Prémium

Világszínvonalú teljesítmények az Innovációs Nagydíj pályázatán (x)

PR cikk
A Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága 69 magyarországi vállalkozás közül választotta ki a 2020. év innovációs nagydíjasát, emellett további hét innovációs díjat, valamint az év Startup Innovációs Díját is odaítélte - közölte a Magyar Innovációs Szövetség. Az innovációs díjaknak az Országgyűlés épületébe tervezett hagyományos március végi ünnepélyes átadása a koronavírus-járvány miatt idén is elmaradt.

  A nyertesek kiválasztásakor az értékelés szempontjai között kiemelt szerepet kapott az innovációból elért 2020. évi gazdasági eredmény. A bírálóbizottság titkos szavazással döntött: a 2020. évi Magyar Innovációs Nagydíjban a Richter Gedeon Nyrt. részesült, egy új bioszimiláris magyar gyógyszer, a Terrosa létrehozásáért. Az oszteoporózis nevű csontrendszeri betegség kezelésére kifejlesztett Terrosa piacra lépése bizonyítja a bioszimiláris koncepció sikerét, hiszen már az első teljes évben 27,237 millió euró árbevételt értek el, megvalósítva ezzel az ideális „invented and made in Hungary” gazdaságfejlesztési koncepciót.   

A 2020. évi Ipari Innovációs Díjban (ITM) az Additive Manufacturing Technologies Hungary Kft. részesült automatikus felületkezelő berendezés fejlesztéséért és gyártásáért, 3D nyomtatott alkatrészekhez.   

A 2020. évi Informatikai Innovációs Díjban (ITM) a Tungsram Operations Kft. részesült a vállalat hagyományos képességeinek újrahasznosításáért innovatív területeken (wolframszál fejlesztés, fenntartható és biztonságos élelmiszertermelés).

A 2020. évi Ipari Innovációs Díjban (NKFIH) a TEQBALL Kft. részesült a TEQ LITE, a tömeggyártható, összecsukható Teqball asztal létrehozásáért. 

  A 2020. évi Agrár Innovációs Díjban (AM) a KITE Zrt. részesült Precíziós Gazdálkodási Rendszere (PGR) létrehozásáért, amelynek célja, hogy a precíziós megoldásokat a technológiai elemek minél szélesebb körére adaptálják.

A 2020. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjat (AM) a MOL Nyrt. kapta meg Co-Processing eljárásáért, amely biológiai eredetű és fosszilis hulladék alapanyagok együttes átalakítását jelenti gázolajokká.

  Az SZTNH 2020. évi Innovációs Díjában a Hagyó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. részesült a számos szabadalommal védett univerzális lepárló berendezéséért, amely aromaprofilra kifejlesztett számítógépes vezérléssel rendelkezik. 

Az MKIK 2020. évi Innovációs Díjában a Graboplast Padlógyártó Zrt. részesült különleges tulajdonságú padló fejlesztésekért (önfertőtlenítő felületű közületi padló, tömör és habszerkezetű rétegekből felépülő versenysportpadló).    

Pakucs János, aki a Magyar Innovációs Nagydíj rendszert 29 évvel ezelőtt alapította és jelenleg is szervezi, a közleményben kijelentette: "a gazdaság növekedését biztosító vállalati  innovációs tevékenység az elmúlt évben jelentősen, közel 50 százalékkal, növekedett, ez döntően a hazai innovációs irányítórendszer átalakítása, kormányzati szintre emelése és az állami K+F  források jelentős növekedésének eredménye".  

  A Magyar Innovációs Szövetség egyidejűleg hirdette meg a 2020. évi Startup Innovációs Díjat, amelyben a 2019-ben alapított Femmetex Hungary Kft. részesült a this is Redy intim higiéniás női alsóneműért. Termékinnovációjuk teljesen új, környezetbarát alternatívát kínál a nőknek az eldobható termékekkel szemben. A 2020. évben már több mint 100 millió forint bevételt értek el - tájékoztatott a Magyar Innovációs Szövetség.  

A 29. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból valósult meg. Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke, a bírálóbizottság társelnöke kijelentette: „A járványhelyzetben még inkább szükség van a kutatás-fejlesztésre és az innováció hajtóerejére, a gazdaság újraindításának és a fenntartható fejlődésnek ez lehet a legfőbb motorja. Az Innovációs Nagydíj nem csak az ökoszisztéma szereplőit mozgatja meg évről évre azzal, hogy elismeri a legkiemelkedőbb hazai teljesítményeket ezen a téren, de az innováció társadalmi elfogadottságára is óriási hatással van.”   

A díjazottakról és további 52, innovációnak elismert pályázatról szóló kiadvány a Magyar Innovációs Szövetség honlapján érhető el:

http://innovacio.hu/3b_hu_2020_dijazottak.php

(x)

frankfurt
szíria háború
Budapesti Értéktőzsde
vakcina választás vakcina
usaorosz
gery neville

Alapblog Soha ilyen jókedv!

Ilyet még nem látott a világ, az Egyesült Államokban olyan ütemben oltanak, hogy a vállalatok beszerzési menedzserei...

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
company-gift-cufflinks-skanska[1]