Miért ömlenek a milliárdok a hazai ingatlanokba?
Ingatlan

Miért ömlenek a milliárdok a hazai ingatlanokba?

Portfolio
Több mint másfél milliárd eurónyi tőkével a tavalyi volt az egyik legerősebb év a hazai befektetési ingatlanpiac történetében. Az első félév alapján azonban az idei még erősebb év lehet, ami jól mutatja, hogy Magyarország és a kelet-közép-európai régió több országa is egyre vonzóbb célpont a befektetők körében. Hogy az ingatlan milyen szerepet tölt be az egyes befektetési eszközök között, miért fontos az ingatlanértékelés a hozamok szempontjából és hol áll a régió a globális ingatlanbefektetők térképén arról az RICS július 11-i workshopján hallhatunk előadást a piac egyik legnagyobb szakértőjétől. A workshop sorozat ezen első állomásán Nassos Manginas a frankfurti, londoni és zürichi ingatlanpiaci tapasztalatai mellett a független teljesítménymérési rendszer előnyeiről is beszélni fog.
  • Hogyan lehetne a KKE régió vonzóbb a globális befektetők között?
  • A lokális befektetők tényleg egyre jobban erősödnek? Ha igen, mi áll a háttérben?
  • Vannak politikai kockázatok befektetési szempontból a régióban?

A fenti kérdésekkel kereste meg a Portfolio Ingatlan Dr. Nassos Manginast, nemzetközi ingatlanpiaci szakértőt, aki szerint a KKE régió egyre vonzóbb célpont a nemzetközi befektetők körében. Erős a fogyasztás, alacsony szinten áll az infláció, de a régió országainak elhelyezkedése is kedvező, elsősorban a kulcsfontosságú piacokhoz való jó kapcsolódás miatt. A jól képzett munkaerő és az olyan speciális ágazatok támogatása, mint az üzleti szolgáltatások, a back-office műveletek és az ingatlanok szintén előnyt jelentenek a befektetési tőke számára, jóllehet a kiszámíthatóbb és stabilabb politikai légkör tovább javíthatná az ország versenyképességét.

A rendezvényre való online jelentkezés az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges.

A régió országainak ingatlanpiacai folyamatosan bővülnek és válnak egyre nyitottabbá, átláthatóbbá, ami a külföldi és a helyi befektetőknek egyaránt kedvez. A helyi piac erősödése természetes módon ösztönzi a helyi befektetők nagyobb számú piacra lépését, de mindez a külföldi befektetőknek is kedvez függetlenül attól, hogy Észak-Amerikából, Ázsiából, Dél-Afrikából vagy Európából jönnek - tette hozzá a szakember.

Miért ömlenek a milliárdok a hazai ingatlanokba?
A befektetők számára mindig fontos szempont a politikai kockázat vizsgálata, így a régióban is folyamatosan figyelik a politikai helyezt alakulását, ami befolyásolja beáramló tőke mennyiségét is. Magyarország politikai szempontból bizonytalanabb piacnak tekinthető, de ez más országokról is elmondható. Úgy tűnik azonban, hogy a bizonytalanságok ellenére a külföldi cégek más iparágakban - autóipar, elektronika - is támogatást élveznek.

A technológia, az urbanizáció és az erőforrások szűkössége mind hatással van az üzleti világ alakulására. Az ügyfelek világszerte egyre nagyobb biztonságot igényelnek és olyan szakembereket keresnek, akik a legmagasabb színvonalon dolgoznak. Ehhez biztosít globális platformot az RICS, ami képzéseivel és workshopjaival segíti a nemzetközi szakmai és etikai normák népszerűsítését és a legjobb gyakorlatok megismerését. A rendezvényeken rendre a szakma legnagyobb alakjai szólalnak meg, a következő esemény meghívottja Dr. Nassos Manginas a Prestige Network Ltd. üzletfejlesztési igazgatója, az Ermin Ltd független befektetési tanácsadója, a berlini BBA - Akademie der Immobilienwirtschaft és a geisslingeni Hochschule für Wirtschaft und Umwelt oktatója.

A főbb témák:
  • az ingatlan, mint befektetési eszköz jellemző tulajdonságainak és koncepciójának megismerése
  • az ingatlanértékelés fontossága az ingatlan, mint vagyonelem teljesítményének összefüggésében
  • a teljesítménymérés és a hozam fogalmának jobb megértése

A rendezvényre való online jelentkezés az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges.Miért ömlenek a milliárdok a hazai ingatlanokba?
Dr. Nassos Manginas sokáig a Morgan Stanley Capital International üzletfejlesztési vezetője volt, jelenleg a Prestige Network Ltd. üzletfejlesztési igazgatója, az Ermin Ltd független befektetési tanácsadója, a berlini BBA - Akademie der Immobilienwirtschaft és a geisslingeni Hochschule für Wirtschaft und Umwelt oktatója. Fő szakterülete az ingatlanbefektetések, a nemzetközi ingatlanpiacok és az MBA Nemzetközi Ingatlanbefektetési Programjának kutatása. A londoni Investment Property Databanknál töltött ideje alatt üzleti tervet dolgozott ki az osztrák intézményi befektetők számára kiemelve a független teljesítménymérési rendszer előnyeit és az ingatlanpiaci referenciaérték megvalósíthatóságát. Emellett az átláthatóság növelése érdekében a kelet-közép-európai régió országai közül Lengyelországra, Csehországra és Magyarországra is a folyamatot elősegítő indexet dolgozott ki. Napjainkban Nassos Manginas nemzetközi ingatlanbefektetési alternatívákkal kapcsolatosan ad tanácsot és tart képzéseket egyéni befektetők és irodák számára. Alternatív befektetési forgatókönyvet kínál az egyes ágazatok és országok különböző kockázatainak ismeretében, illetve teljesítményértékelést készít a szélesebb piaci környezetben elérhető eszközosztályokról és diverzifikációs előnyökről.

frankfurt
SZG_9452
telefon mobil sms koronavírus
usaorosz
izrael
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Praktikus módszerek, portfólióépítés.
Online előadás
Hasznos tippek és trükkök
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
aquincumi híd, duna, híd