Díjnyertes döntéstámogató szoftvert fejlesztett a MOL-csoport és a Grape Solutions (x)
Prémium

Díjnyertes döntéstámogató szoftvert fejlesztett a MOL-csoport és a Grape Solutions (x)

PR cikk
A MOL-csoport és a Grape Solutions együttműködése 8 évvel ezelőtt kezdődődött a cégcsoport számára kizárólagosan fejlesztett RepSy (Reporting System) döntéstámogató megoldással.

A szoftver hozzájárul a MOL-csoport finomítóit és petrolkémiai üzemeit érintő komplex ellátási lánc tervezési problémáinak megoldásához. A fejlesztések 2014-ben kezdődtek, a rendszer pedig azóta is képes teljes mértékben kielégíteni a MOL ellátási láncában résztvevő döntéshozók adatfeldolgozási és grafikus riportálási igényeit.

A folyamatosan növekvő adatok korát éljük, a vállalatok számára az egyik legösszetettebb feladat azokat feldolgozni, majd versenyelőnyre fordítani. Az ellátási lánc tervezésének optimalizálása a sok változós környezet miatt komoly problémát jelent az olajipari vállalatoknak, ennek megfelelően pontos ellátástervezési és optimalizálási szoftverre van szükségük, amely a gyors üzleti döntések meghozatalát támogatja. A MOL-csoport elemzőivel együtt a RepSy-t úgy tervezték, hogy a gyors, egyedi fejlesztésű rendszer dinamikus jelentéskészítést és korszerű adatvizualizációt biztosítson, támogatva az ellátási lánc és a logisztikai divíziók gyors és mélyreható döntéshozatali folyamatait.

A komplex üzleti intelligencia (BI) megoldás a nyersanyag beszerzésében, azok szállításában, feldolgozásában, piaci ellátásban, valamint készlet menedzsmentben érintett feleket szolgálja ki, így rövidítve le a kulcsfontosságú döntésekre fordított időt.” - tette hozzá Volek Tibor, a MOL-csoport Nyrt. Operatív Tervezés Támogatás vezetője, aki 2014-ben a RepSy projekt menedzsereként vett részt a fejlesztésben a MOL-csoport részéről.

A MOL privát szerverein telepített rendszer többszintű architektúrára támaszkodik, a szoftver először átalakítja az AspenTech adatbázisából érkező bemeneti adatokat, majd a dekódolt információt tabuláris in-memory technológiával tárolja, ezt követően pedig BI megoldásokkal vizuálisan jeleníti meg az adatokat a riport felületen. A RepSy biztosítja, hogy az üzleti elemzők és a modellezők a mélyebb betekintések érdekében több kimenetet vizsgálhassanak és értékelhessenek ki.

"A MOL hosszú innovációs múltra tekint vissza az olajipari szférában, mivel mindig is prioritás volt számukra, hogy értékes kapcsolatokat építsenek ki ügyfeleikkel és partnereikkel. Büszkék vagyunk arra, hogy ennek a törekvésnek mi is részesei lehetünk. A BI projekt fontosságát az is mutatja, hogy a RepSy karbantartási és fejlesztési feladatokkal foglalkozó csapatunk 2014 óta nem változott, így konzisztens minőségben tudjuk a rendszert támogatni. Izgatottan várjuk, hogy a jövőben is együttműködhessünk a MOL-csoporttal üzleti folyamataik digitalizálásában." - mondta Széll Szilárd, a Grape Solutions Zrt. vezérigazgatója.

A RepSy megoldást 2015-ben az AspenTech Optimize konferencián is bemutatták Bostonban, tekintve, hogy az AspenTech egyik sikertermékére az AspenTech PIMS-re épülő egyedi fejlesztést szállította le közösen a MOL és a Grape Solutions. Ugyanebben az évben a MOL az egyik legrangosabb kitüntetésével jutalmazta a projektet, ahol elnyerte a Golden Barrel díjat. A Grape Solutions 2022-ben is biztosítja a MOL-csoport számára, hogy a RepSy használatával az adatfeldolgozás és a dinamikus jelentéskészítés a legmagasabb színvonalon működhessen ezután is a cégcsoporton belül.

www.grape.solutions

(x)

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13