Befektetés

Ezek a magyar befektetések aztán ügyesen átvészelték az év elejét

Portfolio
Az idei tőkepiaci turbulencia nem sok befektetési alapnak kedvezett, voltak azonban olyan befektetési kategóriák, mint az arany vagy az ingatlanok, amelyek viszonylag stabilan át tudták vészelni a hatalmas kilengéseket. Megnéztük, idén eddig hogy teljesítettek a hazai ingatlanalapok.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet
Az összes ingatlanalap közül (lakossági, intézményi, zártvégű, nyíltvégű) az idei legnagyobb felértékelődésen a következő alapok mentek át:

Ezek a magyar befektetések aztán ügyesen átvészelték az év elejét
A táblázatból kiderül, hogy:
  • A legnagyobb felértékelődésen a Biggeorge's ingatlanalapja ment keresztül, amely értékesíteni tudta az ingatlan portfóliójának egy részét. A 75 százalékos tőkeáttétel miatt a tranzakciókon realizált eredmény hatása az egy jegyre jutó nettó eszközértéken felnagyítva keletkezett, ezért az alap 172 százalékot értékelődött fel, amelynek örülhettek az alap intézményi befektetői.
  • A második legnagyobb felértékelődésen a Reálszisztéma (most már Globeserv) alapkezelő ingatlan alapja volt, amely (friss havi jelentés híján csak sejteni tudjuk, hogy) vagy eladta az ingatlanjai egy részét, vagy pedig felértékelődtek a portfóliójában szereplő ingatlanok.
  • A legjobban teljesítő öt ingatlanalap maradék három befutóját a Diófa Alapkezelő kezeli, a zártkörű Torony Ingatlan Alap hozott közülük a legjobban, ezt követte a Diófa Ingatlan lakossági és intézményi sorozata.

A lakosság számára elérhető ingatlanalapok közül a legjobban teljesítő öt alap is mind pozitív hozamot hozott (nem minden befektetési kategóriában volt ez így év eleje óta):

Ezek a magyar befektetések aztán ügyesen átvészelték az év elejét
Legrosszabbul az alapok alapja konstrukcióban dolgozó, más ingatlanalapok befektetési jegyeit megvásárló ingatlanalapok teljesítettek az idén:

Ezek a magyar befektetések aztán ügyesen átvészelték az év elejét
Találd meg a neked való befektetési alapot!
koronavírus járvány beteg kórház
tradeers
usa_zaszlo_2
belgium_brugge
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
bét