Kosár | 0 tétel 0 Ft

A kosár üres

Portfolio.hu

Tombol a bika: hogyan fektetnek be a profik?

Kiadás éve: 2009 • Kiadó: NET Média Zrt.
Oldal: 67 • ISBN: ISSN 1789-3704
Típus: Füzetek
Ár: 2,990 Ft

Vajon mit tanulhatnak a befektetők a korábbi bikapiacokból? Hogyan érdemes befektetéseket végrehajtani a tőzsdei szárnyalások közepette, s milyen kockázatkezelési technikákat érdemes elsajátítani annak érdekében, hogy az esetleges részvénypiaci zuhanások ne okozzanak helyrehozhatatlan veszteségeket az értékpapírszámlákon?

A hatalmas olvasói sikert aratott Portfolio.hu füzetek legújabb kötetében az elmúlt tíz év legjelentősebb részvénypiaci szárnyalásainak, az IT buborék kialakulásának, a 2003 és 2007 közötti bika piacnak, valamint a 2009-es hatalmas tőzsdei fordulatnak az okait és lényegi pontjait mutatjuk be.

A bika piacok rövid bemutatását követően két, több mint egy évtizedes intézményi befektetői múlttal rendelkező tőkepiaci szakértővel - Horváth Istvánnal, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatójával és Szöllősi Ferenccel, a Dialóg Alapkezelő alapító-vezérigazgatójával - készült interjú olvasható, melyek elsősorban ezekre a kérdésekre fókuszálnak. A szakértők konkrét hazai és régiós példákkal illusztrálják befektetési stratégiájukat, illetve szemléletüket.

Reményeink szerint a szakértők évtizedes szakmai tapasztalatának segítségével hozzásegíthetjük Olvasóinkat a sikeres kereskedéshez.
 
Tartalomjegyzék

Előszó

1. Bikapiacok az elmúlt évtizedben
1997-2000: az IT-buborék
2003-2007: kivételes világgazdasági növekedés
2009: hatalmas fordulat a hitelválság után

2. Hogyan fektetnek be a profik a bika piacokon?
Horváth István: "néha szembe kell menni a piaccal"
Szöllősi Ferenc: "a bika elől néha félre kell állni"

3. Szószedet

Portfolio Füzetek
A Portfolio.hu füzetek röviden, mindenki számára érthető módon foglalják össze a befektetések legfontosabb területeit tematikus kötetekben. A kiadványok elsősorban az alapszintű ismeretekkel rendelkező olvasókhoz szólnak, ugyanakkor a már tapasztalt befektetők számára is nyújtanak hasznos információkat, hiszen gyakorlati példákon keresztül mutatják be az egyes pénzügyi szegmenseket.
Összes füzet
A szerző további könyvei


A kiadó kínálatából
Akciós ajánlatok
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megindult Izrael kegyetlen megtorlása: egyszerre több vörös vonalat is átléptek
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.