Prémium

Ötletek az első vállalkozásodhoz: 4. Regional Startup and Innovation Day (x)

PR cikk
Erős jövőképpel és magabiztos digitális tudással rendelkeznek a hazai fiatalok, közülük legtöbben saját vállalkozásban vagy cégvezetőként dolgoznának. A vállalkozó kedvű fiataloknak november 12-én a Hiventures szervezésében megrendezésére kerülő 4.  Regional Startup and Innovation Day-en lesz lehetőségük inspirálódni, amely rendezvény idén egy rendhagyó, több kreatív digitális technológiát ötvöző, páratlan esemény lesz.

A magyar fiatalok 83%-a erős vállalkozó szellemmel rendelkezik és megfelelő alázattal néz a jövő kihívásai elé - derült ki az MFB csoporthoz tartozó Hiventures megbízásából készített, 18-35 éves fiatalok körében végzett reprezentatív felmérésből. A legtöbben - 38 százalékban - egyértelműen saját vállalkozásban szeretnének dolgozni. A megkérdezettek fele állította magabiztosan, hogy tudja, mit jelent a startup, 63 százalékuk válaszolta azt, hogy szívesen dolgozna egy startup cégben, 49 százalékuk pedig maga is indítana startupot.

A kutatás eredményeiből is jól látszik, hogy az elmúlt időszakban jelentősen növekedett a vállalkozókedv, másfélszer annyian gondolkodnak ma saját vállalkozás indításában, mint két évvel ezelőtt. Az utóbbi időben robbanásszerűen begyorsuló digitalizáció korábban sosem tapasztalt lehetőségeket teremt a jó ötleteknek és a leendő startupereknek. A Hiventures az ötletek megvalósítása mellett inspirációban és szakmai támogatásban is segíti az innovatív vállalkozókat: erről szól a már évek óta legnagyobb hazai startup networking rendezvénynek számító Regional Startup and Innovation Day is” – mondta Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója

Nemzetközi előadók, online kapcsolatépítés, startup díjak és innovációs verseny – mindezek egy este alatt

A vállalkozó kedvű fiatalok számára remek lehetőség a kapcsolatépítésre és az inspirációra a Regional Startup And Innovation Day (RSID), amely évek óta a közép-kelet-európai régió legnívósabb startup networking eseménye, és amelyet immár negyedik alkalommal rendez meg a Hiventures.

Az idén digitálisan megvalósuló konferencián több neves nemzetközi előadó vesz részt, a keynote beszédek egyikét a 3 könyvet is szerzett Jason Williamson, az Oracle for Startups alelnöke, a társaság startup programjának globális vezetője tartja, aki előadásában arról beszél majd, hogy miért fontos és aktuális a nagyvállalatok és startupok kapcsolatának újragondolása. A rendezvényen előad még Michael Schuster, aki társalapítója és partnere a teljes európai ökoszisztémában nagyra becsült Speedinvest korai fázisú kockázati tőkebefektető társaságnak, amely a fintech, a hálózati hatások, a digitális egészségügy, a fogyasztói termékek, az ipari technológiák és a deeptech iparágakban fektet be startupokba.

Nem marad el a kapcsolatépítés sem

Az RSID-en immáron hagyomány, hogy személyes megbeszélések, találkozók formájában erős kapcsolatépítési lehetőségre nyílik lehetőség a részvevők között, a befektetői Speed Dating idén online formában valósul meg. A körönként 10 perces digitális 1-on-1 beszélgetéseken komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező cégek, kockázati tőkebefektetők és angyal befektetők segítik szakmai eszmecserével a startupokat, legyenek ötletfázisban, vagy rendelkezzenek már kiforrott üzleti koncepcióval, esetleg kész termékkel, szolgáltatással.

Az RSID egyik csúcspontja idén is a Startup and Innovation Award of Hungary díjátadó lesz, ahol három kategóriában díjazzák a legkiválóbb hazai tehetségeket. Kiderül, hogy a hazai startup ökoszisztéma neves képviselői kit tartanak a krízisre legagilisebben reagáló startupnak, eldől, kit tart az ország a legjobb innovatív vállalkozónőnek, illetve a Hiventures által életre hívott év alapítója díj is gazdára talál.

Az est második felének meghatározó eseményeként a Get in the Ring! startup verseny regionális döntőjének lehetnek részesei a nézők. A versenyzőknek a sport digitalizációja és az e-sport technológiák területén felmerülő kihívásokra kell majd innovatív megoldásokat találniuk.

A november 12-én megrendezésre kerülő 4. Regional Startup and Innovation Day-en a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. További részletek és regisztráció elérhető itt: www.rsid.hu

(x)

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01