Bank

Jókora költségcsökkentést jelentett be a Raiffeisen

Portfolio
Összesen 400-450 millió euróval tervezi csökkenteni költségeit a Raiffeisen Bank International 2016 végéig - közölte kedden az osztrák bankcsoport a Reuters jelentése szerint. A bank már korábban jelezte, hogy jelentős költségcsökkentést tervez, a bejelentett csökkentés a tavalyi költségszint 12-14%-ára és a 2012-es nyereség több mint felére rúg.
A magyarországi Raiffeisen vezérigazgatója, Heinz Wiedner is résztvevője a Portfolio.hu Budapesti Gazdasági Fórum című konferenciájának. Regisztráljon Ön is!

A 2016 végéig tervezett 450 millió eurós költségcsökkentés elbocsátásokkal is jár a banknál, hogy azonban ez hány alkalmazottat érinthet, egyelőre nem közölték. A június óta új vezérigazgató, Karl Sevelda által vezetett osztrák bankcsoport már a múlt hónapban jelezte, hogy "fájdalmas" költségcsökkentésre fog sort keríteni, ami elbocsátásokat is jelent majd. Június végén 58 831 főt foglalkoztatott a csoport. A bank költség/bevétel hányada régiós versenytársaihoz képest meglehetősen magasnak mondható, bár az utóbbi időben már csökkent.

Jókora költségcsökkentést jelentett be a Raiffeisen
Egy elemzői találkozót megelőzően közzétett anyagból kiderült: a Raiffeisen szigorúan veszi a jövőben a személyi költségeket, amelyek adminisztratív költségei közel felét tették ki tavaly. Emellett az irodaköltségeket és az információs technológiai kiadásokat is felülvizsgálják.

A költségcsökkentés mellett a bank újraértékelné termékkínálatát és értékesítési hálózatát is. A bank új, határon útnyúló tevékenységet végző szolgáltatói központokat kíván létrehozni a már működő, tranzakciókért felelős romániai és a hitelkártya szolgáltatásokat koordináló szlovákiai mellett.

2014 és 2016 között összesen 400-450 millió euróval csökkenhet a Raiffeisen költségszintje, ami a 2012-es szint 12-14%-ának felel meg. Ez részben a nominális költségek csökkentése, részben ezek befagyasztása révén valósulhat meg. A cél az, hogy a költségszint ne legyen magasabb a 2012-esnél. További információkat a Raiffeisen november 27-én közzétételre kerülő harmadik negyedéves gyorsjelentésében közölhet.

Jókora költségcsökkentést jelentett be a Raiffeisen
Az elmúlt években elsősorban a lengyel Polbank integrációja és az orosz infláció miatt jelentősen emelkedett a Raiffeisen Bank International költségszintje. A Raiffeisen lépése beleillik az új vezérigazgató "profiljába", aki elődjéhez képest konzervatívabb stratégiát követhet a banknál a kockázatvállalás más területein is.

Jókora költségcsökkentést jelentett be a Raiffeisen
A magyarországi Raiffeisen vezérigazgatója, Heinz Wiedner is résztvevője a Portfolio.hu Budapesti Gazdasági Fórum című konferenciájának. Regisztráljon Ön is!

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
goldman shutter