Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Svájci frank árfolyam (CHF/HUF)

CHF/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 329.18344512
Előző záró ár: 329.40890346
Napi átlagár: 329.77296273367
180 napos átlagár: 324.92751378375
360 napos átlagár: 326.85153713422
Napi minimum: 328.56033478
Napi maximum: 331.16141029
Éves minimum: 33 2020-10-07
Éves maximum: 345.54414694 2020-10-29
Történelmi minimum: 32 2020-07-20
Történelmi maximum: 397.589 2020-09-25
Árfolyamváltozás 1 hó: 1.8929829290822%
Árfolyamváltozás 3 hó: 0.59169048611607%
Árfolyamváltozás 12 hó: -2.0776272569991%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
CHF/HUF Spot
ISIN CH0019414132
Kijelzés módja (Ticker) CHFHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a CHF/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

CHF/HUF Spot hírek

Összeomlás vagy új aranykor: mi lesz a lakásárakkal és a hitelekkel?

Hat és fél éve tart az extrém áremelkedés a hazai ingatlanpiacon, melyet mára rekord szintre emelkedő hitelezés és európai szinten kiugróan magas, családok számára elérhető állami támogatások kísérnek. Jogosan merülnek fel a kritikus kérdések. Érdemes most ingatlant vásárolni? Újra kritikus szintet ért el a hitelezés és közel az összeomlás? Van-e érdemi különbség a nagy 2008-as válság és napjaink piaci mutatói között? Ha fordulat lesz az ingatlanpiacon, milyen mértékű áresés következhet be? A moratórium vége bedönti-e az ingatlanárakat?

Megjelent a Continental Mobilitási Tanulmány: így állnak az önvezető autózáshoz a világ legnagyobb autópiacain

A vezetést segítő rendszerek és az automata vezetés világszerte egyre nagyobb elfogadottságnak örvendenek. Főként Kínában és Japánban áll már magas szinten az automatizált vezetés előnyei felé való nyitottság, míg Németországban, Franciaországban és az Egyesült Államokban az emberek továbbra is inkább még kivárnak. Összességében, az automatizált vezetést érintő technológiai lehetőségek fejlettségi szintje sokkal magasabban van, mint a járművezetők hajlandósága ezek használatára jelenleg. A helyzet azonban más a vezetést segítő rendszerek kapcsán. Itt következetesen magas nyitottságot láthatunk mind az öt országot érintően, különösen akkor, amikor a biztonsággal kapcsolatos rendszerekről van szó. Ezek a legfőbb megállapításai a legújabb Continental Mobilitási Tanulmánynak, amelyben az infas társadalomkutató intézet végzett felmérést a fent említett öt országban körülbelül ezer fős reprezentatív mintákkal az emberek mobilitási szokásairól.

A Pentagon felgyorsítaná az afganisztáni evakuálás ütemét

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma azt tervezi, hogy felgyorsítja az evakuálás ütemét Afganisztánból, miután korábban a kabuli nemzetközi repülőtéren kialakult káosz miatt az amerikai hadsereg ideiglenesen leállította a légiközlekedést - közölte keddi sajtótájékoztatóján Hank Taylor vezérőrnagy.

Újult erővel kezdte el bombázni Amerika a tálibokat

Növelte az Egyesült Államok azoknak a légi csapásoknak a számát, melyeket a tálibok ellen visznek véghez az afgán kormányerők támogatása végett. Az viszont továbbra sem világos, hogy mi lesz az Egyesült Államok által biztosított támogatások sorsa, miután a NATO-csapatok kivonulnak Afganisztánból – írja a CNBC.

Újabb nemzetközi botrány bizonyítja: a telefonod fegyver, amit bármikor használhatnak ellened

Kiderült a napokban, hogy egy izraeli techcég, az NSO Group Pegasus nevű szoftverét használja kémkedésre számos állami szereplő a világon, az ügyben egyes vélekedések szerint a magyar kormány is érintett lehet. A mostani lehallgatási botrány már nagyon sokadik a világon, amelyik a modern technológiához, elsősorban okostelefonokhoz kapcsolódik, és ismét bebizonyítja: tényleg bármikor, bárkit megfigyelhetnek, lehallgathatnak a készülékén keresztül. Többször kiderült már az is, hogy még a nyugati, demokratikus államokban is mindennapos dolog a tömeges megfigyelés, de keleten még ennél is van, hogy messzebb mennek az autoriter berendezkedésű államok. Szélsőséges esetben okostelefon a szó szoros értelmében lehet fegyver, melyet a tulajdonosa ellen használnak; már fontos vezetőket is tettek el saját telefonjuk segítségével láb alól.

Így néz ki egy oszloptól oszlopig tartó autós kijelző: indul a sorozatgyártása

A Continental megkapta első nagyszabású megrendelését egy globális járműgyártótól sorozatgyártott járműben létesített oszloptól oszlopig terjedő kijelzőjére. A vezetőhely teljes szélességén átívelő kijelző-megoldás kifejlesztésével a technológiai vállalat szisztematikusan viszi tovább az évek óta tartó, egyre nagyobb kijelzők felé mutató tendenciát.

