Prémium

Négy ésszerű érv a közös online munka mellett (x)

Portfolio
A gazdasági válság miatt bekövetkezett visszaesés, bevételkiesés, ha különböző mértékben is, de egyaránt sújtja a kis- és középvállalkozásokat. A cégvezetők többsége, miközben igyekszik minél többet spórolni, arra is választ próbál találni, hogyan tarthatja fenn termelékenységét, és teheti szervezettebbé a munkát házon belül. A két kulcsszó számukra: költségcsökkentés és hatékonyságnövelés.
Az infokommunikációs iparágban már kéznél vannak azok az online előfizethető és igénybe vehető alkalmazások, amelyekkel a vállalat hatékonyságának növelése rövid időn belül realizálható, ráadásul beruházás nélkül, alacsony költségen.
Az egyre bővülő, több helyen és munkatárssal működő vállalkozásoknak négy kérdést érdemes feltenniük maguknak saját infokommunikációs alkalmazásaik kapcsán:
  • Megfelelő-e a kollégák közötti információáramlás?
  • A meglévő alkalmazások kellő mértékben egyszerűsítik-e a napi feladatokat?
  • Elősegítik-e a pontos, biztonságos és gyors munkavégzést?
  • Megéri-e a működtetésük?

Szemléletváltásra van szükség a kkv-knál, hogy a berögzült, régi eljárások továbbvitele helyett valóban hasznot hozó és fajlagosan kisebb költséggel járó informatikai megoldásokat használjanak, amelynek egyik formája a közös online munkára épülő IT-alkalmazások igénybevétele.
Ennek első lépéseként az e-mail használatával és a naptárak egymás közötti megosztásával minden munkatárs számára biztosítani kell az elérhetőséget , hogy a megbeszélések, egyeztetések szervezése cégen belül és kívül is gördülékeny legyen. Az online levelezéshez és naptárhoz pedig már nemcsak számítógépükről, hanem menet közben mobiltelefonjukról is hozzáférhetnek.
Szintén érdemes megteremteni a közös dokumentumkezelés lehetőségét. Így csökkenteni lehet a feldolgozási időt, és segíteni a visszakereshetőséget. A webes felület révén bárhol elérhetővé tehetők a dokumentumok - természetesen megfelelő jogosultságkezeléssel. Így biztosítani tudja a közös munka feltételeit munkatársai, partnerei vagy ügyfelei számára. A jóváhagyási folyamat rövidebbre fogható, és a munkaanyagokon azonnal elvégezhetők a szükséges változtatások.

' title='
Infokommunikációs szempontból ma már az sem akadály, hogy az egymástól távol lévő, akár más városban vagy országban tartózkodó kollégák is bekapcsolódjanak a közös online munkába. Az utazásokkal vagy a közlekedési dugókban elvesztegetett idő kiváltható a telefon- és videokonferencia használatával. A tárgyaló felek számítógépeken keresztül virtuális tárgyalóban, folyamatos telefonos kapcsolat mellett tudnak megbeszéléseket folytatni, dokumentumokat részletekbe menően egyeztetni: szerkeszteni, módosítani és véglegesíteni.
Végül, gondoskodni kell az egyre nagyobb dokumentum- és adatmennyiség tárolásáról, biztonságos eléréséről is. Az újra meg újra bővített saját tárhelyek helyett egyszerűbb megoldás aszerverkapacitás bérlete egy olyan IT-szolgáltatótól, amely a nap 24 órájában garantálja az adatok korszerű tárolását és a leállásmentes működést; a saját megoldásnál alacsonyabb költségen.
A felsorolt feladatok elvégzésére a T-Systems Virtualoso szolgáltatásai - a Virtualoso eMail, a Virtualoso WorkPlace, a Virtualoso Meeting és a Virtualoso Server - korszerű megoldást kínálnak. A havi, fix díjas bérleti formában igénybe vehető szolgáltatásokkal jelentős mértékű megtakarítás és hatékonyságnövelés érhető el az infokommunikációs kiadások tekintetében.
E hatékony, közös online munkát elősegítő megoldásokat a szakma is elismeréssel fogadta. Az IT Business szaklap által felkért független zsűri idén a T-Systems Virtualoso alkalmazásainak ítélte oda a Nagyvállalati kategóriában a Leadership Award díjat, mellyel annak példaértékű, innovatív infokommunikációs jelentőségét méltatták.

további információért kattintson ide
(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019