Prémium

Így csináld, ha vezető akarsz lenni (x)

Portfolio
Nagy hiány van ma hazánkban azokból a vezetőkből, akiknek nemcsak elméleti, hanem gyakorlati menedzseri, vállalatvezetési ismeretük is van, és minden helyzetben hozzák azt, amit egy jó vezetőtől elvárhatunk. Pedig minden vállalat szempontjából kulcsfontosságú a közép- és felsővezetők felkészültsége, szakmai hozzáértése. A nemzetközi vezetők új generációját képzi a SEED Üzlet Iskola (SEED Business School) Budapesten, immár nemzetközi, munka mellett is végezhető részidős MBA diplomát is kínálva, a Maastricht Mendezsment Iskolával kötött együttműködésnek köszönhetően.
A jól képzett vezető képes a vállalatot a folyton változó üzleti körülmények között irányítani és emellet kimagasló üzleti eredményeket is elér. A legtöbbjük eddig sokat utazott, hogy tanulhasson - több évig magas tandíjú, külföldi egyetemekre járt, hogy versenyképes legyen az itthoni vezetők körében.

"Régiónk tele van tehetséges, fejlődni vágyó menedzserrel, akikre nagy szüksége van a helyi vállalatoknak. A hazai cégek számára kulcsfontosságú, hogy vezetőiket ne kelljen külföldre küldeniük azért, hogy világszínvonalú menedzsment képzésben részesüljenek" - mondta dr. Anthony Radev, a SEED Üzleti Iskola szakmai vezetője. Hozzátéve, hogy az iskola itthon megfékezheti a hazai vezetők kivándorlását külföldre, és ezzel együtt Budapestre vonzza a magasszintű üzleti képzést kereső nemzetközi menedzsereket.

A regionális kapcsolati hálót a régióban kell megszerezni

Az ország és a régió versenyképessége szempontjából meghatározó az üzleti oktatás színvonala. A statisztikák szerint a kelet-közép-európai régió legtehetségesebb oktatói és diákjai a világ vezető, nyugat-európai vagy amerikai üzleti iskoláiban képzik magukat. Ennek hátránya, hogy az oktatók és a diákok sokszor nem térnek vissza régióba vagy ha igen, akkor nagyon nehezen tudnak a képzésbe fektetett összegekhez képest megfelelő fizetéssel járó állást találni. Ráadásul az MBA képzések egyik legfőbb értéke, a networking is elvész, de nem alakul ki a régióban hasznosítható kapcsolati háló sem. A SEED Üzleti Iskola célja, hogy világszínvonalú üzleti képzést kínáljon, mindezt a hasonló európai és amerikai intézmények tandíjának töredékéért, a régió tehetségeinek bérszínvonalához igazítva.Ne csak hallgasd, csináld is!

Az üzleti iskola képzési programjának fontos értéke, hogy a résztvevők a világ vezető üzleti iskolájának professzoraitól és a régió gyakorlott vállalalatvezetőitől tanulhatnak Budapesten. Lehetőségük van arra, hogy ne csupán meghallgassák az előadásokat, de aktív közreműködői is legyenek azoknak. Az iskola folyamatosan bővül és fejlődik, ennek legfrissebb eredménye hogy a Maastricth Menedzsment iskolával (Maastricht School of Management - MSM) most megkötött megállapodásnak köszönhetően nemzetközi MBA diplomát kapnak a végzősök. A 18 hónapos MBA program sikeres elvégzése után ugyanis a neves intézmény, az MSM oklevelét szerzik meg.
A SEED, az MBA programja mellett, kifejezetten közép- és felsővezetőknek is nyújt gyakorlatorientált programokat. A Foundations of Management Program az előbbi, míg a Business Leadership Program az utóbbi csoportot célozza.

Részidős MBA képzés és vezetőképző programok

A MOL és OTP Bank által alapított SEED Üzleti Iskola vezetőképző programjainak célcsoportja a régió közepes- és nagyvállalatinak felső- és középvezetői, menedzserei. Az MBA program elsősorban olyan funkcionális területekről érkező fiatal, tehetséges szakértőknek és menedzsereknek szól, akik vezetői pozíciók várományosai. A képzés előfeltétele az egyetemi vagy főiskolai diploma, a legalább öt éves munkatapasztalat és a kiváló angol nyelvtudás.

"Nagyon meglepődtem - a lehető legpozitívabb értelemben! Mikor jelentkeztem a képzésre amiatt aggódtam, hogy a hétvégéimet fel kell áldoznom, de hamar kiderült, hogy minden perc megérte" - mondja nevetve Somfalvi Aliz, a MOL-csoport B2B senior product marketing managere, az egyik program végzős hallgatója, aki elárulta azt is, hogy szakmailag olyan sokat és olyan gyakorlatias tudást kapott a képzéstől, hogy azt a munkájában azonnal tudta alkalmazni és a mai napig használja. Emellett olyan embereket ismert meg, akikkel azóta is tartja a kapcsolatot, s ezek a kapcsolatok a munkájában is nagy segítséget jelentenek.

A SEED Üzleti Iskola programjaiban nagy hangsúlyt fektet az egyéni felmérésekre és a testreszabásra, a képzések során pedig személyes coachinggal és mentorálással segíti a résztvevőket. A leadership és a menedzsment programok évente öt alkalommal indulnak, a részidős MBA képzés minden évben ősszel kezdődik.

(x)
ukrajna háború orosz ukrán oroszország csata harc puszítás kijev 2022 stock
spanyol parlament
idojaras-vihar-eso-esernyo-figyelmeztetes-piros-riasztas-idojaras-jelentes-idojaras-elorejelzes-idojaras-magyarorszagon-milyen-ido-lesz-ma-milyen-idojaras-varhato
lakóautó kemping
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
AdobeStock_157167850