Prémium

Mitől valódi a virtuális? (x)

Portfolio
Netfone - egy valós virtuális szolgáltató a mobilpiacon.
Rohamos terjeszkedés után, közeledő telítettség. Ez a mobil telefónia elmúlt éveinek pályája. A nagy szolgáltatók a mennyiségi terjeszkedés korlátait érzékelve az értéknövelő szolgáltatások felé fordultak - sok esetben MVNO-k (Mobil Virtual Network Operator) révén. Virtuális szolgáltatónak nevezi e társaságokat a szaknyelv, holott virtualitásuk csakis a rádiófrekvenciás hálózatra vonatkozik, azzal nem rendelkeznek, valamely nagy szolgáltatótól bérlik. Ugyanakkor, teljes mértékben kiszolgálják előfizetőiket.

Mitől valódi a virtuális?
Ez önmagában még csak egy viszonteladói pozíció lenne - a magukat MVNO-nak nevező magyar szolgáltatók többségét ez jellemzi -, de a valódi MVNO-ság saját műszaki és disztribúciós képességeket kíván meg: önálló kapcsolóközpontot, saját SIM kártya kibocsátást, saját hálózatkijelölő számot, független díjtételeket és számlázó rendszert, illetve - az üzleti modellre leginkább jellemzően - saját márkanevet, ügyfélszolgálatot, értékesítést.

E kritériumok mindegyikét teljesítő új mobil szolgáltatóként jelent meg a magyar piacon a Netfone Telecom. A társaságtól igénybe vehető a piac valamennyi szolgáltatása: vezetékes telefon, vezetékes internet, mobil internet és most már mobil telefon is.



Mitől valódi a virtuális?
A Netfone, 2007-es indulása óta mára teljes cégstruktúrát alakított ki, ám az ötven fős méret még mindig kellő rugalmasságot garantál a piaci igényekre való gyors reagálásához: meglévő tarifacsomag módosítása, vagy új kialakítása akár napok alatt átfut a magyar tulajdonú cég hierarchiáján és saját fejlesztésű műszaki rendszerein.

A rugalmasságot kereste a Netfone az értékesítésben is csatornáinak kialakításakor. Egyszersmind az MVNO-s üzleti modell is visszaköszön abban, hogy a Netfone mobil termékei is egyrészt a kábeltelevíziós partnereken-, másrészt a Netfone által életre hívott, a hazai telefóniában egyedi franchise hálózaton keresztül találnak ügyfélre. A lakossági üzletágban, a kábeltelevíziós társaságokkal való együttműködés immár hagyományos a társaság életében, hiszen az ezen a piacon való megjelenésével válhattak a kis kábeltévék 3play szolgáltatókká (tv- és internet mellett vezetékes telefont is szolgáltattak). Az üzleti partnerek gondozásával elsősorban a társaság belső értékesítési csapata foglalkozik, ugyanakkor a mára 1200 fősre nőtt országos tanácsadói - értékesítői hálózat, a Mobilháló bármelyik ügyfél-szegmenshez képes eljutni. A hálózat ügyfélszerzési "csíziója", hogy a legközvetlenebb rokoni-baráti-ismerősi szálakon keresztül jusson el a potenciális ügyfelekhez, akik majd kézről-kézre adják tovább újabbaknak a Mobilhálót és a Netfone szolgáltatásait.

További információk:

Mitől valódi a virtuális?

www.netfone.hu
www.facebook.com/netfone.hu

(x)
Kasza Elliott-tal

The Home Depot, Inc. - elemzés

A májusi Top 10-es listám hatodik helyezettje. A ROIC miatt figyeltem fel rá, amikor a listát nézegettem, és a chartja is tetszik, lehet benne pár hónapon belül egy jó beszálló.CégismertetőA

Kiszámoló

Raiffeisen Gold 2.0 vége?

Írtam nemrég, hogy kijött az új prémium csomag a Raiffeisentől és hát sokkal rosszabb lett. Nem csak az elvárt bejövő utalás lett lényegesen több, de az utalások ingyenessége is limitált l

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bármikor beleroppanhat Oroszország a háborúba, ha a Nyugat enged a riválisának

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
railcargo