Prémium

"Mindannyian tanulunk: kitartást, együttműködést, küzdelmet" (x)

Portfolio
A környezet, a társadalom fenntarthatósága érdekében a felelős vállalati magatartással a cégek a saját területükön tehetik a legtöbbet, példát mutatva, szinte nevelőszándékkal, hogy ez a fajta tudatosság minél szélesebb körben elterjedjen, például a nehéz helyzetben lévők megsegítése, az esélyegyenlőség megteremtése a munkahelyi közösségek bevonásával, erről kérdeztük Bohács Bernadettet, az Ericsson Magyarország HR vezetőjét:


Lars Magnus Ericsson a cégünk alapítója hitt abban, hogy a kommunikáció alapvető emberi igény és tudta azt, hogy a távközlés technológiája segít abban, hogy az emberek közelebb kerüljenek egymáshoz. Mindenkinek, legyen egészséges vagy beteg, igénye van arra, hogy kapcsolatban legyen a világ körforgásával, de a betegeknek még inkább szükségük van arra, hogy ne szigetelődjenek el. A Csodalámpa Alapítvánnyal közösen ezért is próbáltunk segíteni az ágyhoz kötött, hosszú kórházi kezelésre szoruló gyermekeknek, hiszen az, hogy ők is "kapcsolatban lehessenek", hogy beszélgessenek a barátaikkal, a családtagjaikkal, hogy tudjanak tanulni, leckét írni vagy éppen játszani, erőt adhat nekik a betegséggel való küzdelemben és segítheti őket a gyógyulásukban is. És ha már a gyerekekről van szó, mindannyian tudjuk, hogy a szülői példa mennyire fontos a kicsik életében. Nekünk, a cég vezetőinek szülőként is kell viselkednünk akkor, amikor egy-egy ilyen programot meghirdetünk. Példát kell mutatnunk, de nemcsak a dolgozóinknak, hanem más vállalatoknak is, hiszen ha mindegyik cég megtalálja a maga területét, ahol a leginkább segíteni tud, akkor egy, a cégek által életre hívott szociális hálóként jól le tudjuk fedni a rászorulók körét.

Legutóbb a vállalat vezetése és a munkatársak közösen gyűjtöttek a Csodalámpa Alapítvány által támogatott beteg gyerekeknek, hogy abból a kicsik kívánságait lehessen teljesíteni



Évek óta fut az a jótékonysági programunk, amelynek az az alapja, hogy nagyvállalatként és együtt, ha összefogunk, hathatósabban tudunk segíteni, mintha ugyanezt egyénenként tennénk. A mostani kampány során a dolgozók által adományozott összeget a cég megduplázta és az így összegyűlt pénzből segítjük a rászorulókat. 2011 végén a Csodalámpa Alapítvánnyal közösen kívánságokat teljesítettünk: laptopokat és mobilinternet-előfizetést vásároltunk a beteg gyerekeknek. Olyan tartósan és súlyosan beteg kamaszoknak, kicsiknek tudtunk segíteni, akiknek a nagy-nagy álmot, a saját laptophoz való jutást segítettünk megvalósítani. És ezen keresztül az élő, valós idejű kapcsolat létrejöttét a kórházon kívüli világgal.

A munkatársak igen jelentős összeget gyűjtöttek össze, itt véget ért az összefogás?

Nem, hiszen az volt a célunk, hogy a munkatársaink lássák, mi lesz a sorsa az adományuknak. Így közülük többen személyesen is részt vettek az ajándékok átadásában is. Ez is fontos, hiszen a munkahelyi, mindennapi ügyes-bajos dolgainkból való kilépésnek, egy-egy beteg gyermekkel, a rászorulókkal, az elesettekkel való találkozásnak személyiségformáló ereje is van. Ilyenkor mi is, mindannyian tanulunk: kitartást, együttműködést, küzdelmet. Mi, akik adunk legalább annyira tudunk örülni, mint az, aki kapja az ajándékunkat. Itt tapasztaljuk azt meg, hogy megérte.

(x)
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek