Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek
Árfolyam

Palládium index értéke

DB Palladium statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió USD): 0
Nyitó ár: 2144.65
Előző záró ár: 2380.7
Napi átlagár:
180 napos átlagár:
360 napos átlagár:
Napi minimum: 2103.85
Napi maximum: 2326.6
Éves minimum:
Éves maximum:
Történelmi minimum: -1 2004-06-14
Történelmi maximum: 3436.65 2022-03-07
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: %
Árfolyamváltozás 6 hó: %
Árfolyamváltozás 12 hó: %
Adatlap
Palládium
Kijelzés módja (ticker) PALLADIUM
Kereskedés pénzneme USD
Az adatok forrása: Deutsche Bank Commodity Indication
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Palládium árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Visszajelzés

Kérdésed van? Hibát találtál? Vedd fel velünk a kapcsolatot!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING | Az átláthatóbb befektetésekért
Portfolio Trader online előadás Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio Trader online előadás Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Videóajánló
Palládium hírek

10 napos csúcson az arany, miközben gyengül a dollár

Az arany árfolyama 10 napos csúcsra emelkedett, miközben az amerikai dollár és az amerikai állampapírok hozamai csökkentek azt követően, hogy a Federal Reserve a monetáris szigorítási ciklus végét vetette fel.

2022 volt az év, amikor szinte mindenen lehetett pénzt bukni (TOP 10 sztori - 4.)

Nagyon ritkán fordult elő az elmúlt közel száz évben, hogy egy adott évben a részvény- és a kötvénypiacon is esés legyen, 2022 sok szempontból kivételes év volt, és ebben a tekintetben is bekerülhet a tőzsdei történelemkönyvekbe, mert nagyot esett a részvény- és a kötvénypiac is. Az események részben a recessziós félelmekkel és az elszabaduló inflációval magyarázhatók, olyan ritka helyzet állt elő, amiben a jegybankárok nem tudják automatikus lazítással segíteni a gazdaságot és ezzel együtt a részvénypiacokat, mert a magas infláció miatt kénytelenek szigorítani, ami a részvény- és a kötvénypiacon is esést vált ki. Ez nálunk az év egyik legfontosabb, TOP 10-es sztorija.

Magyar ügyfelek is kereskedhetnek már két új nemesfémmel a Revolut alkalmazásban

A Revolut, a több mint 25 millió lakossági ügyféllel rendelkező globális pénzügyi szuperapp, ma bejelentette, hogy a Standard, Plus, Premium és Metal szintű ügyfelek az EGT, Svájc és az Egyesült Királyság területén már hozzáférhetnek a platina és palládium kitettségekhez a Revolut appon belül.

Tökéletes vihar csapott le az autópiacra

Az utóbbi időben számos kihívással szembesült a járműipar: a technológiaváltás és a COVID-járvány következtében akadozó ellátási láncok egyaránt nehezítették a terepet, a legutóbbi csapás pedig a benzin és gázolaj árának jelentős növekedése volt. Hogyan hat mindez az autószektorra és a lakossági gépjárműhasználati szokásokra?

Tovább ömlik az orosz arany Svájcba

Svájc az ukrajnai invázió óta először importált aranyat Oroszországból, ami azt mutatja, hogy az iparág álláspontja enyhülhetett az országból érkező nemesfémmel szemben.

Beleremegne Közép-Európa is abba, ha Oroszországot teljesen elszigeteli a világ

Oroszország világgazdasági elszigetelődése jelentős turbulenciákat okozna más országokban, elsősorban a volt szovjet tagköztársaságokban. Számos ország nyersanyagimportja szinte kizárólag az orosz beszállításra épül, így azok elmaradása nem egy esetben akár 30 százalékos rövid távú GDP-csökkenést is eredményezhet – állapítja meg a Külgazdaság friss számában megjelent cikkében Koppány Krisztián, egyetemi docens, és Vakhal Péter, a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet tudományos főmunkatársa. Az EU közép- és kelet-európai tagállamai közül elsősorban Észtországban, Szlovákiában, Csehországban, Magyarországon és Romániában lenne a kibocsátás és a hozzáadott érték visszaesése számottevő.

SPB: a dollárban lévő befektetéseket érdemes keresni 2022-ben

2022-ben gazdasági szempontból az energiahordozók árának emelkedése okán begyűrűző infláció, a Kínában újra erősödő járványhelyzet, a termék leszállítási időszakok növekedése, az amerikai kamatemelések és a klímaváltozás okán előtérbe kerülő alternatív energiaforrásokra való átállás nehézségei jelenthetik a fő kihívásokat – hangzott el az SPB Befektetési Zrt. ma délelőtti online befektetői rendezvényén, ahol a cég szakértői arra kerestek választ, mibe érdemes befektetni háborús helyzetben. Az SPB bankárai szerint elsődlegesen a dollárban denominált eszközökbe ajánlott invesztálni a következő időszakban, de a befektetőknek az ausztrál, a norvég és – a kockázatvállalóbbaknak – a kínai piacon is van keresnivalójuk.

Szinte biztosan fájni fog a magyar gazdaságnak a mostani háború – Akár recesszió is lehet a vége?

