Prémium

Forradalmi, 100%-ban környezetbarát erőművet építettek Magyarországon (x)

PR cikk
Mr. Mike Yaqub társalapítója és vezetője a csoportnak elmondta, hogy nem áthágták, hanem újraértelmezték a fizika törvényeit, amikor megalkották a giroszkópos generátort. A berendezésnek nincs szüksége üzemanyagra, szélre, napfényre, hogy áramot termeljen.

Egyre forróbb a talaj a lábunk alatt. A globális felmelegedés olyan szélsőséges időjárási viszonyokat szül, ami természeti katasztrófákhoz vezet a világ minden táján. Ezek évről évre egyre több áldozatot, életet követelnek. A napokban ért véget a 25. klímacsúcs Madridban, ahol a fő téma az volt, hogyan lehetne csökkenteni az üvegházhatásért felelős gázok mennyiségét. A 2050-re kitűzött karbonsemlegesség sokak szerint nem várhat addig, lépni kell már ma.

Mike Yaqub elmondta, hogy eddig teljesen titokban zajlott a fejlesztése a forradalmi eszköznek. A működéséhez nem kell üzemanyag, ellátja saját magát. Miután elérte az üzemi állapotot, folyamatosan termeli az áramot a giroszkóp mozgási energiájának köszönhetően. Nem bocsát ki szén-monoxidot, vagy más káros anyagot. A világ bármely pontján működik. Egy egység jelenleg 250 kW áramot képes előállítani egy óra alatt. Ebből a saját energiaigénye a fizikai folyamat fenntartásához alig több mint 10%. Ezzel 10 óra alatt képes megtermelni egy ház teljes éves fogyasztását.

Egy hiba hozta az áttörést

Tizenkét évvel ezelőtt Mr. Hashem mérnök urat felkérték, hogy fejlesszen tovább egy gépet. Elkészítette a prototípust és amikor beindította nem csak az történt, aminek kellett volna. Az eszköz amit épített áramot termelt egy szokatlan módon. Ezen ő lepődött meg legjobban, elkezdte kutatni a jelenséget. Az ötlete megvalósításához később csatlakozott Mike Yaqub, és együtt fejlesztették tovább a SGWN generátort (Stop Global Warming Now, azaz Állj Globális Felmelegedés Most).

Egyenlőséget hozhat a világon

Mike Yaqub meggyőződése, hogy az áram, az energia a gazdaság és a hétköznapi élet legfontosabb pillére. Vannak országok, ahol nincsenek meg a megfelelő feltételek ahhoz, hogy elegendő energiát tudjanak előállítani maguknak. A SGWN generátor bárhol működik. Szerinte az országok így önállóak, egyenlőbbek lehetnek és eljöhet a kor, mikor többé nem lesz háború az erőforrásokért.

Nemzetközi összefogás

Mike Yaqub elárulta, hogy a projektben részt vesznek Közép-keletiek (Szaud Arábia), olaszok és magyarok. Utóbbiak mérnöki és financiális szinten is kiemelkedően sokat tettek a projekthez. A SGWN generátor első éles indítása a héten sikeresen megtörtént. A magyaroszági tőkeerős befektetőknek és a mérnöki csapat álhatatos munkájának köszönhetően hamarosan elkezdődhet a tömeggyártása is itt, hazánkban, ami komoly munkahelyteremtéshez vezethet.

Bigger group (2)
Sheikh Hindi, a szaudi befektetők képviselője, (balra), Mike Yaqub (második), és a közel-keleti partnerek.

A csoport már rendelkezik megrendelésekkel. Első körben az eddigi támogató országok fognak hozzájutni.

Mike Yakub szerint a berendezés fajlagosan nem kerül majd többe, mint más megújuló energiát termelő berendezés. A meglévő partnerek mellett már most számos ország jelezte, hogy szeretne vásárolni belőle.

The European partners
Nemzetközi partnerek / Starepower Italy

Örökmozgó, vagy sem?

Mike Yaqub azt válaszolta, hogy az örökmozgó évezredes rejtély, amivel már az ókoriak is próbálkoztak.  A SGWN generátot megalkotók érdeme, hogy áttörést értek el a giroszkóp felhasználásának területén. A berendezés nem örökmozgó. A gépet karban kell tartani, olykor le kell állítani és újra beindítani, mint bármilyen más technikai eszközt.

A berendezést hamarosan nyilvánosan is bemutatják a nagyközönségnek.

(x)

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13