Buborékok és sztripperek

Tőkepiaci buborékok mindig is voltak, vannak, és még lesznek is, aminek az egyik alapvető oka, hogy a kialakulásukhoz nem túl bonyolult a recept: kell egy könnyen befogadható alapgondolat, ami eljut a tömegekhez, majd erre ráépül egy ipar, végül pedig kiderül, hogy az alapgondolat mégsem volt igaz, és az egész kártyavár összedől. A történelem során számos lufit láttunk már, a holland tulipánlázon keresztül, a japán ingatlanárlufin át, egészen dotkom lufiig, de persze most sokkal inkább az a kérdés, hogy hogyan fog alakulni napjaink lufijainak története.

Mesterséges intelligencia és autonóm járművek - ezek a legjelentősebb fejlesztések a BME-n

A mesterséges intelligencia és az 5G technológia a központi témái a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja (FIEK) által szervezett, június 9-ei Innovációs Napnak. A rendezvényen megszólalnak a műegyetemi ökoszisztéma legfontosabb ipari szereplői, -  a Siemens Zrt., a Rolls-Royce Hungary Kft., a Nokia Solutions and Networks Kft., az MVM Energetika Zrt. és a Richter Gedeon Nyrt. - és bemutatják egyetemi fejlesztéseiket. Frank Fitzek professzor pedig, a Drezdai Műszaki Egyetem 5G laborjának vezetője, nem csak az 5G, hanem a 6G és a Tactile Internet világába is bevezeti a hallgatóságot.

Több irodaház is megtelt májusban - Most is vannak határozott bérlők

Májusban is volt bőven költözési szándék a hazai irodapiacon és úgy tűnik egyre csak telnek be az irodaházak, illetve egyes kiskereskedelmi egységek: két új bérleti szerződés aláírása után megtelt a Váci úti Balance Hall irodaház, illetve az Árpád Center is 100%-on üzemel mostantól. A STOP SHOP üzletek iránt is nagy volt a kiskereskedők érdeklődése, több vidéki, illetve budapesti helyszínre is születtek megállapodások. Összefoglaltuk, hogy milyen bérleti tranzakciók zajlottak le 2021 májusában.

Kitalálod, percenként hány csésze kávét iszunk a világon?

A Nemzetközi Kávészövetség előrejelzése szerint a 2020/21-es (kávé)évben a teljes kávétermelés várhatóan 1,9 százalékkal fog nőni és eléri a 171,9 millió zsákot. Ebből az Arabica mennyisége 5,2 százalékkal 101,88 millió zsákra emelkedik a várakozások szerint. 2019-ben a világon gyártott kávé becsült mennyisége megközelítőleg 170 millió zsák volt, amely körülbelül 10 millió tonna zöld kávét jelentett. A kávé iránti globális kereslet növekedése 2050-re becslések szerint háromszorosára húzza a termelést - ismertette a Portfolio megkeresésére Vajda Márton, a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkohol és kávé portfólió vezetője, aki érdekességként azt is megosztotta, hogy évente 500 milliárd csésze kávét fogyaszt a világ, ez naponta 1,37 milliárd csésze, amely 57 millió csésze óránként, 956 ezer percenként és 16 ezer másodpercenként.

Országkockázatok a világban: véget ért a CDS-felár virágkora

A 2000-es évek kezdete óta a hitelderivatíva piac meghatározó részévé váltak a CDS-ügyletek. A népszerűségük annak köszönhető, hogy segítségükkel a hitelkockázat részben vagy egészben transzferálhatóvá, átruházhatóvá válik így lehetőséget nyújt a felek számára a kockázataikat diverzifikálni, szétválasztani. Ugyanakkor a CDS-piac egy másik fontos funkciót is betölt. A piaci szereplők számára visszacsatolást nyújt a vonatkozó alaptermékhez kötődő kockázati felárról, ami szerepet játszik az árazási és fedezeti stratégiák kialakításánál. A szuverén kötvénypiaci vonatkozásban emiatt tekintenek a CDS árára úgy, mint az országkockázat egyik legfontosabb mérőszámára. A helyzet azonban az elmúlt években sokat változott.

Tőkeemelésre készül a Credit Suisse, hatalmasat buktak az Archegos-ügyön

A Credit Suisse 757 millió frankos adózás előtti veszteséget jelentett az idei első negyedévre vonatkozóan, a bank vastagon nyereséges lett volna, ha az Archegos-ügy miatt nem bukik el 4,4 milliárd frankot. A svájci pénzintézet a gyorsjelentéssel együtt azt is bejelentette, hogy 1,8 milliárd frankos tőkeemelésre készülnek.

Itt a nagy leleplezés: ennyi pénz landolt a leggazdagabb magyarok zsebében

Világszinten 5400 milliárd dollárt tett ki tavaly a háztartások extra megtakarítása, ennek a jelentős része a fejlettebb gazdaságokban, azon belül is leginkább a vagyonosabb családoknál csapódott le a Moody's friss elemzése szerint. Ennek apropóján megnéztük, hogy itthon a magyarok nettó vagyonának mekkora részét teszi ki a privátbankoknál kezelt vagyon, utóbbi növekedése mennyiben magyarázza a magyar megtakarítások emelkedését, és valóban kijelenthető-e, hogy a lakossági megtakarítások jelentős része Magyarországon is a gazdagabbak kezében landolt.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR