FONTOS Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?
Mire használhatom fel az NHP Hajrá kedvező kamatozású hitelét? (x)
Prémium

Mire használhatom fel az NHP Hajrá kedvező kamatozású hitelét? (x)

PR cikk
Növekedési tanácsok kkv-knak.

2020. április 20. óta érhető el a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Hitelprogram Hajrá (NHP Hajrá) elnevezésű hitelkonstrukciója, összesen 1500 milliárd forint keretösszegben. A legfeljebb 2,5 százalékos, fix kamatozású, akár 20 éves futamidejű hitelek az NHP fix-ben elérhető hitelcéloknál lényegesen szélesebb körű felhasználásra állnak rendelkezésre, elősegítve ezzel a koronavírus gazdasági hatásainak átvészelését, a nehéz helyzetbe került kkv-k megerősödését és további növekedését. Lássuk, mire használhatják fel a vállalkozások az NHP Hajrá keretében nyújtott hiteleket!

Első a stabilitás: forgóeszközhitelek és hitelkiváltás

A vállalkozások működésének szempontjából legfontosabb a megfelelő likviditás, a munkahelyek és termelési kapacitások megtartása, valamint a folyamatos működés biztosítása.

A kkv-k működéséhez kapcsolódó kiadásokra az NHP Hajrá keretében a forgóeszközhitelek nyújtanak segítséget, lényegében szabad felhasználással, legfeljebb 3 éves futamidővel. A hitel a vevőkövetelésen és készletfinanszírozáson túl a munkaerőköltség fedezésére is igényelhető.

Az NHP Hajrá keretében emellett lehetőség van a hazai hitelintézetektől korábban felvett forint- és devizahitelek kiváltására is, amellyel a vállalkozások tovább mérsékelhetik az adósságszolgálatukat. További az EU-s támogatások előfinanszírozására is igényelhető forrás.

A növekedés útján: beruházási hitelek

A vállalatok növekedését és versenyképességük javítását a beruházási és fejlesztési hitelek támogathatják. Az NHP Hajrában elérhető beruházási hitelek maximális futamideje 20 év, ami az elhúzódó és lassabban megtérülő beruházások finanszírozását is lehetővé teszi.

Hitel a működést szolgáló tárgyi eszközök (pl.: munkagépek, berendezések) beszerzésére, a már meglévő vagy bérelt eszközök átalakítására, korszerűsítésére és kapacitásuk bővítésére igényelhető. A beruházott eszköz akár bérbe is adható, ha a KKV tevékenységei között szerepel üzletszerű bérbeadási tevékenység.

A forrást használt és új haszongépjármű beszerzésre is lehet fordítani, ha pedig a kkv főtevékenysége a személyszállítás (pl.: taxi társaságok), akkor abból személygépkocsi is vásárolható.

Továbbá a hitel felhasználható üdülőként nyilvántartott ingatlan megvásárlására, építésére, bővítésére vagy átalakítására is, ha ebben a kkv szálloda, panzió, kemping, üdülőház illetve közösségi szálláshely üzemeltetését végzi.

KKV szektor: a versenyképes jövő

A kkv szektor versenyképessége kulcsfontosságú tényező a gazdaság termelékenységében. A növekedésben fontos szerepet tölt be vállalatok tőkeellátottsága, beruházási aktivitása, a humán erőforrás megtartó képessége, a termelésük bővítése, illetve a technológiai trendekkel történő lépéstartása. Az MNB programjai az elmúlt évek során is rendkívül eredményesek voltak abban, hogy mindehhez támogató környezetet teremtsenek; az NHP Hajrá segítségével pedig a vállalkozások ismét kedvező lehetőséget kaptak növekedési elképzeléseik megvalósítására.

(x)

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13