Prémium

Az okos osztályterem új korszakot nyit a hazai oktatásban (x)

Portfolio
Az internetes eszközökkel felnövő gyermekek másképp szereznek információkat, és az oktatásban nemcsak a tanítási módszereknek kell változniuk, hanem újfajta osztálytermekre van szükség. A Ricoh Hungary Kft és a Debreceni Egyetem együttműködése keretében kialakított okos osztálytermekben a gyerekek 5 különböző munkaállomáson, teljesen interaktív módon, a legújabb technológiák felhasználásával sajátíthatják el a tananyagot.
A Ricoh Hungary Kft és a Debreceni Egyetem között létrejött együttműködés két pillérből áll. Az egyik az oktatási intézményekben dolgozók felé irányuló tudás-transzfer, amely rávilágít a "másképp tanítás" új elképzeléseire, és amelynek keretében a pedagógusok elsajátítják azokat az új módszereket, amelyek illeszkednek az interaktív osztálytermek technológiáihoz.

Az együttműködés másik pillérét az okos osztálytermek teljes körű kialakítása jelentette. Az osztálytermek berendezéseinek birtokba vételével a gyerekek 5 különböző munkaállomáson, teljesen interaktív módon, a legújabb technológiák felhasználásával sajátíthatják el a Ricoh Hungary és a helyi pedagógusok közös munkájával összeállított tananyagot.

Az okos osztálytermek technikai berendezését az alábbi eszközök alkotják:
  • Interaktív Oktató Asztal(Interactive Learning Table) - Az 55 colos érintőkijelző köré 4-6 fős tanulócsoportok is összegyűlhetnek és vizuális, képalkotó tanulás segítségével bővíthetik tudásukat. A technológia és metodológia közötti szoros harmónia segítségével valódi tanulási élményben részesülhetnek. Az órai tananyagát az egyedi fejlesztésű Ricoh Learning Software megoldás segítségével kerül a képernyőre.
  • Interaktív Fekete tábla (Interactive Blackboard) - A hagyományos, "analóg" iskolai táblákat ötvözi az ultraközeli projektorok által nyújtott digitális lehetőségekkel. A táblákra kivetített képek interaktív módon módosíthatók, kijelölhetők vagy épp befejezhetők, kiegészíthetők. A felhasználási lehetőségeknek csak a képzelet szab határt...
  • Ricoh Smart-Presenter - Lehetővé teszi például, hogy egy saját eszközön készített prezentáció internetkapcsolat, vagy drága szoftveres megoldások nélkül megosztható legyen további okos eszközök képernyőjén, a hallgatóság személyes jegyzeteket is írhat a prezentációra, amely digitálisan elérhetővé tehető mások számára is. Sőt, a prezentáció akár egy projektorral is megosztható további szoftver telepítése nélkül.
  • Videó Oktató Könyv - A Videó Oktató Könyv alternatív tanulási lehetőségeket kínál. A Ricoh Learning Services többféle formátumú videó tanulói könyvet kínál további füzetekkel vagy akár nélkülük. A videó fájlokat korlátlanul le lehet játszani, ugyanis a könyvek újratölthetők. Amikor egyéni tanulásra van szükség saját szabadidőben, otthon, eszköztől függetlenül, akkor a Videó Oktató Könyv az ideális eszköz.

"A technológia évtizedében élünk, a jövőbeli fejlődés, megjósolhatatlan, így magasabb szinten kell megértenünk az oktatást és annak jelentőségét. Gyermekeinknek és a fiataloknak ma már más képességekre van szükségük, mint amit a mai oktatásban nyújtunk nekik. Másképp tanulnak, másképpen szereznek információkat.

A változás kézzelfogható és kétségtelen, hogy nagyfokú rugalmasság, kreativitás és innovativitás szükséges a tudás átadásához.

A Debreceni Egyetemmel közösen megvalósított egyedülálló okos osztálytermek egy új korszakot nyitnak a hazai oktatásban, amelyekre a mai kor követelményeinek megfelelő, jövőbemutató oktatási módszertan építhető" - mondta Berzsenyi Judit, a Ricoh Hungary Kft. New Business and Solution Sales Manager-e.
Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kezdő befektető kalauz - grafikonok, megbízások

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019