Elkészült a Telekom székház (képek)

2018. szeptember 25. 14:09    
nyomtatás
 
Felépült Magyarország legnagyobb egy épületben megvalósult irodaháza, a Telekom és a T-Systems közös székháza. A WING Zrt. által fejlesztett és a Market Építő által kivitelezett székház mintegy 100 ezer négyzetméteres, kilenc szintjén pedig több mint 4000 dolgozó számára biztosít munkahelyet. A cégcsoport hosszú távra, mintegy 15 éves időtartamra kötött bérleti szerződést a WING Zrt. leányvállalatával. A Telekom és T-Systems megkezdte a bútorozást és informatikai eszközeik felszerelését, a cégek hamarosan elkezdik munkatársaik átköltöztetését.

November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legfontosabb döntéshozókkal, egyedülálló networking lehetőségekkel. Most early bird áron!Elkészült a Telekom és a T-Systems a székháza, a beruházáson átlagosan naponta közel 1000 szakember, 150 beszállító és alvállalkozó dolgozott 28 hónapon keresztül. A bruttó 105 ezer négyzetméteres épületben az irodaterület mellett konferenciaközpont, két étterem, fitneszközpont és futópálya is kialakításra került. A teljes épületben mintegy 58 ezer négyzetméter a bérbeadható terület, amely közel 4000 munkaállomást és 4500 munkahelyet biztosít a Telekom és T-Systems számára a bérleti szerződés alapján minimum 15 éven keresztül.

A WING olyan hazai ingatlanvállalkozás, amely képes multinacionális vállalatok székházigényeit kielégíteni, ahogyan ezt a Telekom székházat megelőzően az Ericsson, az E.ON vagy az Allianz érdekében is megtettük, és ahogyan ezt a folyamatban lévő Siemens-evosoft székház fejlesztése során is meg fogjuk valósítani.

- mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök vezérigazgatója, aki többek között a Budapest 2030 Konferencián is részt vesz előadóként.

Noah Steinberg FRICS

FRICS, elnök-vezérigazgató

WING

Noah M. Steinberg a WING elnök-vezérigazgatója. Amerikai állampolgár, de már 1990 óta Magyarországon dolgozik a Wallis, majd a WING kötelekében. Több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a helyi és nemzetközi cégek... Tovább »Elkészült a Telekom székház (képek)Érdekességek az épületről

 • 1 épület, ami 3 nagy budapesti irodaháznak felel meg
 • Az épület önmagában a budapesti irodapiac közel 2 százalékát teszi ki
 • Az épület bruttó alapterülete: 105 ezer négyzetméter (mélygarázs, földszint és 8 emelet)
 • Bérbeadható terület: 58 ezer négyzetméter
 • Közel 4000 munkaállomás, közel 4500 munkahely
 • Konferenciaközpont 300 fő kapacitással
 • 700 négyzetméter fitneszterem, futópálya a tetőteraszon
 • 2000 négyzetméter belső kert egy tóval
 • 50 elektromos autótöltő


Az irodaház tervezésekor a fenntarthatóság mellett fő szempont volt a kreatív és inspiráló munkakörnyezet kialakítása, a belső kert mellett az irodaházban sok helyen zöldfalakat is elhelyeztek. Már korábban is foglalkoztunk vele, hogy az irodafejlesztések során az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kap a belső tér kialakítása. Az Y és a Z generáció számára egy kellemes munkakörnyezet legalább akkora értékkel bír, mint a jó fizetés. Mindezt a cégek is kezdik felismerni, éppen emiatt igénylik a bel- és kültéri növények, zöldfalak kialakítását.

2018.08.13 16:10 Ha már minden fát kivágunk, akkor ideje az épületekbe telepíteni a növényeket

Elkészült a Telekom székház (képek)

Zöldfal a Telekom székházban

Az új székház nyújtotta lehetőségekről, a változó munkavállalói igényekről egy korábbi interjúban Pollák Tiborral, a Magyar Telekom Infrastruktúra Szolgáltatások Igazgatójával beszélgettünk.

2018.03.06 05:50 Mi lesz a Telekommal? - Közeledik a hatalmas váltás

Az építkezési munkálatok során körülbelül 60 km távolságnyi autóút építéséhez elegendő betont és mintegy 55 Boeing 747 súlyának megfelelő acélt használtak fel. Az építőipar kihívásairól, illetve az irodapiac legjelentősebb projektjeiről bővebben a novemberben megrendezésre kerülő Property Investment Forumon is beszélnek a szakértők.

Érdekességek az építkezésről

 • 80 ezer köbméter beton (elegendő lenne 60 km kétsávos autóút építéséhez)
 • 10 ezer tonna betonacél (55 db üres Boeing747 súlya)
 • 26 ezer négyzetméter homlokzati üveg (14 focipályányi síküveg)
 • 27 db energiatakarékos felvonó
 • 39 m magas épület
 • 22 méter magas oszlopok a főbejáratnál


Telekom székház
Telekom székház (galéria, 16 kép)Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium