Bank

Tömegével függesztik fel a babaváró hitel törlesztését

Portfolio
A felvett babaváró hitelek 46 százalékánál már fel is függesztették a törlesztést az Ersténél, miután azt olyan házaspárok vették igénybe, ahol a magzat elérte a 12 hetes kort – közölte a bank, amelynek egyedi adata azért érdekes, mert ez alapján rendkívül magas lehet az arány a bankszektor egészében is. Mint ismeretes, minden egyes gyermeknél 3 évre függeszthető fel a törlesztés (nő a futamidő), a 2. új gyermeknél az aktuális tartozás 30%-át, a 3. új gyermeknél a 100%-át engedi el az állam.

A babaváró hitel indulása óta az Erste Bank eddig közel hatezer házaspár igényét fogadta be. Az ügyfelek összesen 56 milliárd forint államilag támogatott kölcsönt igényeltek, 37 százalékát Budapesten, 63 százalékát vidéki városokban. A pénzintézet több mint ötezer ügyfelének összesen 49 milliárd forint értékben folyósította a babavárót. A bankok szeptember végi állapotot mutató adatait múltkori gyűjtésünk alapján az alábbi táblázatban foglaltuk össze:

A kölcsönök 46 százalékánál már felfüggesztették a törlesztést az Ersténél, mert a magzat elérte a 12 hetes kort. Az ügyfelek mintegy 90 százaléka a maximális, 10 millió forintos hitelösszeg mellett döntött, akik ennél kevesebbet igényeltek, az igazolt jövedelmük alapján határoztak a kisebb összeg mellett. A házaspárok felkészültségét jelzi, hogy a hiteligénylések mindössze 3 százalékát kellett elutasítani, jellemzően azért, mert az igénylők jövedelme nem felelt meg a felelős hitelezésről szóló jogszabályi követelményeknek.

Az Erste Banknál szeptember végéig folyósított babaváró hitelek 83 százalékát szabadfelhasználású kölcsönként vették fel az ügyfelek, míg 17 százalékot meglévő hitel kiváltására igényeltek. A banknál arra számítanak, hogy a babaváró hitel iránt érdeklődők száma később is magas marad, idén év végéig összesen 60-70 milliárd forint államilag támogatott kölcsön folyósítást várnak - mondta el Harmati László, a bank lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese.

Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
csalás scammer marketplace facebook hacker csaló telefon átverés