Megnyílt a CEU új belvárosi épülete
Ingatlan

Megnyílt a CEU új belvárosi épülete

Portfolio
Megnyílt a CEU Nádor utcai két új épülete. Az épületek megnyitása a háromlépcsős campus-újjáépítési projekt első szakaszának befejezését jelenti. Az épületeket Sheila O'Donnell és John Tuomey építészek illetve magyarországi partnerük, az M-Teampannon tervezte. A kivitelező a Market-Strabag konzorcium.
A fejlesztés keretében elkészült a Nádor utcára néző 400 férőhelyes auditórium, ami több mint kétszer akkora, mint a CEU korábbi előadója. A helyiséget két, akusztikai szempontból egyenrangú teremre lehet osztani konferenciák vagy előadások megtartásához. Ugyanitt beépített videó- és közvetítéstechnika, illetve - művészeti produkciókhoz - színpadi világítástechnika és backstage terület is rendelkezésre áll. Az épület teljesen akadálymentes.

Megnyílt a CEU új belvárosi épülete
A tantermeket és a tárgyalókat multimédiás technológiával szerelték fel, így a professzorok, a vendégelőadók és a hallgatók könnyedén megoszthatják egymással a jegyzeteiket, a prezentációkat és egyéb médiatartalmakat az elektronikus okostáblák és képernyők segítségével.

Megnyílt a CEU új belvárosi épülete
A Nádor utca 13. alatt található épületben minden szinten tanulósarkokat alakítottak ki, az épület központi, belső udvarát pedig hatalmas, üvegezett tető fedi, amely nyitott és tágas teret hoz létre, így alkalmas a különböző összejövetelekhez. Az épület tetején lévő tetőterasz a diákok rendelkezésére áll, ami szintén közösségi térkét használható.

A CEU új, októberben megnyíló 5 szintes könyvtára a térség legnagyobb angol nyelvű gyűjteményével fog rendelkezni. A könyvtár mellett kialakításra került két kávézó, ami a budapesti lakosok előtt is nyitva áll.

Megnyílt a CEU új belvárosi épülete
2015 júliusában a CEU új campusának terve "Nagyon jó" minősítést kapott a BREEAM szakembereitől, így az egyetem lett a kontinentális Európában a második, Közép- és Kelet-Európában pedig az első olyan felsőoktatási intézmény, amely elnyerte ezt az elismerést. A díj többek között nagy hangsúlyt fektet a környezeti terhelés és a fenntarthatósági megoldásokra, amelyekkel az új épület bőven rendelkezik. Ilyen például az az okos épületirányítási rendszer, amely figyelemmel kíséri az épületeken belül tartózkodók számát és ahhoz igazítva jelentősen képes csökkenteni a fűtési-hűtési szükségleteket és kiadásokat.

Megnyílt a CEU új belvárosi épülete
A CEU campus-újjáépítési projektjének egyik fő célja, hogy egyetlen egybefüggő campuson egyesítse az egyetem épületeit. A most kezdődő II. szakaszban új épületet emelnek a CEU Október 6. utca 12. alatti épülete helyén, felújítják a Tornyépületet az egyetem Nádor utca 9. alatti épületében és egy új szárnnyal kapcsolják össze a két épületet. Ezáltal egy nyilvános átjáró jön létre ezen épületek megőrzött udvarain keresztül, amely összeköti majd a Nádor utcát és az Október 6. utcát. A projekt utolsó szakaszában, amelyre előreláthatólag 2019-2020-ban kerül sor, a CEU a Nádor utca 11. alatti épületét, illetve kisebb mértékben a Nádor utca 9. alatti műemléképületét újítja fel. A most átadott I. ütem kivitelezési költségei mintegy 20 millió euróba kerültek, míg a teljes projekt várhatóan 34 millió eurót tesz majd ki.
cimlap_olaj0403_2
covid cimlapkep 200403
Adidas
koronavirusclk
bojár gábor
koronaviruscoronavirus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Felület, ahol az esésből is profitálhat
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
getty, budapest, panoráma, lakás, vár, duna