4-es metró: óriási lopásról beszéltek, mégsem találtak bűncselekményt

Bár az OLAF jelentése alapján az elmúlt 13 év legsúlyosabb EU-pénzes korrupciós ügyének mondta a kormány a 4-es metrónál történteket, amelyben az állítás szerint 167 milliárd forintot elloptak, most mégis meglepő fordulatot vett az ügy: bűncselekmény hiányában lezárták Magyarországon a nyomozást - tudta meg a PestiSrácok.hu. Egyelőre nem világos, hogy az itthoni nyomozás bűncselekmény hiányára hivatkozó megszüntetése hogyan befolyásolja annak az 59 milliárd forintnyi EU-támogatásnak a sorsát, amelyet a közlekedési programból használtak fel a magyar hatóságok a 4-es metrós projektre a 2007-2013-as ciklusban.

Változás jöhet a 4-es metró vonalán

Változás jöhet a 4-es metró vonalán

Újabb állomás kapta meg a beléptető kapukra vonatkozó engedélyt a 4-es metró vonalán - írja a Napi.hu. A döntéssel a Kálvin tér és a II. János Pál pápa tér után a Keletinél lévő állomás kerül sorra.

A CEU új épülete és a 4-es metró is rangos építészeti díjat nyert

Fiatal brazil építészek által tervezett gyermekfalunak ítélte oda idén nemzetközi építészeti díját a Brit Építészek Királyi Intézete (RIBA), amelytől nemzetközi kiválósági díjat kapott a Közép-Európai Egyetem új budapesti épülete és a négyes metró.

Hat magyar siker született a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázatán

Négy első és két második díjat nyertek el hazai ingatlanfejlesztések a FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszövetség) Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán, nyertes lett a Várkert Bazár, a Váci 1 épület, a 4-es metró 10 állomása és a Királyegyházi Cementgyár. A világverseny elismeréseit pénteken este adták át Andorra la Vellában, a szervezet 68. kongresszusán.

Kétszer is le akarták állítani a 4-es metró építését

A DBR Metró Projekt Igazgatóság 2007-ben és 2008-ban is javasolta a 4-es metró beruházásának leállítását - közölte Balogh Árpád, az igazgatóság volt vezetője a metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport hétfői ülésén, Budapesten.

Duplázódó lakásárak a 4-es metró vonalán

A 4-es metrót közel három éve adták át, ami nagy hatással volt és van a metróvonal menti városrészekre. A fejlesztésből a metrómegállók közelében lévő lakástulajdonosok is jelentősen profitáltak. A legnagyobb nyertes a pesti oldalon a II. János Pál pápa tér és a Kálvin tér környéke volt, Budán pedig a Móricz Zsigmond körtér. Ezeken a helyeken mérték három év alatt a legjelentősebb áremelkedést - derül ki az Otthon Centrum legfrissebb elemzéséből.

Nyilvános a 4-es metró jelentése

Nyilvánosságra hozta a kormány az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházásáról szóló jelentését. Csepreghy Nándor államtitkár szerint a jelentést már 2016 végén megkapta a kormány, ám adatvédelmi okokból - az adatvédelmi hatóság véleményének kikérése után - csak most hozták nyilvánosságra - írja az MTI. Az elmúlt 13 év legnagyobb korrupciós ügye miatt az országnak várhatóan 59 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Unió számlájára.

Kiszivárgott, mire szabnák ki a 4-es metró gigabírságát

A 4-es metró teljes uniós támogatásának egyharmadát is visszakövetelheti az Európai Unió, ha elfogadja az OLAF által megfogalmazott javaslatokat - derül ki a Figyelő legfrissebb számában névtelenül megírt cikkből. A potenciális teljes bírság legnagyobb része öt szerződéshez köthető, amelyek között több ismert cég neve is szerepel.

Fordulat a 4-es metró ügyében

Nincs szükség a Csalás Elleni Hivatal engedélyére a budapesti 4-es metróról készült végleges jelentés nyilvánosságra hozatalához - olvasható a Bruxinfo oldalán.

Csepreghy: 167 milliárdos visszaélés derült ki a 4-es metró építésénél

Mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházása során jelentésében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), és az Európai Bizottság 76,6 milliárd forintos büntetés megfizetésére kötelezheti Magyarországot - közölte hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Újabb botrány a 4-es metró körül

Az Alstom metrókocsik beszerzésének korrupciós ügyei mellett a megtévesztő utasforgalmi adatokkal is foglalkozik a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) 4-es metrós jelentése - írja a Magyar Nemzet.

A 4-es metró teljesen felforgatta a legnépszerűbb budai kerületet

Az elmúlt évtizedek egyik legmegosztóbb, legköltségesebb és leglátványosabb beruházása, a 4-es metró építése immár több mint 2 éve befejeződött és mára teljesen bizonyossá vált az, amit már az átadás előtt is sejthettünk: a metróvonal óriási lökést adott számos korábban elhanyagolt, jobb sorsa érdemes városrésznek. A fejlesztés egyik legnagyobb nyertese Újbuda volt - utánanéztünk, hogy a metróvonal átadása és egyéb infrastrukturális fejlesztések hogyan befolyásolták a XI. kerület vonzerejét, illetve lakásárait.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.