Prémium

Gyakorlatorientált új tudásanyaggal erősödik a hazai innovációs szemléletformálás és szakemberképzés (x)

PR cikk
Magyarország versenyképessége, fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődése szempontjából is fontos, hogy a megoldásközpontú, innovatív gondolkodásmód a lehető legszélesebb körben elterjedjen. Ennek érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyetemi szintű képzések elindításával erősíti az innovációs szakemberképzést és a vállalkozói utánpótlásnevelést, valamint támogatja a korszerű, gyakorlatorientált tudásanyagok megjelenését - közölte Gulyás Tibor innovációért felelős helyettes államtitkár egy hiánypótló új szakkönyv megjelenése kapcsán.

Dr. Deák Csaba professzor most megjelentetett „Innováció: az alkotás útja” című könyve a legújabb olyan hazai tudásanyag, amely szisztematikusan végig vezeti az innováció folyamatát, hasznos olvasmányt nyújtva mind az aktív szakmabelieknek, mind az innováció világával frissen ismerkedőknek. Szerzője gyakorló szakemberből lett az innovációmenedzsment kutatója és oktatója, így naprakész ismeretekkel rendelkezik, mindamellett, hogy jól ismeri a hatékony tudásátadás fortélyait is.

DCS33

„Nagyon fontos, hogy egyre szélesebb körben felkeltsük az érdeklődést az innováció témája iránt. Ezért érdemes beszélni az alkotás igényéről és öröméről, az ötletek hasznosításának sikereiről és buktatóiról is. A most megjelent szakkönyv szerkesztési elvében, megjelenésében is innovatív szemléletű, és a tervek szerint online, interaktív tananyag is készülhet majd belőle – hangsúlyozza Dr. Deák Csaba professzor. A könyv egyes fejezetei betekintést adnak az innováció-menedzsment világába több mint 270 oldalon keresztül, az alapok elsajátításától kezdve egészen a gyakorlatban való alkalmazásig. „A tapasztalatok azt mutatják, hogy a korszerű ismereteket rendszerzett formába öntő tudásanyagok az oktatóknak, a hallgatóknak és az újdonságokkal lépést tartó szakembereknek is rendkívül fontosak. Épp ezért egy közérthető, mindenki számára befogadható elméleti tudás közvetítése volt a célom, mely sikeresen alkalmazható a mindennapok vállalati innovációs folyamataiban is.”Innovacio_Az_Alkotas_Utja_FR4_243x192

Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára kiemelte: „A hazai innovációs rendszer megújításának egyik legfontosabb feladata az egyetemi, kutatóhálózati tudásközpontok és a vállalati szféra minél hatékonyabb együttműködésének kialakítása, amihez speciálisan képzett szakemberekre van szükség. Az egyetemi szintű kutatási és innovációs menedzserképzés jelentős lépés a kutatás-fejlesztési tevékenység gyakorlati hasznosításának elősegítésében. Az innovációs ismeretek összegzése és a közérthető tudásanyagok elérhetővé tétele nem csak az oktatók munkáját és a hallgatók tanulmányait segíti, de az érdeklődő szakmabeliek mellett a szélesebb közvélemény szemléletformálására is alkalmas.”

A könyv megjelenését a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatta.

(x)

hoseg budapest voros riasztas figyelmeztetes210619
medvetozsdebika_frankfurtitozsde
bitcoin
richter4_forras_richter

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
újrahasznosítás hulladék logó