Átalakul az egész ingatlanpiac, de nem úgy, ahogy eddig gondoltuk

2018. november 6. 15:50    
nyomtatás
 
Javában zajlik a Property Forum szervezésében megrendezett Property Technology Forum 2018 konferencia Varsóban, ahol a proptech képviselői beszélnek a legújabb lehetőségekről és megoldásokról. Az alábbiakban a legfontosabb gondolatokat foglaltuk össze, amiket a következő napokban további cikkekben mutatunk be.

A Proptech témájával a november 22-én Budapesten megrendezésre kerülő Property Investment Forum is kiemelten foglalkozik, ahol olyan szakértők tartanak előadást, mint James Dearsley, az Unissu alapítója, vagy a Graphisoft és a Vodafone hazai szakértői. Ezen kívül egy panelbeszélgetés során körbejárjuk a Proptech témakörének aktuális kérdéseit, a legújabb Proptech alkalmazásokat pedig a kimondottan erre a célra felállított stage-en ismerhetik meg és próbálhatják ki az érdeklődők.Bár a co-working egy meglehetősen új dolognak tűnik, már a 18. századi londoni kávéházakban is összegyűltek az emberek, hogy a tudományról a politikáról alkotott nézeteiket megosszák egymással. A millenniumi generáció úgy tűnik, ismét felfedezte ezt a lehetőséget, azzal a különbséggel, hogy őket már a különféle technológiai eszközök is segítik ebben - mondta el Tina Paillet FRICS, Head of Projects and Technology, Generali Real Estate, Chair, RICS Board in Europe. A szakértő szerint bárhogy is változnak a jövőben a munkahelyek, az biztos, hogy az ezt kiszolgáló épületeket teljes egészében újra kell gondolni. Hogy csak egy példát említsünk, vajon milyen lenne egy iroda, amelyben a munkaasztalunkig tart a bicikliút?

A proptech kapcsán a legfontosabb kulcsszavak az alábbiak:
  • app-driven property management
  • open data
  • AI lawyer
  • blockchain

Mennyi proptech cég van ma a világon?


A konferencia hallgatósága közül mindössze 3-an vannak, akik több mint 5 éve hallottak a proptechről, a többség 1-3 éve hallotta először a kifejezést, noha a proptech már több mint 10 éve létező fogalom. Világszerte több mint 6 ezer proptech-hez szorosan kapcsolódó cég működik, mintegy 100 országban.

A proptech egyik lényege, hogy globális megoldásokat kínál helyi problémákra, a proptech maga azonban nem a megoldás, hanem csak egy kis része az ingatlanpiac szélesebb digitális átalakulásának. Ezt az átalakulást azonban nem villámcsapásként kell elképzelnünk, hanem egy olyan folyamatként, ami fokozatosan szivárog be és alakítja át az egész iparágat - hívta fel a figyelmet James Dearsley, Co-Founder, Unissu.

James Dearsley

Co-Founder

Unissu

James is recognised as one of the leading thought leaders on the future of the real estate market. His role as the Co-Founder of Unissu, the global leader of PropTech data, information and resources, means he has an unrivalled perspective... Tovább »A ma létező proptech cégek több mint fele az épületüzemeltetésben érdekelt, míg az értékesítés, a költözés, a vásárlás, a bérlés és az építés irányába haladva egyre csökken a számuk. Az ingatlanpiac ágazatai közül pedig a kereskedelmi ingatlanokhoz köthető a legtöbb cég, a lakóingatlanokkal kapcsolatos szolgáltatásokban vagy az építőiparban jelentősen kevesebb a számuk - tette hozzá a szakértő.

Property Technology Forum 2018
Property Technology Forum 2018 (galéria, 10 kép)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium