Prémium

Egy szlovákiai magyar fiatalember lett az aranyrúdért vívott tőzsdejáték győztese! (x)

Portfolio
A közép-európai tőzsdejáték utolsó szakasza a varsói tőzsde fő parkettjén zajlott le. Az első helyezést a szlovákiai Sirgely Emil érte el. A befektetéseivel a portfoliója értékét 1,6 mil. cseh koronával tudta növelni (161,5%) és ezzel az egy kilogramm színaranyat vihette el.
A Fio Pénzügyi Csoport és a Varsói Értéktőzsde a Tőzsdemánia játékosai számára a végső szakaszban egy érdekességet készített. 2009. május 29-én az utolsó szakasz közvetlenül a Varsói Értéktőzsde helyiségeiben zajlott. 27 ezer közép-európai résztvevő közül 10 előkelő helyen lévő játékos meghívást kapott, hogy itt hajtsák végre az utolsó tranzakcióikat. A versenyzők ezen kívül megtekintették a varsói tőzsde épületét, találkozhattak Ludwik Sobolewski-vel, a varsói tőzsde elnökével és átvehették értékes nyereményeiket.

"Hosszú távon szeretnénk népszerűsíteni a tőzsde világát a kisbefektetők között és továbbra is szeretnénk folytatni az együttműködést a varsói tőzsdével és a többi partnerrel“, jelentette ki Jiøí Vodièka, a Fio stratégiai és marketing igazgatója.

A közép-európai tőzsdejáték győztese, Sirgely Emil, aki auditorként dolgozik Csehországban, elsősorban a Citigroup és a General Motors részvényeivel kereskedett. A győztes az aranyrúd kézbesítése helyett a pénzbeli kifizetést választotta. A játék lezárása pillanatában érvényes árfolyam szerint így 601 ezer cseh koronát nyert (6 316 500 HUF).

A győztes stratégiája
Sirgely Emil az amerikai kereskedésre alapozta sikerét. Már az első játéknapon a pénzügyi eszközei nagy részét a Citigroup részvényekbe fektette, amelyre jelentős hatással volt a pénzügyi válság. A részvényeket két hét után 375 ezer cseh korona (cca. 3 937 500 forint) nyereséggel adta el, később alacsonyabb áron újra megvette, majd nyereséggel eladta. A Citigroup részvényeken összesen 725 ezer cseh korona (7 612 500 forint) profitra tett szert.

A Tőzsdemánia 2009 győztesének tranzakciói

' title='
Még eredményesebb volt a General Motors részvényekkel, annak ellenére, hogy az első tranzakciója veszteséges volt. 35 ezer darabot vásárolt a GM részvényekből 1,87 USD áron, viszont csak részvényenkénti 1,82 dolláron tudta eladni, amivel 21 ezer cseh korona (cca. 220 000 forint) veszteséget produkált. Viszont e tranzakció lehetővé tette, hogy később sokkal alacsonyabb szinten ismét megvegye a papírt.
Összesen 11 tranzakciót hajtott végre a General Motors részvényekkel, és 894 ezer CZK ( cca. 9 387 000 forint) nyereségre tett szert. Csodálatra méltó az utolsó tranzakció időzítése, amellyel játékosunk 76 ezer darab részvényt adott el, 1,76 dollár áron, ami nem sokkal az adott napi maximum alatt volt, és ahogy az később kiderült, ez volt az utolsó lehetőség nyereséggel eladni a GM részvényeit. Az ezt követő csőd bejelentése és a részvény eltávolítása a Dow Jones indexből a részvényenkénti 60 centre való zuhanást idézte elő.
Összesen a győztes az egy millió cseh koronát 161,5%-kal tudta növelni, és ezt mindössze két hónap alatt! A játék eredményei ünnepélyesen 2009. május 29-én a varsói tőzsdén tartott sajtótájékoztatón kerültek kihirdetésre.

További győztesek
Szoros volt a harc a második helyért. Az utolsó órákban az ezüstérmet ©perlich Marek, privátbankár szerezte, aki két hónap alatt az egymillió cseh koronát 129,3%-kal növelte, és ezzel a Dell egyik legjobb laptopját és egy visegrádi wellness hétvégét nyert.

Négy nappal a játék lezárása előtt Rűcková Lenka, a GYES-en lévő doktornő állt az első helyen, aki végül is a harmadik helyezést érte el. Két hónap alatt 128,6%-kal növelte portfoliója értékét. Érdekességként még hozzátennénk, hogy Rűcková Lenka a játék alatt egy kisfiúnak adott életet, aki most már egy hónapos. A nyereménye pedig egy Nokia mobiltelefon és két repülőjegy a British Airways-től.

A Tőzsdemánia utolsó szakasza a varsói tőzsdén

' title='
A Derivatívák szekcióban 425%-os nyereséggel Jorenek Jan végzett, a második pedig Michal Petr lett, 366%-os értéknöveléssel. A legkedveltebb határidős kontraktusok az olaj, arany és az EUR/USD devizapár voltak.

A játékosok összesen 191 ezer tranzakciót hajtottak végre, 52 milliárd CZK értékben (cca. 572 mrd. HUF). A legtöbb tranzakció a cseh ÈEZ és az ERSTE BANK részvényeivel történt, a legnagyobb forgalmat pedig az amerikai Citigroup részvényeivel bonyolították le.


A Részvény szekcióban az első 50 játékos között 5 magyarországi található. Ezek közül a legjobb helyezést darksigns felhasználói névvel rendelkező játékos érte el, aki az előkelő ötödik helyen végzett. A Derivatívák részben az első 50 helyezett között csak egy magyar játékos volt, viszont a kiváló ötödik helyezést érte el!

A játékosok a Varsói tőzsde fő parkettjén


' title='
A győztes az aranyrúd értékének (601 ezer CZK, cca. 6 316 500 HUF) megfelelő csekket vehette át

' title='
Partnerek:
Thermal Hotel Visegrád,Trendlines.hu,TőzsdeParkett.hu,foru m.tozsde.hu, Portfolio.hu, HVG

A JÁTÉKRÓL
A játék két részből állt. Minden résztvevő a regisztráció után virtuális összeget kapott. A játékosok 11 millió forintnak megfelelő összeget kaptak HUF-ban, EUR-ban, CZK-ban és PLN-ban a részvénykereskedéshez, és a tapasztaltabb vagy több adrenalinra vágyó játékosok pedig 50.000 amerikai dollárt, amellyel kipróbálhatták a derivatív kereskedést.
A részvények árfolyama követte a valós állapotot a cseh (RM-SYSTÉM), lengyel, német vagy amerikai tőzsdéken. A pénzügyi válság közepén így bárki próbára tehette befektetői képességeit és a szerzett tapasztalatokat a valós kereskedésben kamatoztathatja.
A végső győztes Sirgely Emil lett, aki 2009. április 1. és május 29. között a részvénypiacokon a legnagyobb mértékben növelte a kezdeti összeget. Ezen kívül minden héten a legeredményesebb befektetők kerültek kihirdetésre, akik 55 000 HUF értékű fényképezőgépet nyerhettek.

További információ:
Fio o.c.p., a.s.
Hegedűsová Viera
Magyarországi ügyvezető
tel: +36 1 301 8746
e-mail: viera.hegedusova@fio.hu

Ing. Vasková Daniela
Marketing
tel: +421 2 5273 1367
e-mail: daniela.vaskova@fio.sk

(x)
Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
lidl áruház