Prémium

Biztonságban van az ügyfelek pénze a NOVIS Biztosítónál (x)

PR cikk
A NOVIS maradéktalanul teljesíti kötelezettségeit a felügyeleti szervek és ügyfelei felé is
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az elmúlt napokban megjelent téves és félrevezető sajtóhírek kapcsán, amelyek arról szóltak, hogy a Szlovák Nemzeti Bank (NBS) felfüggesztette a NOVIS Biztosító (NOVIS) új biztosítási szerződéseinek értékesítését, társaságunk a következőket közli.

A NOVIS maradéktalanul, magas szinten teljesíti kötelezettségeit mind a felügyeleti hatóságok, mind az ügyfelei irányában.

A NOVIS az NBS részéről nem alanya semmilyen – az új biztosítási szerződések megkötését érintő –korlátozásnak sem Magyarországon, sem az Európai Gazdasági Térség azon országaiban, amelyekben aktív és szabályszerű működését az NBS megerősítette.

Az NBS a NOVIS-szal kapcsolatban olyan határozatot hozott, amelynek alapján rendszeresen ellenőrzi a biztosító saját eszközalapjait, és ezen keresztül a kezelt vagyoni eszközök befektetési folyamatának megfelelőségét. A határozat részleteit az NBS egy 2020. szeptember 25-én kiadott sajtóközleményben pontosította.

A NOVIS havonta benyújtja az NBS-nek a határozatban előírt jelentést, amellyel igazolja, hogy megfelel a szabályszerű működés feltételeinek. Emellett a NOVIS aktív kommunikációt folytat a hatósággal annak érdekében is, hogy tisztázza a jelentési kötelezettségben meghatározott kritériumokkal kapcsolatos kérdéseket.

A NOVIS pénzügyi helyzete stabil, és teljes mértékben képes teljesíteni szerződéses kötelezettségeit minden ügyfelével szemben. Ezen túlmenően a NOVIS ügyfeleinek a biztosítási szerződésekben elhelyezett befektetései nagyon kedvező megtérülést értek el az elmúlt évben.

A NOVIS stabilitását az a tény is alátámasztja, hogy 2015 óta folyamatosan jelentős profitot termelt, amit teljes egészében saját tőkéjének emelésére fordított. Ennek köszönhetően a biztosító saját tőkéje jelenleg meghaladja a 37 millió eurót (13 milliárd forintot).

A 2020-as évet a NOVIS – a pandémia negatív hatásai ellenére – várhatóan ugyancsak nyereséggel zárja.

A Szolvencia II. szabályokban meghatározott, a biztosítók pénzügyi biztonságának mérésére szolgáló tőkeelvárási szintet a NOVIS 134 százalékra teljesíti.

A biztosító a 2020-as évben több vizsgálaton is átesett, amelyek eredményei megerősítették a NOVIS fizetőképességét, és megfelelő pénzügyi tartalékainak meglétét. A vizsgálatokat a világ vezető könyvvizsgáló vállalatai végezték.

A NOVIS pénzügyi helyzete tehát stabil, és tartalékai is megfelelnek a jogszabályi előírásoknak és a felügyeleti elvárásoknak, ezért a biztosító arra kéri tisztelt ügyfeleit, hogy a sajtóban megjelent téves információkat ezt figyelembe véve kezeljék.

A NOVIS az ellene irányuló félretájékoztatási hullám kapcsán ismételten felhívja tisztelt ügyfelei figyelmét arra, hogy kezeljék fenntartással a szerződéseik megszüntetésével, illetve más biztosítóhoz történő átkötésével kapcsolatos megkereséseket. Ezeket a próbálkozásokat ugyanis gyakran az így megszerezhető jutalék motiválja, és nem az ügyfelek valós érdekeit tartják szem előtt.

A szerződések átkötésére, illetve megszüntetésének előmozdítására irányuló tevékenység ellentétes az érvényes jogszabályi előírásokkal és a Magyar Nemzeti Bank ajánlásaival is, hiszen a biztosítási szerződések az esetek többségében hosszú lejáratú szerződések, amelyek lejárat előtti felmondása anyagi veszteséggel járhat. A nyugdíjbiztosítási szerződések lejárat előtti felbontása pedig az adóról való rendelkezés keretében átutalt összegek emelt összegű visszafizetését vonhatja maga után. További információk: www.novis.eu

(X)

covid kórház koronavírus járvány
bika spx csucs
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
company-gift-cufflinks-skanska[1]