Ingatlan

Megnyílt a CEU új belvárosi épülete

Portfolio
Megnyílt a CEU Nádor utcai két új épülete. Az épületek megnyitása a háromlépcsős campus-újjáépítési projekt első szakaszának befejezését jelenti. Az épületeket Sheila O'Donnell és John Tuomey építészek illetve magyarországi partnerük, az M-Teampannon tervezte. A kivitelező a Market-Strabag konzorcium.
A fejlesztés keretében elkészült a Nádor utcára néző 400 férőhelyes auditórium, ami több mint kétszer akkora, mint a CEU korábbi előadója. A helyiséget két, akusztikai szempontból egyenrangú teremre lehet osztani konferenciák vagy előadások megtartásához. Ugyanitt beépített videó- és közvetítéstechnika, illetve - művészeti produkciókhoz - színpadi világítástechnika és backstage terület is rendelkezésre áll. Az épület teljesen akadálymentes.

Megnyílt a CEU új belvárosi épülete
A tantermeket és a tárgyalókat multimédiás technológiával szerelték fel, így a professzorok, a vendégelőadók és a hallgatók könnyedén megoszthatják egymással a jegyzeteiket, a prezentációkat és egyéb médiatartalmakat az elektronikus okostáblák és képernyők segítségével.

Megnyílt a CEU új belvárosi épülete
A Nádor utca 13. alatt található épületben minden szinten tanulósarkokat alakítottak ki, az épület központi, belső udvarát pedig hatalmas, üvegezett tető fedi, amely nyitott és tágas teret hoz létre, így alkalmas a különböző összejövetelekhez. Az épület tetején lévő tetőterasz a diákok rendelkezésére áll, ami szintén közösségi térkét használható.

A CEU új, októberben megnyíló 5 szintes könyvtára a térség legnagyobb angol nyelvű gyűjteményével fog rendelkezni. A könyvtár mellett kialakításra került két kávézó, ami a budapesti lakosok előtt is nyitva áll.

Megnyílt a CEU új belvárosi épülete
2015 júliusában a CEU új campusának terve "Nagyon jó" minősítést kapott a BREEAM szakembereitől, így az egyetem lett a kontinentális Európában a második, Közép- és Kelet-Európában pedig az első olyan felsőoktatási intézmény, amely elnyerte ezt az elismerést. A díj többek között nagy hangsúlyt fektet a környezeti terhelés és a fenntarthatósági megoldásokra, amelyekkel az új épület bőven rendelkezik. Ilyen például az az okos épületirányítási rendszer, amely figyelemmel kíséri az épületeken belül tartózkodók számát és ahhoz igazítva jelentősen képes csökkenteni a fűtési-hűtési szükségleteket és kiadásokat.

Megnyílt a CEU új belvárosi épülete
A CEU campus-újjáépítési projektjének egyik fő célja, hogy egyetlen egybefüggő campuson egyesítse az egyetem épületeit. A most kezdődő II. szakaszban új épületet emelnek a CEU Október 6. utca 12. alatti épülete helyén, felújítják a Tornyépületet az egyetem Nádor utca 9. alatti épületében és egy új szárnnyal kapcsolják össze a két épületet. Ezáltal egy nyilvános átjáró jön létre ezen épületek megőrzött udvarain keresztül, amely összeköti majd a Nádor utcát és az Október 6. utcát. A projekt utolsó szakaszában, amelyre előreláthatólag 2019-2020-ban kerül sor, a CEU a Nádor utca 11. alatti épületét, illetve kisebb mértékben a Nádor utca 9. alatti műemléképületét újítja fel. A most átadott I. ütem kivitelezési költségei mintegy 20 millió euróba kerültek, míg a teljes projekt várhatóan 34 millió eurót tesz majd ki.
Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Baleset a reptérre vezető gyorsforgalmi úton