Prémium

A siker kulcsa a megújulás – A mérnökiroda szintet lép (x)

PR cikk
Válaszok az építési beruházások kihívásaira

A 3E International Kft., hazánk egyik vezető, mérnöki szolgáltatásokat nyújtó vállalata tavaly az év végi nagy sürgés-forgásban egy pillanatra megállt és körbenézett. És felismerte, hogy jelen helyzetben hogyan tudna még inkább a nagyberuházók és ingatlanfejlesztők segítségére lenni.

Az ötlet: a szolgáltatások egy olyan komplex rendszerét megalkotni, mellyel lefedhető az építkezés során felmerülő valamennyi igény, mindezt a klasszikus mérnöki szolgáltatásokon –projektmenedzsmenten, műszaki ellenőrzésen és költségszakértésen – túli lehetőségek és új technológiák beemelésével. És hogy mindezen szolgáltatások egy tető alá kerüljenek, év elején szervezeti szinten is megalakult a 3E Group, melynek négy oszlopa a négy, speciális mérnöki területre szakosodott cég. https://3einternational.hu/

Kép1
Az építőiparban sok a futó projekt, ugyanakkor nagy a bizonytalanság is

A cégcsoporton belül a 3E International Kft. a maga több mint 15 évnyi tapasztalatával és szakértelmével kiemelt helyet kap, s továbbra is a fent említett klasszikus szolgáltatásokat nyújtja kiváló színvonalon. Noha a cég tavaly az eddigi legsikeresebb üzleti évet zárta, vezetői úgy érezték, mégsem dőlhetnek hátra: az építőipart érintő szakemberhiány, az orosz-ukrán háború, az anyagbeszerzésben akadozó ellátási láncok, valamint a COVID-járvány miatt szintén szükségessé vált az új lehetőségek keresése.

És itt jelenik meg többek között a 3E Group egyik hozzáadott értékét megtestesítő leányvállalata a beruházók számára: a 3E Construction Management Kft. A 3E Group ezen cég keretében olyan szolgáltatásokat nyújt, melyben jellemzően nincs generálkivitelező, a beruházó közvetlenül a szakágakkal szerződik. A 3E CM Kft. az építkezés lebonyolítását a projektmenedzsernél mélyebb, építésvezetői minőségben is koordinálja, így egy probléma felmerülése esetén jóval hamarabb és hatékonyabban tud beavatkozni, mintha esetleg a generálkivitelezővel kellene egyezkedni – s mivel a probléma már sokkal hamarabb fülön csíphető, ez a legtöbb esetben egyúttal a költségek lefaragását is jelenti.

Kép2
A 3E Group alapítói, Korintus Balázs és Laczkovich Gergely

Egy másik példa, amikor jól jön, hogy egy kézben futnak össze a szálak: gyakran adódik olyan szituáció egy építési beruházás során, amikor engedélyeztetési, építési jogi tanácsadásra is szüksége van az ügyfélnek: a 3E Development Kft. ez ügyben is tanácsot ad, fő profiljaként pedig a nagyberuházások megvalósítását hozzáértő ingatlanfejlesztő társként segíti.

És végül, de abszolút nem utolsó sorban a 3E BIM Kft., mely egy sok lehetőséget magában rejtő új, kihívásokkal teli terület, a BIM gazdája. A cég épületinformációs modellek létrehozásához, és az ezek használatán alapuló mérnöki tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt, beruházók, tervezők, kivitelezők és ingatlanüzemeltetők számára.

Fentiek alapján kijelenthetjük, hogy a szektor kihívásai ellenére a 3E cégcsoportként is képes volt szintet lépni, s immáron Group-ként keres és talál válaszokat az építőipar folyton változó igényeire.

(x)

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13