Az orosz-ukrán háborúnak a negatív piaci hatások mellett biztosan lesznek fájdalmas reálgazdasági következményei is. A szakemberek többsége egyelőre csak próbálja megbecsülni a hatásokat, de vannak olyanok, akik már lejjebb húzták idei és jövő évi előrejelzésüket. Sőt, a Portfolio által megkérdezett elemzők azt sem tartják kizártnak, hogy recesszióba csúszik a magyar gazdaság.

Visszavág Putyin a nyugati szankciók miatt: betiltja az orosz export érzékeny részeit

„Az Orosz Föderáció biztonsága és az ipar működésének folyamatossága érdekében” bizonyos árupiaci termékek és nyersanyagok exportjának és importjának betiltásáról írt alá elnöki rendeletet kedd este Vlagyimir Putyin. Az érintett termékek, illetve a tilalommal érintett országok körét, tehát a lényeges részleteket két napon belül dolgozza ki a kabinet.

Menekülnek a befektetők, 2000 dollár felett az arany ára

Az arany árfolyama ma másfél év óta a legmagasabb szintre emelkedett, de elszállt a palládium ára is, a nikkel pedig több mint 20 százalékot emelkedett az Oroszország elleni szankciókkal és az ukrajnai harcok folytatódásával kapcsolatos ellátási zavaroktól való félelmek miatt.

Hulladékból bányásznak aranyat egy új találmánnyal

A Royal Mint, angol királyi pénzverde, egy kanadai clean tech startup, az Excir technológiáját fogja használni, hogy kivonja az értékes nemesfémeket az eldobott laptopokból és mobiltelefonokból.

Úgy tűnik, hogy mindennek elszáll az ára – Meddig tarthat még ez az őrület?

Már néhány hónapja megindultak a találgatások elemzői és szakértői berkekben, hogy vajon elindulhatott-e egy új árupiaci szuperciklus, amely tartósan magasabb nyersanyagárakat eredményezhet vagy csak átmeneti jellegű emelkedésről van szó, ami majd lecseng a koronavírus-járvány enyhülésével párhuzamosan. Természetesen nehéz igazságot tenni egyelőre, de kétségtelen, hogy számos alapanyag jelentősen megdrágult az elmúlt időszakban, és az idei adatok sem utalnak arra, hogy ez a folyamat lassult volna. A réz árfolyama például már alig valamivel marad el a több mint tíz éve elért mindenkori csúcsától, az építésre alkalmas faanyag és a kukorica ára is rendesen elszállt, de meg lehetne még említeni többek között az etanolt, a sertést, a palládiumot vagy éppen az olajat is. Érdekes módon tehát úgy tűnik, hogy nem egy-egy szeparált esetről van szó a nyersanyagok drágulása kapcsán, hanem a bányászati, az olajipari és a mezőgazdasági termékek széles körét érinti.

Megjelennek-e a hazai fogyasztói árakban a vágtató világpiaci nyersanyagárak?

Mialatt fejlett országok jegybankjai egyelőre a relatíve stabil árak nyújtotta kényelmet élvezik, addig a termelési láncok legalján, a nyersanyagpiacokon olyan inflációs folyamatok zajlanak, amelyekre a modern gazdaságtörténetben csupán egyszer, a 2008-as világgazdasági válságot megelőzően volt példa.

Alig tért magához a világ a koronavírus-válságból, máris jöhet az újabb pofon

Több elemzőház és befektető is felhívta már a figyelmet arra az elmúlt időszakban, hogy kezdetét vehette egy újabb nagy árupiaci szuperciklus, amelynek legfőbb jellemzője a nyersanyagok és más termékek árának markáns, több éves emelkedése. Az elmúlt évtizedben több szektor is szenvedett, köztük a bányaipar is az alacsony árak miatt, de az olajpiac sem járt sokkal jobban, most azonban ismét egy izgalmas, áremelkedéssel jellemezhető periódus következhet, amelyet nem csak a gazdasági kilábalás, hanem az energiaátmenet igényei is hajthatnak, ami fölfelé tolhatja a réz, a platina vagy éppen az olaj árát.

Vad mozgások a nemesfémeknél, most kell igazán észnél lenni

Idén a sztárbefektetések közé tartozik az arany és az ezüst, azonban az árfolyamuk gyorsan sokat emelkedett, érett már egy korrekció, ami most meg is érkezett, tegnap évek óta nem látott mértékben esett a nemesfémek árfolyama, ami részben profitrealizálással, részben a dollár erősödésével magyarázható.

Alaposan elbántak a nemesfémekkel, zuhan az arany és az ezüst ára

Régen látott mértékben esett ma a nemesfémek ára, amiben elsősorban technikai hatások játszanak szerepet, az elmúlt hetekben jelentősen emelkedett a nemesfémek ára, az arany új történelmi csúcsra emelkedett, de a dollár elmúlt napokban látott erősödése is negatívan hatott a nyersanyagok, így a nemesfémek árára. Az arany ára 2013 június, az ezüsté március közepe óta nem esett akkorát, mint most.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Visszajelzés

Kérdésed van? Hibát találtál? Vedd fel velünk a kapcsolatot!
Tovább az űrlapra
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Mekkora lakáshitelt vehetek fel, ha átlagkereső vagyok? - Kiszámoltuk, szívderítő számok jöttek ki