north
Prémium

Díjnyertes döntéstámogató szoftvert fejlesztett a MOL-csoport és a Grape Solutions (x)

PR cikk
A MOL-csoport és a Grape Solutions együttműködése 8 évvel ezelőtt kezdődődött a cégcsoport számára kizárólagosan fejlesztett RepSy (Reporting System) döntéstámogató megoldással.

A szoftver hozzájárul a MOL-csoport finomítóit és petrolkémiai üzemeit érintő komplex ellátási lánc tervezési problémáinak megoldásához. A fejlesztések 2014-ben kezdődtek, a rendszer pedig azóta is képes teljes mértékben kielégíteni a MOL ellátási láncában résztvevő döntéshozók adatfeldolgozási és grafikus riportálási igényeit.

A folyamatosan növekvő adatok korát éljük, a vállalatok számára az egyik legösszetettebb feladat azokat feldolgozni, majd versenyelőnyre fordítani. Az ellátási lánc tervezésének optimalizálása a sok változós környezet miatt komoly problémát jelent az olajipari vállalatoknak, ennek megfelelően pontos ellátástervezési és optimalizálási szoftverre van szükségük, amely a gyors üzleti döntések meghozatalát támogatja. A MOL-csoport elemzőivel együtt a RepSy-t úgy tervezték, hogy a gyors, egyedi fejlesztésű rendszer dinamikus jelentéskészítést és korszerű adatvizualizációt biztosítson, támogatva az ellátási lánc és a logisztikai divíziók gyors és mélyreható döntéshozatali folyamatait.

A komplex üzleti intelligencia (BI) megoldás a nyersanyag beszerzésében, azok szállításában, feldolgozásában, piaci ellátásban, valamint készlet menedzsmentben érintett feleket szolgálja ki, így rövidítve le a kulcsfontosságú döntésekre fordított időt.” - tette hozzá Volek Tibor, a MOL-csoport Nyrt. Operatív Tervezés Támogatás vezetője, aki 2014-ben a RepSy projekt menedzsereként vett részt a fejlesztésben a MOL-csoport részéről.

A MOL privát szerverein telepített rendszer többszintű architektúrára támaszkodik, a szoftver először átalakítja az AspenTech adatbázisából érkező bemeneti adatokat, majd a dekódolt információt tabuláris in-memory technológiával tárolja, ezt követően pedig BI megoldásokkal vizuálisan jeleníti meg az adatokat a riport felületen. A RepSy biztosítja, hogy az üzleti elemzők és a modellezők a mélyebb betekintések érdekében több kimenetet vizsgálhassanak és értékelhessenek ki.

"A MOL hosszú innovációs múltra tekint vissza az olajipari szférában, mivel mindig is prioritás volt számukra, hogy értékes kapcsolatokat építsenek ki ügyfeleikkel és partnereikkel. Büszkék vagyunk arra, hogy ennek a törekvésnek mi is részesei lehetünk. A BI projekt fontosságát az is mutatja, hogy a RepSy karbantartási és fejlesztési feladatokkal foglalkozó csapatunk 2014 óta nem változott, így konzisztens minőségben tudjuk a rendszert támogatni. Izgatottan várjuk, hogy a jövőben is együttműködhessünk a MOL-csoporttal üzleti folyamataik digitalizálásában." - mondta Széll Szilárd, a Grape Solutions Zrt. vezérigazgatója.

A RepSy megoldást 2015-ben az AspenTech Optimize konferencián is bemutatták Bostonban, tekintve, hogy az AspenTech egyik sikertermékére az AspenTech PIMS-re épülő egyedi fejlesztést szállította le közösen a MOL és a Grape Solutions. Ugyanebben az évben a MOL az egyik legrangosabb kitüntetésével jutalmazta a projektet, ahol elnyerte a Golden Barrel díjat. A Grape Solutions 2022-ben is biztosítja a MOL-csoport számára, hogy a RepSy használatával az adatfeldolgozás és a dinamikus jelentéskészítés a legmagasabb színvonalon működhessen ezután is a cégcsoporton belül.

www.grape.solutions

(x)

oktatás gyerek iskola
jogállamisági eljárás, európai unió, kötelezettségszegési eljárás, uniós jog,
Befektetés elemzése
forint deviza euró
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
image 27