Bank

Feloldják a korlátozásokat, változhatnak a fizetési szokásaink

Portfolio
Az OTP Bank által kihelyezett POS-terminálok mennyisége tavaly 15 százalékkal növekedett – ezzel együtt az elektronikus fizetések száma is nőtt. Idén az első negyedévben ugyan enyhébb ütemben emelkedett a terminált használó kereskedők száma, de az újranyitás hatására újabb lendületet kaphat az elektronikus fizetési megoldások iránti igény. Az OTP Bank szakértői valamivel kevesebb internetes-, és több személyes vásárlásra számítanak a korlátozások lazításával.

A kártyás és mobiltelefonos vásárlások száma mellett az átlagos tranzakcióösszeg is emelkedett 2021 első negyed

A témával kiemelten foglalkozunk június 3-ai Financial and Corporate IT 2021 konferenciánkon. Regisztráció itt!

A 2020-ban a korábbi éveknél is nagyobb, ugrásszerű növekedés volt tapasztalható az elektronikus fizetési forgalomban. A készpénzes fizetések száma tovább csökkent, míg gyakoribbá váltak a kártyás és mobiltelefonos vásárlások. Az OTP Banknál hozzávetőlegesen 15 százalékkal növekedett a kihelyezett POS-terminálok mennyisége összehasonlítva a 2019-es záró állománnyal. Ennek megfelelően az elektronikus fizetési tranzakciók száma is növekedett, ahogy ez már évek óta tendencia. A folyamatot az is segítette, hogy idén január 1-től minden online pénztárgéppel rendelkező vállalkozásnak biztosítania kell az elektronikus fizetés lehetőségét vásárlói részére. A változásra már a tavalyi évben fel kellett készülniük a kereskedőknek.

A kártyás és mobiltelefonos vásárlások száma mellett az átlagos tranzakcióösszeg is emelkedett 2021 első negyedévében a tavalyi év azonos időszakához képest – ennek részben az is oka, hogy a járvány hatására nőtt az internetes, és csökkent a személyes vásárlások száma.

„A járványügyi intézkedések lazításával arra számítunk, hogy a személyes fizetések száma és értéke is emelkedni fog, szemben az internetes vásárlásokéval. Tehát e kettő aránya egymáshoz képest némileg visszarendeződhet. Különösen azokban az ágazatokban nőhet az elektronikus fizetések forgalma, amelyeket a legsúlyosabban érintettek a korlátozások, mint például a turizmus vagy a vendéglátás” – mondta Kiss László, az OTP Bank bankkártya-elfogadási értékesítési vezetője.

A járvány pénzforgalomra és fizetési szokásokra gyakorolt hatását vizsgáló jegybanki jelentés alapján a tavaszi és az őszi veszélyhelyzet alatt a legtöbb fizetési mód forgalmában visszaesés történt, ami legerőteljesebben a kis értékű készpénzes fizetéseket érintette, viszont több fizetési helyzetben is gyakoribbá vált az elektronikus fizetési módok használata.

A témával kiemelten foglalkozunk június 3-ai Financial and Corporate IT 2021 konferenciánkon. Regisztráció itt!
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
MBH 5