Kosár | 0 tétel 0 Ft

A kosár üres

Edwin Lefèvre

Egy spekuláns feljegyzései

Kiadás éve: 2014 • Kiadó: T-bálint Könyvkiadó
Oldal: 250 • ISBN: 9789638966575
Típus: Könyvek
Ár: 4,990 Ft

Új köntösben ismét elérhető a Portfolio könyvesboltjában az "Egy spekuláns feljegyzései" című könyv. A lassan 90 évvel ezelőtt született kötet az egyik legnagyobb amerikai spekuláns életét mutatja be. Nemcsak lebilincselő és szórakoztató olvasmány, hanem jelenleg is érvényes tanulságai miatt szinte kötelező darab a tőzsdére merészkedő befektetők számára.

Tíz évvel ezelőtt idehaza is hatalmas siker övezte és a befektetők egyik kedvenc olvasmányává vált Jesse Livermore legendás spekulánsról szóló életrajzi regény. A T.bálint kiadó idén újra kiadta Edwin Lefèvre újságíró által írt (még 1923-ban megjelent) "Egy spekuláns feljegyzései" című művét a "Befektetések klasszikusai" sorozat negyedik részeként. A kötet ugyanis - ahogyan az eddigi befektető generációk számára, úgy - a következő nemzedékek számára is időtálló üzeneteket és tanulságokat hordoz.

Az "Egy spekuláns feljegyzései" könyv Jesse Livermore, a legendás amerikai spekuláns regényes életrajza, lebilincselő és szórakoztató olvasmány, de ezen túlmenően a spekuláció művészetének klasszikus tankönyve. Befektetők nemzedékei forgatták haszonnal, mint a spekulációs hibák, trükkök, fortélyok kiapadhatatlan tárházát. Nem véletlen, hogy egy körkérdés során a jelen kiemelkedő amerikai alapkezelői közül legtöbben ezt a könyvet jelölték meg, mint legfontosabb, ma is nélkülözhetetlen tőzsdei irodalmat.

"Ki volt Jesse Livermore? Talán nem is olyan fontos kérdés. Bizonyára sokkal kevesebbet tudnánk róla, ha nem születik meg ez az életrajzi regény, amely nemcsak a Livermore-legendakör legfőbb forrása, de egyúttal szórakoztató olvasmány is. A könyvben Larry Livingstone néven szereplő főhős egyes szám első személyben meséli el, hány buktatón keresztül lett a fogadóirodák virtuózából a Wall Street nagy operátora, hogyan tanulta meg játszani a nagy játékot" - írja a fordító, Vakmajom.

A könyv új kiadásához Bánfi Tamás tanszékvezető egyetemi tanár, a Monetáris Tanács korábbi tagja írt előszót, melyben elárulja, korábban nem olvasta a művet. "Az olvasás elmulasztása miatti szomorúságom a könyv elolvasása után erős felindultságba csapott át. Kiderült hanyagságom következménye. Szakszerűen kifejezve, mulasztásom beárazódott, felismertem többszöri tőzsdei vesztésem okát" - kezdi az előszót egy őszinte vallomással.

A Befektetések Klasszikusai sorozat darabja.

A szerző további könyvei


A kiadó kínálatából
Akciós ajánlatok
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Üzemanyagválság felé halad Magyarország, kiadták a figyelmeztetést
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.