Ingatlan

Tudtad, hogy már a Telekomtól is vehetsz ingatlant?

Portfolio
Ha valaki a megszokott keresőoldalak ingatlanhirdetései között nem találja meg a számára ideális ajánlatot, esetleg olyan ingatlanok iránt is érdeklődik, ami ritkábban lelhető fel, még van lehetősége szemezgetni a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. adatbázisában, ahol sokféle típusú és minőségű ingatlan kerül meghirdetésre az egész ország területén. Több ingatlant ezek közül, befektetési célú vásárlásra ajánlanak, a megvásárlást követően ugyanis a Telekom visszabérelné az ingatlanokat. Megnéztük, milyen a repertoár: mennyibe kerül a legdrágább ingatlan, mekkora a legkisebb, vagy például, hogy hol kínálnak bérlésre a fővárosban irodaházat.
Az adatbázisban - egy kivételével - csupán eladó ingatlanok szerepelnek, ezek viszont különböző típusúak, sok az eladó irodaház, külterületi telek, vagy elhanyagolt épületek. A leírásokban többnél szerepel az az opció, hogy a vételt követően a Magyar Telekom kibérli az ingatlant, így akár befektetésként is megvásárolható. Az utóbbi lehetőség azért is lehet kézenfekvő, mert a legtöbb ingatlannál az állapot és az elhelyezkedés sem tenné lehetővé, hogy saját használatra kerüljenek.

A legdrágább: mit lehet venni 525 millióért?

Néhányan talán meglepődnek, de a legdrágább ingatlant nem Budapesten kínálja eladásra a Telekom, hanem Eger központjában, 525 millió forintos áron. Az már kevésbé meglepő tény az ingatlanról, hogy nem lakóépület, hanem irodaház, amely mintegy 5000 négyzetméteres irodaterülettel rendelkezik. A leírás alapján a vásárló szállodát, kollégiumot, vagy akár edzőtermet is kialakíthat az épületből. További érdekesség, hogy a Telekom az eladást követően, mintegy 1600 négyzetméternyi területet visszabérelne az új tulajdonostól.

Tudtad, hogy már a Telekomtól is vehetsz ingatlant?
Kép forrása: t-ingatlan.hu

A legkisebbek

Áfa nélkül csupán 25 ezer forintért kínálnak eladásra egy Veszprém megyei, Tés községben található 94 négyzetméteres telket. A földterület minden bizonnyal a szokatlan elhelyezkedése miatt kerül ennyibe, a helyi Posta épülete mögött helyezkedik el és kizárólag más helyrajzi számú ingatlanon keresztül lehet megközelíteni, közterületről nem. A terület hasznosítása a nehézkes megközelíthetőség mellett azért is korlátozott, mert nem önmagában nem beépíthető, nem éri el ugyanis a Helyi Építési Szabályzat által meghatározott minimális teleknagyságot.

Ugyancsak a legkisebbek közé sorolható egy Heves megyei Nagytályán elhelyezkedő 260 négyzetméteres telek, a rajta épített nettó 4,5 négyzetméter alapterületű erősítő épületként nyilvántartott ingatlannal. A tulajdonjog 110 ezer forintért (áfa nélkül) jogutódlás címén vásárolható meg.

Tudtad, hogy már a Telekomtól is vehetsz ingatlant?
Kép forrása: t-ingatlan.hu

A legkietlenebb: romos ház a határ menti erdőben

Szintén eladásra kínálja a vállalat az ukrán határ melletti Márokpapi község melletti erdős részen álló bontásra ítélt téglaépületet és a hozzá tartozó telket. A leírás alapján az ingatlan csupán egy rossz minőségű földúton közelíthető meg gyalog, vagy terepjáróval. A kínálati ár, áfa nélkül 110 ezer forint.

További határ menti házak is szerepelnek a kínálatban, az osztrák és a horvát határ mellett is vannak olyan eladó 8-9 millió forintos ingatlanok, amelyeket főként befektetési célú vásárlásra ajánlanak, hiszen a Telekom az eladást követően visszabérli ezeket.

Ingatlanok a fővárosban

Csupán 5 eladó és 1 bérbe vehető budapesti ingatlant találni a hirdetések között, ezek mindegyike irodaépület és a főváros kijjebb eső kerületeiben helyezkedik el. Ezek között eladásra kínálnak például áfa nélkül 195 millió forintért egy 1200 négyzetméteres kétszintes irodaépületet 15 kerületben, ahol a műszaki területeket szintén visszabérelné a Magyar Telekom. Az egyetlen bérlésre kínált ingatlan egy III. kerületi épület, ahol a földszinti étterem, 4 irodaszint, parkolók és 120 használt munkaállomás (irodai asztalok, székek) tartozik az 5 éves bérleti szerződésbe.

Tudtad, hogy már a Telekomtól is vehetsz ingatlant?
Kép forrása: t-ingatlan.hu

Hozzászólnál a témához? Mondd el véleményedet a Portfolio Ingatlan Facebook oldalán.



Tudtad, hogy már a Telekomtól is vehetsz ingatlant?
Práter Park - További információért kattints a képre!
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
velencei tó velence