Prémium

Stratégiai partnerség a Semmelweis Egyetem és az Egis között (x)

PR cikk
Az eddigieknél is szorosabb együttműködésben állapodott meg az Egis Gyógyszergyár Zrt. és a Semmelweis Egyetem. Közös céljuk, hogy a gyógyszeripari kutatás-fejlesztés és a gyógyszerész- és orvosképzés terén jobban kiaknázhassák az egymás tevékenységében rejlő szinergiákat.

Az Egis a jövőben kihelyezett egyetemi tanszéki csoportot hoz létre telephelyein annak érdekében, hogy a hallgatók valódi, ipari környezetben vehessenek részt egyetemi órákon, szakmai gyakorlaton, és interaktív üzemlátogatásokon az Egis egyedülálló tudományos és technológiai oktatási központjában.

Kovács Attila_Semmelweis Egyetem
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

A K+F területén a két partner a jövőben több, izgalmas témában is ötvözi tevékenységét. A hatóanyagfejlesztésben az eddiginél is környezetkímélőbb kémiai eljárások (pl. green chemistry) alkalmazásának kutatása új távlatokat nyit nemcsak technológiai, hanem környezetvédelmi és gazdasági szempontból is.

Kiaknázandó terület továbbá az iparban már meglévő, innovatív technológiák bevonása az egyetemi kutatásba, és az eredmények értékesítése (technológiai transzfer), ami szintén az együttműködés részét képezi.

Az Egis kezdeményezte olyan gyakorlatorientált egyetemi kurzusok indítását is, mint a Gyógyszeripar A-tól Z-ig, amely az Egis szakemberei által összeállított és megtartott féléves, akkreditált, kreditpontos képzés, vagy a hiánypótló törzskönyvezési kurzus, amelyek évek óta nagy sikerrel zajlanak a Semmelweis Egyetemen is.

Dimény András_Egi_Semmelweis
Fotó: Dimény András

Az Egisnek évszázados tapasztalata van gyógyszerfejlesztésben és a gyógyszerek nemzetközi piacra vitelében. A gyógyszergyár ebbéli tudását is megosztja az egyetemmel, hogy az ott születő termékfejlesztési ötletek forgalomba hozatalát segítse bizonyítottan nagy gyakorlatával és átfogó piacismeretével.

Arra már korábban is volt példa, hogy a felek konzorciumi partnerként induljanak kutatás-fejlesztési pályázatokon, és lehetőség szerint olyan közös start-up és spin-off vállalkozásokat hozzanak létre, amik az egyetem berkein belülről indulva a későbbiekben életképes, innovatív cégek formájában hirdethetik világszerte a magyar gyógyszeripar és a magyar talentum hírét.

Végül fontos megjegyezni, hogy az Egis műszerparkjában cserére kerülő, még jó állapotban lévő műszereket és laboreszközöket az Egis átadja a Semmelweis Egyetemnek, hogy azok tovább hasznosulhassanak az egyetem intézeteiben. Az utóbbi 5 évben több mint 30 millió forint értékű műszer és laboreszköz átadására került sor, ezzel segítve az ott folyó gyakorlati munkát.

(x)

Ursula von der Leyen europai Bizottsag velemenycikk koronavirus valsagkezeles
Brazília
Ausztrália
gulyasgergely
kórház orvos
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Winelovers_Grand