08_NHP 2020 nyar_Portfolio_GettyImages-590590697
Prémium

NHP Hajrá a törlesztési moratórium fényében (x)

PR cikk
Mutatjuk, megéri-e hitelkiváltásban gondolkodni
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Számos vállalkozás számára is könnyítést jelentett, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) javaslatára válaszlépésként a koronavírus-járványra, a lakosság és a vállalati szektor fizetőképességének fenntartásáért, a kormány hiteltörlesztési moratóriumot vezetett be a 2020. március 19. előtt kötött kölcsönszerződésekre. A moratórium viszont már nem vonatkozik a csaknem egy hónappal később elindított NHP Hajrára. Vajon érdemes így is igényelni?

Többirányú segítség a vállalkozásoknak a válság idején

A moratórium nagy segítséget jelent minden vállalkozásnak, amely a vírus miatt fizetési nehézségekbe ütközött. Az MNB adatai szerint június elejéig a vállalkozások 79%-a döntött a hiteltörlesztési moratórium igénybevétele mellett, vagyis ők mentesültek a törlesztőrészlet fizetés alól december 31-ig.

A járvány okozta gazdasági zavarok különösen erősen sújtották a hazai kkv szektort, ezért indította el a jegybank 2020. április 20-án az évek óta sikeresen futó Növekedés Hitelprogram legújabb szakaszát, az NHP Hajrát. A konstrukció által 1500 milliárd forintnyi forrást biztosít az MNB a hazai vállalkozásoknak a kereskedelmi bankok közvetítésével. Mivel a program jóval a törlesztési moratórium után indult, erre már nem kérhető a fizetés felfüggesztése.

A hiteltörlesztési moratóriumot választó vállalkozók részéről felmerülhet a dilemma az NHP Hajrá kapcsán, hogy érdemes-e a moratóriumot elhagyni azért, hogy a meglévő, kedvezőtlen hitelüket refinanszírozzák egy kedvező, fix kamatú konstrukcióval. Ezt mindenkinek egyedileg kell mérlegelni, de ehhez érdemes tudni, milyen feltételekkel igényelhető hitelek az NHP Hajrá konstrukció keretében.

Az NHP Hajráról

Az MNB konstrukcióját új – akár külföldi - beruházásra, forgóeszköz-finanszírozásra és a 2020. január 1-jén már meglévő hitelek kiváltására is használhatják a kkv-k. A minimálisan felvehető összeg 1 millió forint, a maximum pedig akár 20 milliárd forint is lehet. Ami miatt érdemes elgondolkozni a hitelkiváltáson, az a legfeljebb 2,5%-os, a futamidő végéig fix kamat. Egy változó kamatozású hitellel szemben az NHP Hajrá garantálja a hosszú távú kiszámíthatóságot a futamidő végéig változatlan kamattal.

Az NHP Hajrá iránt már az indulást követő hetekben jelentős érdeklődés mutatkozott a cégek oldaláról: június végéig több mint kétezer szerződés jött létre több mint 120 milliárd forintnyi összegben a kereskedelmi bankoknál. A közel 1800 cég nagyrészt forgóeszköz finanszírozásra használta fel a hitelt, de jelentős (25%) az új beruházásokra felhasznált összeg is.

Arra nincs bevált recept, hogy érdemes-e inkább a moratóriumot felmondani és törleszteni az új hitelt, de hosszú távon jobban járhatnak azok a cégek, melyek a kiszámíthatatlan változó kamatozású hitelüket fixre cserélik. Érdemes több hitelintézetnél is érdeklődni a hitelkiváltásról, mert amellett, hogy tanácsot adnak a moratóriummal kapcsolatban, egyedi ajánlatot is adnak az NHP Hajrához, melyeket összevetve megtalálható az adott vállalkozás számára legelőnyösebb konstrukció.

(X)

foldgaz_futes
kerékpár bicikli bicikliút kerékpárút
airbnb
bika spx csucs
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

company-gift-cufflinks-skanska[1]