Prémium

Világszínvonalú teljesítmények az Innovációs Nagydíj pályázatán (x)

PR cikk
A Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága 69 magyarországi vállalkozás közül választotta ki a 2020. év innovációs nagydíjasát, emellett további hét innovációs díjat, valamint az év Startup Innovációs Díját is odaítélte - közölte a Magyar Innovációs Szövetség. Az innovációs díjaknak az Országgyűlés épületébe tervezett hagyományos március végi ünnepélyes átadása a koronavírus-járvány miatt idén is elmaradt.

  A nyertesek kiválasztásakor az értékelés szempontjai között kiemelt szerepet kapott az innovációból elért 2020. évi gazdasági eredmény. A bírálóbizottság titkos szavazással döntött: a 2020. évi Magyar Innovációs Nagydíjban a Richter Gedeon Nyrt. részesült, egy új bioszimiláris magyar gyógyszer, a Terrosa létrehozásáért. Az oszteoporózis nevű csontrendszeri betegség kezelésére kifejlesztett Terrosa piacra lépése bizonyítja a bioszimiláris koncepció sikerét, hiszen már az első teljes évben 27,237 millió euró árbevételt értek el, megvalósítva ezzel az ideális „invented and made in Hungary” gazdaságfejlesztési koncepciót.   

A 2020. évi Ipari Innovációs Díjban (ITM) az Additive Manufacturing Technologies Hungary Kft. részesült automatikus felületkezelő berendezés fejlesztéséért és gyártásáért, 3D nyomtatott alkatrészekhez.   

A 2020. évi Informatikai Innovációs Díjban (ITM) a Tungsram Operations Kft. részesült a vállalat hagyományos képességeinek újrahasznosításáért innovatív területeken (wolframszál fejlesztés, fenntartható és biztonságos élelmiszertermelés).

A 2020. évi Ipari Innovációs Díjban (NKFIH) a TEQBALL Kft. részesült a TEQ LITE, a tömeggyártható, összecsukható Teqball asztal létrehozásáért. 

  A 2020. évi Agrár Innovációs Díjban (AM) a KITE Zrt. részesült Precíziós Gazdálkodási Rendszere (PGR) létrehozásáért, amelynek célja, hogy a precíziós megoldásokat a technológiai elemek minél szélesebb körére adaptálják.

A 2020. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjat (AM) a MOL Nyrt. kapta meg Co-Processing eljárásáért, amely biológiai eredetű és fosszilis hulladék alapanyagok együttes átalakítását jelenti gázolajokká.

  Az SZTNH 2020. évi Innovációs Díjában a Hagyó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. részesült a számos szabadalommal védett univerzális lepárló berendezéséért, amely aromaprofilra kifejlesztett számítógépes vezérléssel rendelkezik. 

Az MKIK 2020. évi Innovációs Díjában a Graboplast Padlógyártó Zrt. részesült különleges tulajdonságú padló fejlesztésekért (önfertőtlenítő felületű közületi padló, tömör és habszerkezetű rétegekből felépülő versenysportpadló).    

Pakucs János, aki a Magyar Innovációs Nagydíj rendszert 29 évvel ezelőtt alapította és jelenleg is szervezi, a közleményben kijelentette: "a gazdaság növekedését biztosító vállalati  innovációs tevékenység az elmúlt évben jelentősen, közel 50 százalékkal, növekedett, ez döntően a hazai innovációs irányítórendszer átalakítása, kormányzati szintre emelése és az állami K+F  források jelentős növekedésének eredménye".  

  A Magyar Innovációs Szövetség egyidejűleg hirdette meg a 2020. évi Startup Innovációs Díjat, amelyben a 2019-ben alapított Femmetex Hungary Kft. részesült a this is Redy intim higiéniás női alsóneműért. Termékinnovációjuk teljesen új, környezetbarát alternatívát kínál a nőknek az eldobható termékekkel szemben. A 2020. évben már több mint 100 millió forint bevételt értek el - tájékoztatott a Magyar Innovációs Szövetség.  

A 29. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból valósult meg. Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke, a bírálóbizottság társelnöke kijelentette: „A járványhelyzetben még inkább szükség van a kutatás-fejlesztésre és az innováció hajtóerejére, a gazdaság újraindításának és a fenntartható fejlődésnek ez lehet a legfőbb motorja. Az Innovációs Nagydíj nem csak az ökoszisztéma szereplőit mozgatja meg évről évre azzal, hogy elismeri a legkiemelkedőbb hazai teljesítményeket ezen a téren, de az innováció társadalmi elfogadottságára is óriási hatással van.”   

A díjazottakról és további 52, innovációnak elismert pályázatról szóló kiadvány a Magyar Innovációs Szövetség honlapján érhető el:

http://innovacio.hu/3b_hu_2020_dijazottak.php

(x)

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek