt és fűtést, a rezsikiadások jelentős része is lefaragható.

Székely Róbert, a Szatmári Kft. logisztikai vezetője megjegyezte,

az új, automata rendszer nagy előnye, hogy a benne tárolt termékek esetében sikerült a pontatlanul kiadott (elcserélt, elszámolt) áruk reklamációját csökkenteni,

ezzel növelve a vevői elégedettséget. A logisztikai vezető egyúttal aláhúzta, hogy az automata raktárhoz érkező új munkaerő egyik napról a másikra képes önállóan dolgozni, rövid a betanítási idő, és nem szükséges a költséges, hosszú időt igénybe vevő targoncavezetői engedély.

Az automatizálási és hajtástechnikai elemek meghatározásában oroszlánrésze van a Siemens Zrt.-nek, a LOG-X Systems Kft. automata raktári rendszerének fejlesztője, Nagy Attila másfél-évtizedes szakmai és munkakapcsolatot ápol a vállalattal, amely a kezdetektől fogva támogatta a fejlesztést a rendszer szoftveres és hardveres komponenseinek meghatározásával.

A cikk megjelenését a Siemens Zrt. támogatta.

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

Kiszámoló

Új e-mailes átverések

Nagyon terjed az Egyesült Államokban az új e-mailes átverések, amik pofonegyszerűek, mégis végtelenül hatásosak. Az elkövetők megfertőznek olyan emberek számítógépeit, akik sok pénzt keze

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új aranyláz tombol az egészségügyben, most kell észnél lenni! - Interjú

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
szingapur