Prémium

Csodát tenni, segíteni, mindenkinek öröm (x)

Portfolio
Már több mint 2000 mosolygós gyerek mondhatja el - aki amellett, hogy a betegsége miatti kórházi kezeléseket hősiesen tűri -, részese lehetett egy nagyszerű élménynek: egy álmát teljesítette a Csodalámpa Alapítvány. Amikor a szülők már nem tudnak többet adni, a mosoly is eltűnik a családtagok arcáról, akkor egy régen vágyott ajándékot megkapnak, vagy találkoznak egy olyan hírességgel, akivel az egészséges társaik sem igen futhatnak össze, eljutnak például olyan helyre is, amiről korábban csak könyvekben olvastak. Hihetetlennek tűnik, mégis igaz. A Csodalámpa Alapítvány működése 10 éve alatt már a 2000-ik csodát is megélték vele olyan gyerekek, akik életveszélyes betegséggel küzdenek. A többségük meggyógyult és a mai napig emlegeti azt a meglepetést, amelyről korábban álmodni sem mert.
Már ők is "csodalámpás segítők": Johnny Depp, Michelisz Norbert, Hanga Zoltán

Tavaly 270 egyéni kívánságot teljesített a Csodacsapat országszerte: többen kértek laptopot, digitális fényképezőt, gitárt, játékokat, jó néhányan külföldre utaztak: delfint simogattak vagy kulturális, történelmi nevezetességeket kerestek fel . Szívszorító, amikor egy kisgyerek azt írja: bárcsak eltölthetnék egy önfeledt napot a vidámparkban, vagy csak ennyit: úgy szeretnék egy játékmacit. A legemlékezetesebb megvalósult álmok közé tartoznak azok, amikor a gyerekek külföldi vagy hazai ismert személlyel találkozhatnak, vagy éppen a televízió-sorozatok kulisszatitkait élőben megnézhetik. Egy nyári napon a csodalámpás Rékát Johnny Depp kalauzolta végig a filmforgatása helyszínén, nemrégiben Michelisz Norbert elvitte egy körre a Hungaroringen a 15 éves Tamást, míg a 2000-ik kívánságot Hanga Zoltán teljesítette, amikor az állatkertben kalauzolt egy encsi kislányt. A megvalósult álmokról készült beszámolók mindegyike olvasható a www.csodalampa.hu weboldalon.

Örömet szerezni, összefogással hétköznapi csodát tenni bárhol az országban

Folyamatosan körülbelül ötezer 3-18 év közötti, nagyon súlyos betegséggel küzdő gyermek él ma Magyarországon. A többségében rosszindulatú daganattal, leukémiával küzdő, tüdő-, máj- vagy szívtranszplantált, illetve arra váró, valamint izomsorvadásban és még nagyon sok egyéb, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyerek egy-egy kérését teljesíti az alapítvány. A kezelőorvosok által jól ismert szervezet az 1%-on kívül szinte teljes egészében a magánadományozók és a cégek támogatásából tudja fedezni a gyermekálmok megvalósítását. Budapesten 7 kórházban, valamint Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Győrben és Veszprémben működik a nonprofit szervezet. Az önkéntesek önfeláldozó munkája és a támogatók segítsége teszi lehetővé, hogy évek óta minden munkanapon sikerül örömet szerezni egy nagyon beteg kisgyereknek, aki az élményből erőt meríthet a gyógyulásához.
Jó érzés segíteni, hinni abban, hogy képesek vagyunk megváltoztatni a rosszat és jobbá tudjuk tenni a világot. Köszönjük az egész éves figyelmüket és a támogatásukat.
A Csodalámpa Csapata


Csodát tenni, segíteni, mindenkinek öröm

További információ:
Felkai Márta
06-20-519-1652
www.csodalampa.hu
csodalampa@t-online.hu


(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Válságban az autóipar, hatalmas a zuhanás
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
magyarorszag-magyar-gazdasag-tozsde-adat