Prémium

Az ABB optimalizálja az adatközpontok működését (x)

Portfolio
Nagyobb biztonság, kevesebb energia
A növekvő internet-használat és a felhőalapú számítástechnika alkalmazása jelentős hatást gyakorol a villamos energiára, így az adatközpontokra is. Mivel ezek a központok általában tizenötször több energiát fogyasztanak négyzetméterenként, mint egy tipikus irodaház, így a hatékonyságot javító bármilyen fejlesztés jelentős költségmegtakarítást képes eredményezni. A világ piacvezető energetikai és automatizálási cégcsoportja, az ABB már számos esetben megmutatta, hogy kiváló megoldásokkal képes biztosítani az adatközpontok zavartalan működését a működési költségek és a károsanyag-kibocsátás csökkentése mellett.Az ABB optimalizálja az adatközpontok működését
Az okos hálózatok (Smart Grid) és az adatközpontok összekapcsolása

A világszerte bizonyított ABB DecathlonTM új generációs adatközpont-optimalizálási megoldás, a Smart Gridet (fejlett intelligens elektromos hálózat) használja az adatközpontok hatékonyságának növelése érdekében. Ez a komplex integrált rendszer képes az egyes adatközpontok szintjén, illetve globálisan is egyszerre kezelni az energiafogyasztást és a terhelést. Amennyiben egy szervezet több adatközponttal rendelkezik, a DecathlonTM-nal lehetséges a nagy terhelést jelentő feladatok egységek közötti folyamatos mozgatásával mindig olyan régióba irányítani a nagy fogyasztást, ahol épp a legolcsóbb az elektromos energia, ahol éppen éjszakai áramot használnak a kiszolgálók. Sőt olyan országokban, ahol már fejlett intelligens elektromos hálózat (Smart Grid) van, az adatközponti rendszerek folyamatosan figyelik az áram árának folyamatos alakulását és a szerint képesek automatizált intézkedéseket tenni. Így erős túltermelés esetén az adatközpont feltöltheti a helyben található akkumulátor-telepeket, ezzel stabilizálva a hálózatot, de fordított esetben, az adatközpont képes energiát is visszatáplálni a hálózatba.

Újgenerációs adatközpontok a fenntarthatóságért

Az ABB jelentős eredményekkel büszkélkedhet az adatközpontok területén világszerte. A cég a nemrégiben jelentette be, hogy az IT és telekommunikációs (ITC) szektor egyik neves svájci szolgáltatójaként ismert Greennel együttműködve hivatalosan is felavatta a Green Zürich-West adatközpontjának kibővített részét, amely egyenáramú (DC) technológiával működik. Az új rendszer 10 százalékkal hatékonyabb a váltakozó áramú (AC) technológiánál, és az építési költségek is 15 százalékkal kevesebbe kerültek, mint egy AC rendszer esetén. Az ABB ezen kívül a legújabb generációs moduláris adatközpontok és szolgáltatások egyik vezető gyártójával, az IO-val karöltve fejlesztette ki a világ első DC (egyenáram) alapú adatközpont modulját, amely képes kielégíteni a DC adatközpontok növekvő igényeit. Az új modul akár 20%-kal több energiát képes megtakarítani, mint a hagyományos váltakozó áramra épülő technológiák. Magyarországon az EU-s országok között is kiemelkedően magas az elektromos energia ára, éppen ezért az üzemeltetők mindennél nagyobb hangsúlyt fektetnek az energiahatékonyságra, amelyben az ABB hathatós segítséget tud nyújtani.

(x)
Tobias Adrian - IMF
GettyImages-502905714
Pillar_irodaház
GettyImages-500406320
GettyImages-1181803301
D_MTZ20191209005
NYSE, trader, broker, válság
Frankfurti Tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-486693467