Prémium

Így csináld, ha vezető akarsz lenni (x)

Portfolio
Nagy hiány van ma hazánkban azokból a vezetőkből, akiknek nemcsak elméleti, hanem gyakorlati menedzseri, vállalatvezetési ismeretük is van, és minden helyzetben hozzák azt, amit egy jó vezetőtől elvárhatunk. Pedig minden vállalat szempontjából kulcsfontosságú a közép- és felsővezetők felkészültsége, szakmai hozzáértése. A nemzetközi vezetők új generációját képzi a SEED Üzlet Iskola (SEED Business School) Budapesten, immár nemzetközi, munka mellett is végezhető részidős MBA diplomát is kínálva, a Maastricht Mendezsment Iskolával kötött együttműködésnek köszönhetően.
A jól képzett vezető képes a vállalatot a folyton változó üzleti körülmények között irányítani és emellet kimagasló üzleti eredményeket is elér. A legtöbbjük eddig sokat utazott, hogy tanulhasson - több évig magas tandíjú, külföldi egyetemekre járt, hogy versenyképes legyen az itthoni vezetők körében.

"Régiónk tele van tehetséges, fejlődni vágyó menedzserrel, akikre nagy szüksége van a helyi vállalatoknak. A hazai cégek számára kulcsfontosságú, hogy vezetőiket ne kelljen külföldre küldeniük azért, hogy világszínvonalú menedzsment képzésben részesüljenek" - mondta dr. Anthony Radev, a SEED Üzleti Iskola szakmai vezetője. Hozzátéve, hogy az iskola itthon megfékezheti a hazai vezetők kivándorlását külföldre, és ezzel együtt Budapestre vonzza a magasszintű üzleti képzést kereső nemzetközi menedzsereket.

A regionális kapcsolati hálót a régióban kell megszerezni

Az ország és a régió versenyképessége szempontjából meghatározó az üzleti oktatás színvonala. A statisztikák szerint a kelet-közép-európai régió legtehetségesebb oktatói és diákjai a világ vezető, nyugat-európai vagy amerikai üzleti iskoláiban képzik magukat. Ennek hátránya, hogy az oktatók és a diákok sokszor nem térnek vissza régióba vagy ha igen, akkor nagyon nehezen tudnak a képzésbe fektetett összegekhez képest megfelelő fizetéssel járó állást találni. Ráadásul az MBA képzések egyik legfőbb értéke, a networking is elvész, de nem alakul ki a régióban hasznosítható kapcsolati háló sem. A SEED Üzleti Iskola célja, hogy világszínvonalú üzleti képzést kínáljon, mindezt a hasonló európai és amerikai intézmények tandíjának töredékéért, a régió tehetségeinek bérszínvonalához igazítva.Ne csak hallgasd, csináld is!

Az üzleti iskola képzési programjának fontos értéke, hogy a résztvevők a világ vezető üzleti iskolájának professzoraitól és a régió gyakorlott vállalalatvezetőitől tanulhatnak Budapesten. Lehetőségük van arra, hogy ne csupán meghallgassák az előadásokat, de aktív közreműködői is legyenek azoknak. Az iskola folyamatosan bővül és fejlődik, ennek legfrissebb eredménye hogy a Maastricth Menedzsment iskolával (Maastricht School of Management - MSM) most megkötött megállapodásnak köszönhetően nemzetközi MBA diplomát kapnak a végzősök. A 18 hónapos MBA program sikeres elvégzése után ugyanis a neves intézmény, az MSM oklevelét szerzik meg.
A SEED, az MBA programja mellett, kifejezetten közép- és felsővezetőknek is nyújt gyakorlatorientált programokat. A Foundations of Management Program az előbbi, míg a Business Leadership Program az utóbbi csoportot célozza.

Részidős MBA képzés és vezetőképző programok

A MOL és OTP Bank által alapított SEED Üzleti Iskola vezetőképző programjainak célcsoportja a régió közepes- és nagyvállalatinak felső- és középvezetői, menedzserei. Az MBA program elsősorban olyan funkcionális területekről érkező fiatal, tehetséges szakértőknek és menedzsereknek szól, akik vezetői pozíciók várományosai. A képzés előfeltétele az egyetemi vagy főiskolai diploma, a legalább öt éves munkatapasztalat és a kiváló angol nyelvtudás.

"Nagyon meglepődtem - a lehető legpozitívabb értelemben! Mikor jelentkeztem a képzésre amiatt aggódtam, hogy a hétvégéimet fel kell áldoznom, de hamar kiderült, hogy minden perc megérte" - mondja nevetve Somfalvi Aliz, a MOL-csoport B2B senior product marketing managere, az egyik program végzős hallgatója, aki elárulta azt is, hogy szakmailag olyan sokat és olyan gyakorlatias tudást kapott a képzéstől, hogy azt a munkájában azonnal tudta alkalmazni és a mai napig használja. Emellett olyan embereket ismert meg, akikkel azóta is tartja a kapcsolatot, s ezek a kapcsolatok a munkájában is nagy segítséget jelentenek.

A SEED Üzleti Iskola programjaiban nagy hangsúlyt fektet az egyéni felmérésekre és a testreszabásra, a képzések során pedig személyes coachinggal és mentorálással segíti a résztvevőket. A leadership és a menedzsment programok évente öt alkalommal indulnak, a részidős MBA képzés minden évben ősszel kezdődik.

(x)
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
IT válság közeledik a pénzügyi szolgáltatóknál és nagyvállalatoknál